HDİ Sigorta Pişmanlıktır - Yaşattıkları Süreç Hak.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Kıymetli Büyüklerim ve dostlarım,

Bu yazı Kaza yapmanız sonrası HDİ sigorta ile yaşayacaklarınızın bir yansımasıdır.

Bildiğiniz üzere geçen ay bir kaza yaptım ve motor kullanılamaz hale geldi. Bu süreçte ne yaşadığımı sizlerle paylaşacağım. Süreç bittikten sonra avukat ile görüşüp görüşme kayıtlarını da atarım.

Ayın başında kaza oluyor ve 7.gün kaskoya servis bildirim yapıyor.
2 gün sonrasında benim aramam üzerine Eksper gönderiliyor ve rapor tutuluyor. 6 gün sonra dosya oluşup HDİ Sigortaya iletiliyor. Buraya kadar herhangi bir sorun çıkmadı.

Aradan 1 hafta geçiyor ben HDİ sigortayı arıyorum incelemede diyorlar. Tamam diyoruz bekliyoruz. 2 hafta geçiyor PERT-TOTAL diyorlar. İyi dedik, en azından bu ay hallolacak.

3 gün geçiyor ses seda gelmeyince Kaskoyu arıyorum AKSAM OTO'ya Sovtaj için transfer etmişler. Bir numara veriyorlar, aradım ve durumu anlattım. Asabi bir kadın hızlı hızlı konuşarak evrak göndereceğiz dedi. 1 gün sonra gelmeyince ben mail attım. Dosya ulaştırdılar.

Not: Burada vereceğim ücretler temsili olacak. Ona göre okumaya devam edin.

300.000TL olan araç için 150.000TL rayiç belirtiyorlar. Doğal olarak Kaskoyu aradım ve itiraz ettim. Mail atmamı söylediler. Emsaller buldum maili attım ve 2 gün sonra dönüş yapıldı. Değeri budur (150.000) diyerek. Yine itiraz ettim. Araştırılmasını istedim. ZATEN OLAY BURADAN SONRA KARIŞIYOR.

Bana emsal gönderdiler. Şansıma 1 tanesi benim arkadaşımın motoru çıktı. Kronik arızalı araç olduğunu bildiğim için Kaskoya döndüm, durumu anlattım. Kayıt aldılar tekrar. Bu sırada ben mail ile yasal süreci korumak adına kayıt oluşturdum. 4 gün boyunca yazıştık.

Fiyatı bu diye direttiler. Yine aradım bu fiyat (150.000) olamayacağını söyledim. Tekrar araştırma istedim. Resmi yazışmalara döndüğünü belirterek ve kayıt dahilinde şikayetçi olacağımı belirterek bunu yazdım. Tekrar inceleme yaptılar.

Aracımın daha önce kazası olduğunu belirttiler ve tramer kaydı gönderdiler. 1 saat içinde bunun yanlış tespit olduğunu söylediler. Bu bahsettikleri de benim yaptığım ve başvuru sebebim olan kaza. Bu arada ben sert bir dille asla olmadığını ve Sıfır alındığını ve Fabrika çıkış kağıtlarının olduğunu belirttim. Bunun üzerine yanlışlık olduğunu belirttiler. Neyse telefon görüşmesiyle buna açıklık kazandırdık.

Şimdi de hatayı Sovtaj firmasına yıkmışlar. Oradan düzeltme görüşmeleri yapmışlar. Sonucunu bekliyoruz.

Size önerim Kasko şirketiniz HDİ ise ilk fırsatta değiştirin. Değilse bu firmaya bulaşmayın.

İşin özünde HDİ ne kanun tanıyor, ne de sizleri umursuyor.
Sigorta Tahkim yolu kapalı gibi görünüyor. Çünkü anlaşmayı sonlandırmışlar.
Eğer hak arayacaksanız mahkeme başvurusu gerekiyor bu durumda.

Detaylar geldikçe sizlerle paylaşacağım.

Motosikleti
D400
bu sigorta firmalarında anlamadığım şey; ulan hepiniz 3 kuruş maaşa çalışıyorsunuz. şirket sizin değil, ne b.kuna kendi cebinizden para cıkıyormuş gibi şerefsizlik yapmaya calısıyorsunuz.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
bu sigorta firmalarında anlamadığım şey; ulan hepiniz 3 kuruş maaşa çalışıyorsunuz. şirket sizin değil, ne b.kuna kendi cebinizden para cıkıyormuş gibi şerefsizlik yapmaya calısıyorsunuz.

Olay öyle olmuyor. Daha önce bir sigortacıda çalıştım. Çok berbat bir atmosfer.
İki farklı prim sistemleri oluyor geneldi. 1. durum satışın üzerine. 2.durum ise ihbarlardan sonra kazandırdıkların üzerine.
Yalanın biri bin para içeride.
Zaten bu olaylar bana yansıyınca işi bırakmıştım. Başkasının hakkına girmenin günahını çekemezdim. Ahlakım izin vermedi.

Motosikleti
Dominar 250
Geçmiş olsun kardeş.

Yakınından geçmeyelim bu sigortanın. Sana olan bize de olabilir.

Umarım çözüme kavuşursun.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Geçmiş olsun kardeş.

Yakınından geçmeyelim bu sigortanın. Sana olan bize de olabilir.

Umarım çözüme kavuşursun.

Tek umudum tamamlanabilmesi.
Mahkeme ile uğraşmak istemiyorum. Çok zahmetli bir süreç.

Bu süreçte bilgisi olan varsa bilgisi iyi gelir.

Motosikleti
CBR 500 R
Allah kimseyi sigortacıların eline düşürmesin. Maalesef adli süreç yavaş geçecek ama bizim ülkemizde bazı işler kamuoyu oluşturarak çözülebiliyor. Buraya yazarak bunun ilk adımını atmışsınız lütfen sosyal medyada da devam edin hatta buradan sosyal medya linklerini paylaşın destek olalım.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Allah kimseyi sigortacıların eline düşürmesin. Maalesef adli süreç yavaş geçecek ama bizim ülkemizde bazı işler kamuoyu oluşturarak çözülebiliyor. Buraya yazarak bunun ilk adımını atmışsınız lütfen sosyal medyada da devam edin hatta buradan sosyal medya linklerini paylaşın destek olalım.

Herkese teşekkür ederim.

Gün içinde bir kez daha arayacağım. Eğer bir cevap alamazsam ihtarda bulundum akşam şikayet var'a yazacağım. Cumartesi de youtube videosu çekeceğim.
Pazartesi de avukat bulmaya çalışacağım. Muhtemelen salı günü mahkeme sürecini başlattırırım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikletin marka model ve model yılı nedir acaba? TSB Rayiç Bedeli ne kadar görünüyor? Orada görünenden düşük bir şey teklif edemezler...

Piyasa fiyatı ile TSB rayiç bedel arasında piyasa fiyatı lehinde olan fark da sizinle sigorta şirketi arasında anlaşma / uzlaşma konusu olur; malum piyasa fiyatları genelde biraz şişkin ve gerçekten uzak oluyor... (İlan sitelerinde bence bir düzenleme lazım; ilanların pahalıca olması sadece ciddi satıcıların / olabilecek fiyatlarla ilan açmalarını teşvik eder diye tahmin ediyorum. Neyse, bu bambaşka bir konu. Ama bir gerçek var ki bizim memlekette herkesin malı kendine göre kıymetli; para almak isterken çok almak istenir, para vermek isterken de az vermek istenir, empati under zero...)

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Motosikletin marka model ve model yılı nedir acaba? TSB Rayiç Bedeli ne kadar görünüyor? Orada görünenden düşük bir şey teklif edemezler...

Piyasa fiyatı ile TSB rayiç bedel arasında piyasa fiyatı lehinde olan fark da sizinle sigorta şirketi arasında anlaşma / uzlaşma konusu olur; malum piyasa fiyatları genelde biraz şişkin ve gerçekten uzak oluyor... (İlan sitelerinde bence bir düzenleme lazım; ilanların pahalıca olması sadece ciddi satıcıların / olabilecek fiyatlarla ilan açmalarını teşvik eder diye tahmin ediyorum. Neyse, bu bambaşka bir konu. Ama bir gerçek var ki bizim memlekette herkesin malı kendine göre kıymetli; para almak isterken çok almak istenir, para vermek isterken de az vermek istenir, empati under zero...)

Musatti Kai-Zen 2024 çıkışlı. TSB 263.480 veriyor.
Bana teklif ettikleri 157.000'di. Sıfır fiyatı: 281.000. İkinci El aralığı: 220.000-260.000.
1750 Km'de ve daha önce düşmesi kalkması, kazası bulunmamaktadır.

Harici haklar için sonradan dava açmayı düşünüyorum. Ancak önceliğim sigorta ile temel süreci tamamlamak ve son aşamaya getirerek hak edilen ücreti alabilmek.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen 2024 çıkışlı. TSB 263.480 veriyor.
Bana teklif ettikleri 157.000'di. Sıfır fiyatı: 281.000. İkinci El aralığı: 220.000-260.000.
1750 Km'de ve daha önce düşmesi kalkması, kazası bulunmamaktadır.

Harici haklar için sonradan dava açmayı düşünüyorum. Ancak önceliğim sigorta ile temel süreci tamamlamak ve son aşamaya getirerek hak edilen ücreti alabilmek.
Yani TSB değeri neyse onun verilmesi lazım ama 2. el aralığı da 220-260k arasındaysa bunun (5k basamaklandırılmış ağırlıklı) ortalaması da uygun olabilir. TSB 260k diyor, piyasa ort. 240k ise bence 250k anlaşılması lazım.

Çok ayıp etmişler gerçekten, yani ellerinde motor var. Benim motosikletim çalınmıştı buna rağmen Allianz rayiç bedel neyse onu ödemişti, sadece ilk yazışmada bir tık altı teklif edilmişti, ona itiraz etmiştim, 2 gün içinde teklifi düzeltmişlerdi, anlaşmış ve paramı alarak konuyu kapatmıştım.

Motosikleti
Geçmiş olsun. Ailede sigorta acentesi olan biri olarak sigorta şirketleri kadar tiksindiğim başka bir oluşum yok diyebilirim. İstisnasız hepsi böyle, zaten var olmaları ve bağlı oldukları sistem de bu kokuşmuşluğun garantisi gibi.
Finans kurumlarını (sistemini) alaşağı etmek lazım esasen. 🏴 (Gerisi otomatikman geliyor...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar