Hangi hız normal?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Otobanda motorunun kuvetli olmasında yarar var. süratli makinelerin her nekadar tehlikeli olduğu söylensede yeri geldiğinde vericeğin birazdaha fazla gaz hayatını kurtarabilir.

otobanda o kadar yavas gitmek resmen olume davetiye cikarma,acemiyse ne yapack dersenin,acemiyse cikmasin otobana.

otobanda 80-110 arası gidiyorum genelde. otobanda hız limitleri minumum 40 max 120 dir (motosiklet için değil gerçi) eğer istanbul da otobanda 60-70 arası bile giderseniz, ezilme tehlikesi geçirebilirsiniz yeri geliyor 110 bile az gelebiliyor çünkü. trafik akışına uygun hızlarda gitmek en mantıklısı

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bana gore maksımum hız 100-110 km cok ıdeal.

banistercaq arkadasima katiliyorum, trafik akisina uygun hizda gitmek en mantiklisi.

Otobanda max 88km/h şehirlerarası yollarda max 77 km/h hızla gidebiliriz
Otobanda minimum hız ise sanırım 40 km/h

otobanda 80-110 arası gidiyorum genelde. otobanda hız limitleri minumum 40 max 120 dir (motosiklet için değil gerçi) eğer istanbul da otobanda 60-70 arası bile giderseniz, ezilme tehlikesi geçirebilirsiniz yeri geliyor 110 bile az gelebiliyor çünkü. trafik akışına uygun hızlarda gitmek en mantıklısı
En mantıklı açıklama buydu :cat:

B ehliyetimi alırken sürücü kursundaki hocam, herkes 90la giderken 50 ile gicedeğim dersen herkesin hayatını tehlikeye atarsın, takip mesafesi ve hava şartlarına dikkat ederek git, en önemlileri bunlar demişti. Tabii ki asfalt kalitesi, viraj sayısı, vs. diye çoğaltılabilir liste. Ama trafiğin akışına uymak en doğrusu :wiinkk:

yeni kurallara göre motosiklet ile araba hız limitleri aynı oldu yani şehir dışı hız limiti 90 km dir. ve bununda %10 aşma hakkınız var. yani 99 km. şehir içide aynı şekilde arabalar gibi motosikletlerdede 50 km dir. otoyaldada arabalar ile motosiklet hız limitleri arasında fark yoktur. yani max. hız 120 km'dir

Bence otobanda enduro motorla 160-170 stabilize 130civarı en iyisi tabi otobanda trafiginm süratinede baglı ama stabilize yollarda 130çok egelenceli bir sürat oluyor. Dag yollarında ise 110civarı normal geliyor...

ben genellikle otobana cıktıgımda 110 den asagi gitmiyorum cünkü otobana cıktıgınız zaman diger araclara uymak lazim yoksa Allah korusun sıkıştırıyorlar

yeni kurallara göre motosiklet ile araba hız limitleri aynı oldu yani şehir dışı hız limiti 90 km dir. ve bununda %10 aşma hakkınız var. yani 99 km. şehir içide aynı şekilde arabalar gibi motosikletlerdede 50 km dir. otoyaldada arabalar ile motosiklet hız limitleri arasında fark yoktur. yani max. hız 120 km'dir

Valla keşke buna uyulsa. daha bugün Adapazarından İstanbula geldim otobandan 80 - 110 arası hız yaptım. Yanımdan tırlar otobüsler öyle bir geçiyordu ki. Ben 100'le giderken beni geçen tır'ın, otobüsün hızını varın siz düşünün. Hele şehir içinde açık trafikte 50 ile gidene küfrediyorlar. Doğrusu senin dediğin ama bu topraklarda bunlara kimse uymaz. Otobanda adam yüklü kamyonla 90km hız yparken bile 70'le giden kamyonu sollamaya debeleniyo. İş yine akla, mantığa dolayısıyla eğitime geliyor. 200 yapan motorla tırlardan yavaş giderseniz, o tırların rüzgarında savrulur gidersiniz. hele benim gibi motorunuz düz yolda 110'u geçemiyorsa tam ...çtınız.:)

ELİNT
ciğim diğer birkaç konudada prometheusda bu yeni uygulamadan(hız limitleri hakkında değişiklik olduğundan) bahsetti.
Bir kaynak bulursanız bizlerede ulaştırabilirmisiniz (ilgili resmi gazete ilamı vs ) :cat:

Son düzenleme:
Bir de siz 100'le giderken sizi sollayan tir, otobus, kamyon vs. cok kotu bir turbulans olusturuyorlar. Otobanda en korktugum seylerden biri de bu. :(

Merhaba

Tecrübelerime dayanarak akan trafiğin 10km/h üstünde hızda seyretmek motosikletçi için çok daha güvenli. Özellikle hızlı akan bir trafikte güvenli diye yavaş seyretmek sonunuzu hazırlayabilir. Araçların motosikletçilere saygısız ve sabırsız davranmaları sebebiyle tehlikeli hareketler yapmaları sonucu acı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Genel olarak tavsiyem ise kara yolu 100'ü geçmeyin otobanda da 120 en fazla. Her zaman uyanık olmakta fayda var.

Görüşmek üzere. yolunuz açık olsun.

link yien görüntülenemeyior.

arkadaşlar tabiki yasal sınırlardan bahsediyoruzda ülkede kaç kişi bu şekilde kullanıyorki.en iyisi trafiğin durumuna göre kendinizi riske atmadan uygun bir tempo tutturun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar