Kaç sene önce bayramda eve geldiğimizde bahçe kapısının kırılarak içeri girildiğini görüp evimize hırsız girdiğini anlamıştık ve hırsızın halen içeride olabileceği ihtimaline karşın evin çıkışlarını tutarak 155'i arayıp bu şekilde ihbarda bulunmuştuk.
Ancak karakola 10 dk. mesafedeki evimize polis ekibi tam 2 saat 15 dk. sonra gelmişti. Tabi biz bu arada babamla sopalarla içeri dalmıştık ve kimsecikler yoktu. Sonrasında gereksiz üstünkörü ve göstermelik olarak yapılan parmak izi araştırması ve birer ifade alıp 10 dk. sonra gitmişlerdi.
Sonuç mu? Sadece zaman kaybı.
Bir keresinde de yıllar önce caddebostan sahildeki migrosun alt tarafında hep ücretsiz olan otoparkında yeni yeni değnekçiler türemeye başladığında migrosun önündeki polis ekibine, araçlardan yasadışı para talep ediliyor dediğimde, "şikayetçi misin kardeşim, gel götürelim şikayetçi olduklarınla seni karakola, alalım ifadenizi orada" demişti polis arkadaşlar. Benimki de biraz saflıktı o zamanlar gerçi; kimbilir kime ihale edilmişti o otopark el altından anlaşılarak. Git şikayetçi ol, 1 saat sonra ikimizi de salsınlar, sonra oradaki keko beni ve arabamı kazısın belleğe, durduk yerde al başına belayı.
Şikayetinin arkasında durmazsan toplumsal huzuru sağlamak adına kimse adım atımıyor çünkü malesef.
Caddede motorla giderken neredeyse 5 cm. mesafeyle önüme kırıp drift yaparak giden 106 GTI'ı plakasına varana kadar gidip bizzat karakola ihbar etmem, sivil polisim diyerek benden kimlik isteyen ve ben kimlik sorduğumda arabasına binerek kaçan haydutların plaka ve araç modeline kadar ihbarda bulunmam, arkadaşımıza düşük hızda çarpıp hiçbirşey olmamış gibi basıp giden bayan sürücüyü plaka, araç marka ve modeline kadar ihbar edip şikayette bulunmam..
Bunlar gibi birçok örnek sayabilirim size.
Keşke sadece 1 tanesi bile takip edilip çözüme kavuşsaydı da güvenebilseydim polisimize.
Yorum sizin..
Ben o migrosun altındaki ücretsiz otopark'a arkadaşlarımla araba ile gittiğimde, arabadan inerken başımıza anında haybiye para almak için üşüşen tiplerden, bir kaç kez sivil polismiş gibi davranıp orada ufak bir tiyatro yaparak kurtulduğumuzu ve arabaya iyi bakmalarını sağladığımızı biliyorum
Tabi bu iyi birşey yapın demiyorum kesinlikle belki daha tehlikeli bir olay ama o anki yüz ifadeleri hoşuma gidiyor..
Not: Bunu yapalı 3 sene kadar oldu, hala daha oralarda var mı o söğüşçü tiplerden bilmiyorum.
Son düzenleme: