Vallahi birader, benim bütün derdim insanlar ölmesin. Özerklik olmuş olmamış, hiiiç umurumda değil. Yeter ki kimsenin kimseyi böyle dallama sebeplerle öldürmediği, insan haklarına saygılı bir memleketim olsun. Benim derdim bu...
De bakayım, senin derdin nedir?
Bravo hocam, budur işte adamların görmek istedikleri mantık. Özerklik olmuş olmamış ne olursa olsun barış olsun diyosun. Canımı yakmasınlar ama gözlerimi kapar zevk alırım diyosun (lisanımın kusura bakma lütfen) Bugün özerklik isteyen, yarın bu topraklar benim bağımsız devlet olmak istiyorum diyecek.
Ben derdimi diyeyim sana.
Benim derdim, şu anda hali hazırda sınırları belli olan, 1923 yılında kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaşatabildiğimiz kadar uzun yaşaması, Atatürk'ün deyişiyle, ilelebet payidar kalması. Kimsenin kökeniyle uğraşmıyorum... Benim derdim bu sınırlara, bu ülkeye karşı olan, yediği toprağın üstüne sıçan adamların, mümkünse, kansız ve sorunsuz olarak xtrip nereye gitmek istiyorlarsa gitmesi, gitmeyenlerin, TÜRKİYE CUMHURİYETİ içinde yaşamaya devam edip beslenip aynı zamanda ben toprak istiyorum ben federe istiyorum diyen adamların da zorla dışarı atılması benim derdim, atılamayanların da artık son çare olarak kıtır kıtır kesilmesi. Yapacak başka bir şey bırakmıyorlar çünkü... Benim derdim, bildiğim öğrendiğim vatanımda yaşamak, ezbere çizebildiğim türkiye haritasının bozulmaması. Benim derdim bu ülke sınırların içine yaşayan herkesin, bu ülkenin suyunu ekmeğini yiyen herkesin bu vatana ve bu vatanı kurmak için dökülen tonlarca kana saygı duyup bütünlüğü için çaba göstermesi. Bir tek Seyit Onbaşı (Çanakkale savaşı) bile yeter bu vatanı neden korumamız gerektiğini anlatmaya.
Mutsuzuz hepimiz doğru, terörü bırak bin tane problem var ülkede, devlet tarafından soyuluyoruz, milletin yarısından çoğu aç, vs vs.. saymakla bitmez.. ama ne demiş trabzonlu arkadaş, vatanını sevmenın, parayla pulla eğitimle devletle alakası yok. Belki yıllardır en çok ihmal edilmiş memleketlerden birisi doğu karadeniz, devlete en çok sövenler belki onlar. Ama bugün hadi silahınızı alın dağa çıkıyoruz bu işi bitirmeye deseler, en çok adamın oradan koşa koşa geleceğini biliyoruz.
BENİM DERDİM BU İŞTE, MİLYONLARIN KANIYLA, TIRNAKLARIYLA KAZIYA KAZIYA, KARLARIN ÜZERİNDE UYUYAN BAŞ KUMANDANIYLA, 2 GÜNDE DÜŞMANI DÖVE DÖVE, AFYON DAĞLARINDAN İZMİRE KADAR YÜRÜYEN ORDUSUYLA, BEZDEN YAPILMIŞ UÇAKLARIYLA KURULAN BU VATANI SEVSİN İÇİNDE YAŞAYANLAR İSTİYORUM O KADAR. BU VATANI SEVSİNLER, BAŞKA BİR VATAN ÖZLEMLERİ VARSA DEFOLUP GİTSİNLER BAŞKA BİR YERE. ÇÜNKÜ BURADA KURAMAYACAKLAR, BENİM DERDİM BU...
Ne savaşı birader....
Savaş kimler arasında olur ? Savaş nasıl yapılır önce onu öğrenin.. Sonra yazın....
Üç beş paçaloz ilemi savaşacak Türkiye....
Hain saldırılarla masum bebeleri gençleri 20 yaşında delikanlıları şerefsizce öldürmek ne zamandan beri savaş oldu?...
Yaptıkları su içtikleri kaba sıçmaktır....
Çok yakındır o kaptaki suyu da içeceklerdir...:cat:
Parmaklarnı dert görmesin hajım.