Ben kimseyi kandıralım demedim . Asla da yapmadım. Kazalıysa kazalı olduğu alıcıya bildirilir, zaten kendisi de tramerden görür ustasına baktırır içine sinerse değerinde alır. Motor perte çıkarıldığında motorun değerini asla ödemeyecekler. Ona da ayrıca itiraz etmek gerekecek. Motoru yaptırıp ucuza satmak ve değer kaybını da karşı tarafın sigortasından talep etmek hem daha kolay hem de para yönünden daha avantajlı.
Dostum Motorun şase ve blokta birşey olmadığı ortaya çıktı.
Şu olsaydı: Motorun şasesi çatlamış veya kırılmış veya yamulmuş olsaydı. Bunun tamiri nasıl olacaktı. Bu açıdan bak.
Ustanın birisi çıktı sigorta şirketine dedi ben bunu düzeltirim , kaynatırım doğrulturum diye. Ne olacak sonra.
Arkadaş şasesi arızalı motoru dürüstlükle sattı diyelim. Sigorta kaydında tamirat detayları yazıyor mu.
Sonra birkaç sene sonra bu motor hoşuna gitti satıcıda dediki sigortadan şişirilmiş kaydı var kardeşim merak etme bana güven dedi.
Sonra sen motoru kullanırken çaaaaaat diye kaynaklı yerden şase kırıldı ve zaten hız motoru sen de hız yapıyordun.
Ne oldu bir kaç tane şirketteki para kazanacak diye sen canından oldun. Bunun gibi çok örnek var. Hadi canına gelmedi parana geldi. Para da kolay kazanılmıyor değil mi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------
Pert denilen şey zaten araç sahibini korumak için konulan birşey ileride araçtan kaynaklı insana birşey olmasın diye.
Kısaca bu aracın trafiğe çıkması sakıncalıdır damgası.