Harley Davidson için bir devrin sonu

Motosiklet tarihinin en uzun soluklu motosiklet modeli olan Sportster 1957 yılında başladığı hayatını 2020 yılı itibariyle tamamlamış oldu.

Harley 2021 yılı modellerinde Sportster S diye bir model tanıttı ama bu motor 63 yıllık Sportster serisi ile bence ismi haricinde hiçbir benzerliği yok.

Harley'in yüzde yüz hava soğutmalı tek modeli olan Sportster serisi 1957 yılından bu yana yapısal olarak çok fazla değişmemişti.
Düşük devirli(900 rpm rölenti, 3500 rpm max tork)ve güzel sesli bu motor tarih oldu.
Bunun yerine Street Rod serisindeki motor bloğunu büyütüp FXDR ve Street Rod arası bir makine elde etmişler.
Bu makineyi yapacağız diye FXDR ve Street Rod serisini de tarih etmişler.
Bir makine için 8 modellik Sportster serisi, 2 modellik Street serisi ve FXDR olmak üzere 11 modeli heder ettiler.

6000 rpm'de max torku veren yeni Sportster S hiçbir şekilde orjinal Sportster'ın verdiği keyfi vermeyecektir diye düşünüyorum.

1957 model Sportster
harley.jpg

2020 Model Sportster
2020-1200-custom-e41-motorcycle-16.jpg

2021 Model Sportster S
2021-sportster-s-e85-motorcycle-01.jpg

Son fotodaki egzozların geçtiği yere bakınca , Harley insan neslininde sonunu getirmek istemiş dedim :D

Motosikleti
VFR1200X
karbüratörlü olmayan harleyleri bile hor gören nesilin gözleri yaşlı :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ne yalan söyleyeyim hepsi çok güzel görünüyor. Hiç kullanma fırsatım olmadı o ayrı konu.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
sanırım yaşlanınca bile curuser choper (( mıdır nedır nasıl yazılır bilmem )) kullanmıcağıma eminim !

Luc

Bana pek bitti gibi gelmedi. Son version çok iyi görünüyor bu arada.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Makina güzel bana göre ama keşke arka süspansiyonu görünür yapsalardı. Harley markasının kendine has bir çizgisi olduğundan soğutucu radyatöre bile karşı çıkan kitle tarafından linçe uğracaktır orası kesin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Harley Davidson icin degil de Sportster icin bir devrin sonu diyelim... Cunku diger klasik Harley modelleri kismen yeni modernize edilmis Milwaukee 8 ile ayni Harley sesine ve hissine devam edecekler... Ve Harley o motoru modernize etmek icin cok calisti. Sportster ise Harley'in klasik ama ucuz modellerinden biri. Muhtemelen yeni emisyon kurallari simdiki motordan vazgecmelerine neden oldu, ve urun gami icerisindeki konumu ve fiyati itibariyle de Milwaukee 8 yerine diger motoru tercih etmek durumunda kaldilar...

Makina güzel bana göre ama keşke arka süspansiyonu görünür yapsalardı. Harley markasının kendine has bir çizgisi olduğundan soğutucu radyatöre bile karşı çıkan kitle tarafından linçe uğracaktır orası kesin.

Zannetmiyorum. Cunku o kitle Sportster'a binmiyor zaten... Milwaukee 8 ile onlar memnun edildi, ve Milwaukee 8 bir yere gitmiyor.

Dıgıdık Dıgıdık sesi bitti mi şimdi.

Bitmedi, ama ucuza elde etmek zorlasti...

Tam şu formatta, anlayışta XR1200'ü revize etseler ortaya harika bir motosiklet çıkacakmış gibi geliyor.

Yine çok alçak. Onun dışında çok beğendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar