HAKKARİDE 24 ŞEHİT.

biraz realist davranın yahu...
çoğu kişi hükümete laf atıyor, buyrun eleştirimizi yapalım...
ki çokca yaptımda...
ama işin birde özü var....
bizim tsk ne iş yapar?
sakın ha demeyin komutanların hepsi içerde diye, gülerim buna....
bundan öncesinide biliyoruz....
o orda çıkmış ilahi söylemiş, başka bi yerde birşey olmuş ona yorum, efendim hükümet hoşlarına gitmemiş muhtıra yayınlanmış vb.daha icraatleri var...
ama askeri kanatta icraatlerini hiç göremedik....
bu ülkede millet yaptığı işi bırakıp, başkalarının işlerine burnunu soktukça hiç bir işimiz yürümemeye mahkum kalıyor...
buyrun bundan önce gelirin neredeyse %40 ı tsk ya aktarılıyordu?
ne oldu bu paralar?
çelik yelekten, mayın botundan bahsediyoruz ya?
ne oldu?
bu son şehitlerimizin olaylarında hükümetten çok tsk nında suçu vardır...
madem vatandaş olarak eleştiri hakkımızı kullanıyoruz, bi günah keçisi bulup bütün ihaleyi onun üzerine yıkmaya gerek yok....
artı olarak değerli vatan evlatlarımızın şehitlikleri siyasi ranta çevirenleride esefle kınıyorum....

ki çokca yaptımda...
bizim tsk ne iş yapar?
o orda çıkmış ilahi söylemiş, başka bi yerde birşey olmuş ona yorum, efendim hükümet hoşlarına gitmemiş muhtıra yayınlanmış vb.daha icraatleri var...
bu ülkede millet yaptığı işi bırakıp, başkalarının işlerine burnunu soktukça hiç bir işimiz yürümemeye mahkum kalıyor...
ne oldu bu paralar?
ne oldu?
madem vatandaş olarak eleştiri hakkımızı kullanıyoruz, bi günah keçisi bulup bütün ihaleyi onun üzerine yıkmaya gerek yok....
artı olarak değerli vatan evlatlarımızın şehitlikleri siyasi ranta çevirenleride esefle kınıyorum....

ORDU 5 KERE PKK YI BİTİRDİ DAHA NE YAPACAKTI?

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ki çokca yaptımda...
bizim tsk ne iş yapar?
ne oldu bu paralar?
ne oldu?

Sevgili kardeşim terör örgütüne ağır bir darbe indirebilmek için sınır ötesi operasyon şarttır.
Sınır ötesi operasyon kararınıda ne yazıkki TSK kendi başına veremiyor.
Oy birliği ile mecliste Sınır ötesi operasyon gündeme getirilir ve çoğunluk sağlandıgı taktirde mevcut hükümet sınır ötesi yapılacak olan ülkeye nota verir ve sınır ötesi operasyon başlar veya başlamaz.

Yani TSK'nın operasyon yapabilmesi için siyasi otorite gerekli maalesef.

Ayrıca bir çok pkk kampıda sınır ötesindedir.

ki çokca yaptımda...
bizim tsk ne iş yapar?
ne oldu bu paralar?
ne oldu?

Sene 1994, kısaca her gün şehitler verdiğimiz yıllar, o tarihte yaklaşık 1200 TSK mensubu şehit oldu.
Doğuda ki kumandan Osman Pamukoğlu, askerle yan yana teroriste namlu çeviren kumandan General ...

Buyrun Osman Pamukoğlunun bir yazısı/söyleyişi

Pamukoğlu, o dönemde yapılan büyük askeri fedakarlıklara rağmen PKK terör örgütünün halen niçin sonlandıralamadığını 3 temel sebebe bağlıyor: İlk olarak gerçek bir siyasi irade kurulamaması, ikincisi tam bir istihbarat olmaması ve son olarak her yerde yayılmış asker bulunması diye tanımlıyor. Bizzat kendisinin yazdığı kitaplarda ve konuk olduğu birçok televizyon programında PKK terör örgütüne karşı yapılan mevcut mücadelenin uygun tarz ve strateji olmadığını ve ancak daha fazla şehit verilmesine sebep olduğunu söylemiştir. 'Karakolların hepsi yıkılmalıdır. Karakola gerek yok. Gelsinler bakalım, girsinler... Nereden girecekler? Pusuyu kurarsın, ağı kurarsın, mostrayı kurarsın alırsın.' demiştir. Daha doğru olan yöntemin 20.000 kişilik Eşkıya Takip Kuvveti kurmak ve dağlarda, taşlarda, mağaralarda, ormanlarda, nehir yataklarında yani tüm coğrafyada bulunmanın gerekliliğini belirtmiştir. Karakollarda bekleyen Mehmetçik kendisine karşı yapılan ani saldırılar halinde yeri, hareketleri, silahları teröristlerce bilinen bir durumdadır. Bir başka deyişle, bellibaşlı, elle gösterilebilir bir yerde olmamakla birlikte her yerde her zaman bulunma tavsiyesini vermiştir.

Ha Askerlik yan gelip yatma yeri değildir.

@draggy;
bitirdimi dediniz, herhalde yanlış söylediniz...

@sinanaksu;
ağabeyim siyasi otorite elbet ki gerekli burda yapılan yanlışlarda aşikardır...
farkındaysanız tek suçlu görmüyorum...
bahsediyoruz ya sürekli hükümet suçlu diye buna binaen dedim sadece...
askeri kanattada çok büyük eksiklerimiz var...
bir an evvel bu terör belasından kurtulmak istiyorsak eksiklerimizi kapatmak mecburiyetindeyiz...
sınırötesi operasyonu hatırladığım kadarıyla ilk defa yapmıyoruz...
askerimizi oraya götürüyorsak, önemli olan öncellikle askerimizin can güvenliğidir...
bunları sağlayamayacaksak, gittiğimizde bir başarı elde edemeyeceksek buna hiç lüzumda yoktur....

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:50 ----------

Sene 1994, kısaca her gün şehitler verdiğimiz yıllar, o tarihte yaklaşık 1200 TSK mensubu şehit oldu.
Doğuda ki kumandan Osman Pamukoğlu, askerle yan yana teroriste namlu çeviren kumandan General ...

Buyrun Osman Pamukoğlunun bir yazısı/söyleyişi

Pamukoğlu, o dönemde yapılan büyük askeri fedakarlıklara rağmen PKK terör örgütünün halen niçin sonlandıralamadığını 3 temel sebebe bağlıyor: İlk olarak gerçek bir siyasi irade kurulamaması, ikincisi tam bir istihbarat olmaması ve son olarak her yerde yayılmış asker bulunması diye tanımlıyor. Bizzat kendisinin yazdığı kitaplarda ve konuk olduğu birçok televizyon programında PKK terör örgütüne karşı yapılan mevcut mücadelenin uygun tarz ve strateji olmadığını ve ancak daha fazla şehit verilmesine sebep olduğunu söylemiştir. 'Karakolların hepsi yıkılmalıdır. Karakola gerek yok. Gelsinler bakalım, girsinler... Nereden girecekler? Pusuyu kurarsın, ağı kurarsın, mostrayı kurarsın alırsın.' demiştir. Daha doğru olan yöntemin 20.000 kişilik Eşkıya Takip Kuvveti kurmak ve dağlarda, taşlarda, mağaralarda, ormanlarda, nehir yataklarında yani tüm coğrafyada bulunmanın gerekliliğini belirtmiştir. Karakollarda bekleyen Mehmetçik kendisine karşı yapılan ani saldırılar halinde yeri, hareketleri, silahları teröristlerce bilinen bir durumdadır. Bir başka deyişle, bellibaşlı, elle gösterilebilir bir yerde olmamakla birlikte her yerde her zaman bulunma tavsiyesini vermiştir.

Ha Askerlik yan gelip yatma yeri değildir.
Sinan ağabeyede söyledim tekrar etmek te fayda var herhalde...
tek suçlu aramıyorum ben, günah keçiside bir değil burada onu ifade etmek istiyorum...
yazının özünede bakar isek;
dediğim laf çıkıyor, herkes kendi işini yaparsa sistem tıkır tıkır işler....
bana göre pamukoğlunun yazısı budur...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@draggy;

@sinanaksu;
bir an evvel bu terör belasından kurtulmak istiyorsak eksiklerimizi kapatmak mecburiyetindeyiz...
askerimizi oraya götürüyorsak, önemli olan öncellikle askerimizin can güvenliğidir...
bunları sağlayamayacaksak, gittiğimizde bir başarı elde edemeyeceksek buna hiç lüzumda yoktur....

Katılıyorum.
Evet Askerlerimizi körü körüne kurşun önüne atmak bencede mantıksız.

zeda3000 biraderim çok doğru bir yorum yaptı az önce.

Asker operasyona gidiyor fakat üzerinden ne bir kurşun geçirmez yelek var, nede farklı bir koruyucu donanım.

@draggy;

@sinanaksu;

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:50 ----------

Sinan ağabeyede söyledim tekrar etmek te fayda var herhalde...
tek suçlu aramıyorum ben, günah keçiside bir değil burada onu ifade etmek istiyorum...
yazının özünede bakar isek;
dediğim laf çıkıyor, herkes kendi işini yaparsa sistem tıkır tıkır işler....
bana göre pamukoğlunun yazısı budur...
Ha şunu da diyim ben asla ve asla asker suçsuzdur demiyorum. Halen daha yapılan onlarca yanlış var, en basitinden G3'ler. Osman Pamukoğlunun da dediği gibi "Türkiye, Amerikanın Orta Doğu da ki Jandarmasıdır ! " .

Bugün 1 Şehit 3 Gazi miz daha oldu farkında mısınız ?

Yahu biz herşeyin farkındayız açılan saçılanlar hesaplarını versinler yuh be.....

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

1927-2011 bayağı yol katetmişler değilmi....aslında değişen ne ona bakmak lazım derim.....

hakkari ve şırnak'ın tüm ilçeleri boşaltılmalı sivillere merkezlerde yaşam alanı oluşturulmalı. + koruculuk sistemi kalkmalı.

Dunyada hic bir ulke teroru sadece askeri guc ile bitirememistir. Askeri guc anlik bozgun yaratsada, teror orgutu her daim lojistik ve siyasi destegi buldugu yerde yine canlanir.

Bu yonetim kendi ile celisir iken bu sehitlerin kani onlarin boyun borcudur.

Once askerlerimizin tek tek olmesine musade ettiler.

Sonra bicak kemige dayandi diye laf salatisi yaptilar.

Askeri operasyon yapiyoruz diye milleti uyuttular.

Turkiye ye gelen teroristleri davul zurna ile karsiladilar.

Biz teror ile mucadele bekler iken , sifati terorist olan hamas milatanlarina ozel ucak tahsis ettiler.

Mecliste BDP li ler cikip Ocalan serefsizi serbest kalmalidir. Kurdistani kabul edeceksiniz diye serbest ce konusunca giklari cikmasin.

Siz buna teror ile mucadelemi diyorsunuz.?

Bu mucadelemi destekmi ben cozemedim halen.

hergün şehit var insanlar issiz ve düsunceli her seye zam ama bunu milletimiz istedi bakalım basımıza daha ne belalar gelecek

Motosikleti
Forza250-cygnusL
hergün şehit var insanlar issiz ve düsunceli her seye zam ama bunu milletimiz istedi bakalım basımıza daha ne belalar gelecek

Aynen katılıyorum....
Ama söz konusu can olunca bir şey gelmiyor elden....
O oyları atanların yürekleri yanmıyormu?..Kendi evlatları şehit olmuyormu?....
Şunu merak ediyorum... Hiç pişmanlık duyuyorlar mı acaba?...

Aslında ben başka bir konuyu merak ediyorum..

madem pkk kampları var..
mademki şurda burda orada denebiliyor...

demekki yerleri biliniyor..

mademki biliniyor..

mademki burda it sürüleri var ve kudurmuş olarak bekliyor fırsat kolluyorlar...

neden illahki gencecik fidanlarımızı toprağa verdikten sonra buralara gidip göstermelik bombalar atılıyor...

o boku yiyen itlerin olayın sonrasında bilindiklerini bildikleri ,o kamp denilen yerlere gittiğine inanan kişi neden bu kadar çok film izlemiştir...

yada salakta olsa gerizekalıda olsa böyle bir bok yiyen it ..gel benim yerim burası gelde beni bombala dercesine inine girermi hiç???

bilinen yada bilindiği söylenen yerlerdeki kapmları dağları yerle bir ederek.şehit kanı beklemeden yok etmek değilmidir görev...taş taş üstünde bırakmamak,soluk almalarına fırsat vermemek,barınacak yer yapmalarına müsade etmemek değilmidir??

şehrin ortasında polisi yakan,devletin araçlarını yakan tahrip eden itleri vurmak için illahki bir sürü fidanımızı şehit ettirip dağa kaçmalarını beklemek mi gerekli...

ANLAYAMIYORUM...:pr:

Şu noktayı iyice bastırmak lazım sanırım...

"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. "

1927'den bugünü anlatmış işte...
Biz de anca konuşalım... müstehak hepimize müstehak...
yeniden bir ATATÜRK gelsin de bizi kurtarsın diye bekliyoruz..
çok bekleriz çoook... tencerede kaynayan kurbağalar gibiyiz...

SinanAksu

harleytamir Nickli Üyeden Alıntı
türkler düşmanın adını koymazlarsa başarı elde edemiyecekler,düşmanınız kürt aşiret liderleridir hepsinin ailelerini yok edin olayı çözün yoksa çok adam ölür.
Hangi Ülkede yaşıyorsun sen?
Ciddi ciddi soruyorum..
Sinan dogru söylüyor.Yeryüzünde hiçbir din veya hiçbir iktidar yalnızca kendini düşünen amacı sermaye olanların eline geçmekten kurtulamadı.Müslüman lık da bunlardan biri.Temel hak ve özgürlüklerin hakim olması gereken kadını yücelten ve hiç bir insanın diger insandan üstün olmadıgını belirten bir dini kabul ettigini söyleyen kesimler aşiret adı altında tamamen liderlerinin tasarrufları için yaşayan onların geçmişden miras gelen ihtiraslarını tatmin edebilmeleri amacına hizmet eden kölelerle dolu bir yaşam şekli.Kaçakdan sermaye dizen ve hertürlü icraatını devletin üstünde gören (aslında onlarda bir yerde haklı.Çünki şu anki T.B.M.M de temsil etmesi gerektigi halkı değil tamamen kendi tasarruflarını ifade ediyor kendi amaçları için mesai dolduruyorlar.Hala sidik yarışı yapıyorlar yıllardır yaptıkları gibi) ortadoğudaki bulanmış beyinlerin izinden gideceğiz töremizi devam ettirecegiz(köleligimizi)diye çabalar dururlar.Birileri ağızlarına özgürlük isimli bir bal çalmış.Receteyi verenlerin asıl niyetinin uyuşturup kontrol altına almak oldugunu göremeyecek kadar körü körüne,sorgusuz ve vurdumduymazlar.Gerçekden kendi mantıklarıoyla hareket ettiklerine inansam ,sorsalar ey ahali hanginiz medeni bir ülkede olması gereken hak ve özgürlüklere sahipsiniz.Hanginiz ülke gelirlerini eşit olarak paylaşıyor.Hertürlü fikrinizi dile getirmek,ilan edebilmek inançlarınızı özgürce yaşayabilmek ve her vatandaşla zengin yada fakir,nüfuslu yada sıradan her vatandaşla eşit haklara ve muameleye mi sahipsiniz gibi sorularla karşıma çıksa inanın şu anki tabloya bakarak onlara sonuna kadar destek veririm.Ömrümün yarısında pkk sorunu vardı .Bu süre içinde bir tane meclis üyesinin veya nüfuslu bir tane ailenein çocugunun askerlik hizmeti sırasında şehit düştügünü veya sıcak bölgede askerlik yaptıpğını görmedim.Görmeyenlerin biride çıkıp bu duruma isyan etmedi.Oyüzden şu andan itibaren son şehit haberleriniz ardından mateminin nekadar büyük olduğunu ifade etmeye çalışan hertürlü ifadeye şeyimle gülüp TÜRK müsün diye soracagım.Ve ekleyecegim.Yalan.Eğer bir TÜRK olsaydın bu durumu degiştirmek için harekete geçmene kimse engel olamazdı.Kimse şehitliklere gidip konvoy yapıp gösteri,sömürü yapmasın içini rahatlatmasın çünki hepsinin kemikleri sızlıyor.Suçlusu biziz.Ayıptır.İki yüzlülük riya hepsi bizde.

Sinir ötesi falan diyor bazilariniz? :silent:
Abicim bunu daha önce defalarca yapmadikmi?
Ne yapabildik? :pr:

Hem buna gerek yokki...
Adamlar ayagimiza geliyor vuramiyoruzda Irak tami vurucaz?????????
Güldürmeyin beni lütfen....
Adamlar yurduma girip askeriyeyi basiyor yahu...:pr::pr:

Askeri basiyor!!!!!!!!!!!!! :pr::pr::pr:

Adamlar 300 kisi ile basiyor...
Bizim harika komutanlarimiz 15-20 asker takviye gönderiyor... :pr::pr::pr:
Bir ucak kaldiramiyoruz... :pr::pr:

5 saat carpismadan sonra bile adamlari cembere alamiyoruz...
Adamlar geldikleri gibi siktir olup gidiyorlar.. 15-20 tanesini öldürebiliyoruz ancak..

Bu cocuklari ölüme yollayan komutanlarin allah belasini versin...

Yaziklar olsun bu orduyu bu milleti yönetenlere..

YAZIKLAR OLSUN

Düşündürücü ...............Askere gidipte bunların bir kısmına tanık olmamış varmı ? Bu işi bitirmek istemiyorlar ve ne ölen çocuklar ne ağlayan analar kimsenin ummmrunda bile değil.
Bizde burda birbirimizi yiylim.
Allahın amerikalısı binlerce km öteden gelip bir kaç ayda koca ülkeyi ald arkadaş kafayı yememek eldemi.

http://www.facebook.com/photo.php?v=244373628938902

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
SABAH HABERLERİ OKUYAN VAR MI?
AMERİKA AMCA NE EMRETMİŞ BUGÜN ACABA?...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar