Hareket halinde yamukluk

Motoru düz tutup önden arkadan baktığımda her şey normal ve düz. Hangi ustaya gösterdiysem motorda hiç bir sorun yok denildi. Yalnız motoru çalıştırıp gitmeye başladığımda motor sanki sağa yatık gibi gidiyor ama dediğim gibi dururken her yeri düz görünüyor bi sorun yok hareket halinede sağa dönük gibi gidiyor. Göstermediğim usta kalmadı alıp biniyorlar bi tur motorda bişey yok. Deli olacağım bi gidon yüzünden motordan soğudum..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lastiğinde üretim hatası olabilir mi ya da balans ayarı yapılmamış olabilir mi?

arka tekeri zincir kısmı ileri doğru tekeri kaydırıp arka tekerin çap durmasına neden olabilir

Motosiklet nedir?

İlk sahibi misiniz?

Kilometre?

Kaza geçmişi?

Kilonuz nedir?

Motosiklet tecrübeniz?

Kabaca bunlara cevap verebilirseniz daha doğru tahminlerde bulunabiliriz sanıyorum. Yoksa çok şey olabilir ki bu tahminlerin yarısından fazlası kullanıcı hatası şeklinde yorumlanabilir.

arka tekerin simetrisi bozulmuş olabilir. düzgünce bi zincir ayarı yap

Gidonu bırakınca dalma/yatma/akma yapıyor mu?
Başkası binince aynı hissi yaşıyor mu?
Siz başka motosiklete binince aynı his var mı?

Bir önceki motosikletinde hafif sola oturmaya alışmış arkadaşımız yeni motosikletine binmeye başlayınca sola çekmeye başlamıştı, onu hatırladım :)

Motosikleti
QJ SRT800s
ilk lastiğim patladığında çok korkmuştum gidon kafasına göre hareket ediyordu. ön lastik patladı diye bakarken arka lastikmiş meğer.

arka lastikte olan bir sorunu daha çok ön tarafta hissettirir motor. arkadaşların dediği gibi arka tekeri kontrol etmekle başla, zincir gergisi kaçık yapılmış olabilir.

Aslında okadar çok etken varki, arka tekerden başlayıp amortisör yağına kadar herşey olabilir.

Arka tekerin bağlandığı yerde, sağlı sollu ayar civatası olur. Dengesiz ayarlanmışsa çapraz durur teker.

reo

Ustalar biniyor sorun görmüyor demişsiniz. Bu durumda öncelikle siz kendi sürüş alışkanlıklarınızı, oturuş şeklinizi kontrol etmelisiniz bence.
Aynı durumu ben de yaşamıştım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar