Hangi hız normal?

120 normal ve güvenli bir hız bana kalırsa... :cat: daha alt süratlerde kendimi trafiğin arasında kalmış hissediyorum , daha yüksek süratte de motor güvensizlik veriyor...

İşte size birkaç bilgi:
A: sehiriçi
B: Şehirdışı
C: Hızlı yollar, Duble yollar
D:Autobahn
SIRBISTAN KARADAG
A 60, B80, C100, D120
AVUSTURYA
A50, BveC 100 D130* *Saat 22- 05 arası 110
SLOWENIA
A50, B90, C100, D130
MAKEDONYA
A50/60, B80, C100, D120
YUNANISTAN
A 50, B90 D120
HIRVATISTAN**
A50, B90, C110, D130 **Ehliyet 2 seneden azsa B80 C100 D110

Son düzenleme:
Bildiğim kadarı ile (otobanların girişinde vardır) maksimum hız 120 minimum hız 40km'dir. Bu nedenle otobanda sadece motorsuz araçlar seyahat edemez. Mobilet ve 50cc scooterlerin ortalama hızlarının 40km olduğu düşünülürse, bence normal.
Ayrıca, karayollarından birisinden duydum, otobanlarda her viraj ortalama bir aracın 120km süratle güvenle girebileceği bir eğimde ve yarıçapta olması gerekirmiş.

yeni kurallara göre motosiklet ile araba hız limitleri aynı oldu yani şehir dışı hız limiti 90 km dir. ve bununda %10 aşma hakkınız var. yani 99 km. şehir içide aynı şekilde arabalar gibi motosikletlerdede 50 km dir. otoyaldada arabalar ile motosiklet hız limitleri arasında fark yoktur. yani max. hız 120 km'dir

bu bilgiyi nereden aldınız acaba. verilen linkerde ve trafiğin bütün kaynaklarında halen eski limitler görünüyor.

OKADAR HIZA GEREK YOK ARKADAŞLAR ADANADAN KEMAL ARKADAŞIMIZIN DURUMUNU OKUDUNUZMU HİÇ:cyclopsan BENDE GENELDE SAĞDAN GİDERİM ZATEN BENİM MOTORUM HIZ MOTORU DEĞİL..DİĞER ARKADAŞLARIN ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN..SAĞDAN GİDİYORUM DEDİYSEM 80-90-100 ARASI BAZEN 110-120 FAZLA GİTMİYOR ZATEN:cherry: BİRDE MOTOSİKLETLERİN AZAMİ HIZI ÇOK AZ ZATEN OTOBANDA OLSUN 4 TEKERLİ ARAÇLARIN BİLE SINIRI 120 OLMASI LAZIM 140 LA NEREYE GİDİYORSUNUZ SEHİR İÇİNDEDE 60 OLMASI LAZIM TABİ BUNLARIN BİDE MOTOSİKLET İÇİN OLAN SINIRI VAR ODA OTOBANDA 90 OLMASI LAZIM HERALDE NET BİLMİYORUM

B EHLİYET ALIRKEN HEPSİNİ EZBERLEMİŞTİK NE GÜZEL UNUTMUŞUM :cherry:

Son düzenleme:
kara yollarında motorsikletin hız limiti 70 değilmi mesala 71 le radara girdin ceza yemiyormusun peki otobanda hız limiti motorsikletin kaç bilen varmı :silent:

otobanda hız sınırı yok altındaki motor a güvenen basar ama yine de 70-80 ideal hem motor un keyfini çıkartmak önemli bence

Otobanda Hiz Siniri OTOMOBİLLERDE
157 KardeŞŞŞ

EVET MOTOSİKLETLER
YERLEŞİM YERİ İÇİNDE 66
YERLEŞİM YERİ DIŞINDA 92
OTOYOLDA 105 KM HIZ ARKADAŞLAR EMNİYETTEN ALINMIŞTIR..:cat:

Son düzenleme:
Otobanda Hiz Siniri OTOMOBİLLERDE
157 KardeŞŞŞ

EVET MOTOSİKLETLER
YERLEŞİM YERİ İÇİNDE 66
YERLEŞİM YERİ DIŞINDA 92
OTOYOLDA 105 KM HIZ ARKADAŞLAR EMNİYETTEN ALINMIŞTIR..:cat:

buna kaynak gösterebilirmisiniz. hiçbiryerde bu konuyla ilgili bi bilgiye ulaşamadım. herkes birşey söylüyor. bunlar ceza yazma limitlerimi yoksa hız limitlerimi. acaba farklı ülkelerdemi yaşıyoruz. yıllardır otobanda otomobiller için maximum hız 120, motosikletler için 80 km dir. resmi gazetelere bile baktım böyle bir bilgi bulamadım. otobanda hız sınırı yok diyen arkadaş almanyada yaşıyor sanırım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar kanuni limitler var ama otobandan otobana da fark var. İstanbul'da şehir içinden geçen kalabalık otobanlarda birçok sapak bulunmakta, bu tip yollarda en sağ şeritte çok yavaş ilerlemek elbette ki tehlike yaratabilir. Bu gibi yollarda trafiğin akışına ayak uydurmak gerekiyor. Ayrıca 80 km ortalama süratle giden bi motoskletin ihtiyaç anında 130-140 lara rahatça ulaşabilecek güçte olması gerekiyor.

Bununla beraber daha sakin, şehirler arası otoyollarda 70-80 km hızların kimseye zararı dokunmaz. Kamyon rüzgarı ve türbülans filan bence yüksek süratten daha tahlikeli değil. Bunlar sürati seven arkadaşların hüsnü kuruntusu gibi....

Neden derseniz; motosiklette yüksek hızda yürüyen aksamdaki herhangi bir aksaklığın (zincir kopması, tekere dolanması, vidaların gevşemesi, lastik patlaması vs.vs.vs...) yaratacağı sorun hayati olabilir.

a vagrant dogru soyluyorsun ya arkadaslar sız ehlıyetı nasıl aldınız otobanda alt hız lımıtı 40 tır yoksa ben ehlıyetımı aldıktan sonra yukseldımı bu lımıt :silent:

İzmirde 140 km gibi sürat aralığında seyrederken aniden önünüze kıran şoförler, bu motorun markası neymiş diye merak eden ve dibinize kadar giren sürücü arkadaşlar,motosikletlerle yarışma komleksi edinmiş araçlar,çocuklar tarafından yola atılmış ve öndeki araçlar nedeniyle farketmenizin zor olduğu iri taşlar,virajlarda 30 yaşında dizellerden yollara akmış mazot ve değişik petrol türevleri,100 km hızla ilerlenilen sözde önlemi alınmış (5 mt önüne şerit çekilmiş)yolda çalışma yapılırken şeridin ortasına bırakılmış ve kocaman bir kum yığını;amortisörleri kıracak kadar derinleşmiş otoban çukurları ve anlamsız yükseltiler,hatta bağlantı yolunu kaçırıp otobanda en sol şeritten geri geri gelen kural tanımaz cahil sürücülerle karşılaşmanız son derece kuvvetle muhtemeldir.
Ben bunların tümünü yaşadım o yüzden eklemek istedim...

Merhaba

Tecrübelerime dayanarak akan trafiğin 10km/h üstünde hızda seyretmek motosikletçi için çok daha güvenli. Özellikle hızlı akan bir trafikte güvenli diye yavaş seyretmek sonunuzu hazırlayabilir. Araçların motosikletçilere saygısız ve sabırsız davranmaları sebebiyle tehlikeli hareketler yapmaları sonucu acı sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Genel olarak tavsiyem ise kara yolu 100'ü geçmeyin otobanda da 120 en fazla. Her zaman uyanık olmakta fayda var.

Görüşmek üzere. yolunuz açık olsun.

evet bencede doğrusu bu olmalı Bir yerlerde okumuştum motorsiklette seyrederken akan trafiğin % 10 u kadar hızlı olunmasında fayda var diye nedeni ise yolda arkadaki trafikten fazla etkilenmemek daha çok ön trafiğe odaklanmak ne olursa olsun eğer çok yavaş gidersen devamlı aynaya bakma ihtiyacı oluyor sürücünün

Arkadaslar Surat Felakettir Ben 60 La Dustum Yaklasik 30 M Suruklendim Gerisini Siz Dusunun Allaha Sukur Bisey Olmadi Bide 140 La Dustugunuzu Dusunun Durum Vahim Onun Icin Makul Limit 70-80 Zorlamadan Hayirli Yolculuklar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar