HAKKARİDE 24 ŞEHİT.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şu an diyemiyorsunuz ama az kaldi, sizde biliyorsunuz ki yakinda rahat rahat özerklik diyebikeceksiniz. O günleri de görmek haktır bize. Simdi sizin yerinize BDP soyluyor siyasetci kimligine siginarak.

Yazıklar olsun..
Şu yaptığın ithamlara bak.
Kafana göre senaryo yazıp çiziyorsun.
Utanmasan gidip o eylemleri siz yaptınız diyeceksin.
Insan yerine koyuyoruz biribirimizi, konuşuyoruz, adam gibi fikirlerimizi beyan ediyoruz biribirimize.
Bi küfür etmediğin kaldı senin.
Gerçekten Helal olsun sana.
Artık hiç birşey söylemem daha.

Ustam, PKK'yı ne sınıfına soktuğumuz bence önemsiz. İnsan öldürüyorlar mı? Evet. Durdurulmalılar. Bu kadar basit benim için. Ancak realistik olmak gerek. Türkiye'de bir Kürt sorunu vardır. Bu soruna mukabil, PKK arkasında ciddi bir halk desteği olan bir silahlı örgüttür. Son 30 yıl boyunca bu örgütü militer yöntemlerle durdurmak denenmiş ancak başarılı olunamamıştır. Bunlar benim tespitlerim, katılır ya da katılmazsın. Senin fikirlerin de benim için son derece değerlidir.

Benim bir iddiam var. Kişisel bir düşünce diyelim. Ancak bu düşüncemin doğruluğunda iddialıyım. Başbakan bugün operasyonları durduruyorum dese ve buna rağmen PKK ateşkes ilan etmese, bildiğini okumaya devam etse arkasındaki halk desteğini yarın yitirir... Kürtler sanıldığı gibi vahşi filan değiller. Şiddete meraklı da değiller. Kürtler de senin benim gibi insanlar.
Kürdün sorunu varsa Türkiye'de Lazında Çerkezinde Boşnağında Alevininde Sunnininde ve Türkünde bin bir sorunu var.
Gelelim Kürtün sorunlarına;
(Kaç yıllardır böyle)
Vergi vermez,
Elektiiğe suya gaza benzine para vermez,
Hakkari ve çevresinde alayının altında en az (2+) 100.000$ araba vardır.
Düğünlerinde utanmasalar tonlarca takacaklar, altın para takılır,
Okulu vardır, ama başka işler için kullanır,
Yolu vardır mayın döşer
Evi vardır karakol yakınlarında, karakola saldırı sırasında üs olarak kullanır
.
.
.

Üzüntümüz sonsuz, acımız büyük..

Bu vatan için şehit olan askerlerimize ve polislerimize

Allah Rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun..

Kederli aileleri, yakınları ve silah arkadaşlarına;sabır ve baş sağlığı dilerim..

Moderatör
Burada hiç kimsenin demediği bir şey, bir senaryoyu sen kendi kafanda yazıp çizip, burada her yazıda aynı görüşü yazdıkça değişen ne oluyor? Eline ne geçiyor?

Savaş olmasın barış olsun diyeceğine ölüler artsın demekle eline ne geçiyor? Bunca yıldır ne geçti?

Sen her yazinda, baristan dem vurup, ölen kürt genclerine uzuluyorum dedikce eline ne geciyor? Herkes kimin ne oldugunun farkinda hocam. Kardeslik türküsü tutturmus gidiyorsunuz. Herkes yaptiklarinin hesabini versin, sucsuz kürt halkiyla bir sorunum olmaz, olmadi da. Ama öldür, katlet, sonra hadi barisalim daha fazla kimse ölmesin de. Yok ya!

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------

Yazıklar olsun..
Şu yaptığın ithamlara bak.
Kafana göre senaryo yazıp çiziyorsun.
Utanmasan gidip o eylemleri siz yaptınız diyeceksin.
Insan yerine koyuyoruz biribirimizi, konuşuyoruz, adam gibi fikirlerimizi beyan ediyoruz biribirimize.
Bi küfür etmediğin kaldı senin.
Gerçekten Helal olsun sana.
Artık hiç birşey söylemem daha.

Niye üzerine alindin ki Sinan hocam? Alinti. yapmadim, isim belirtmedim diye hatirliyorum ben.

Şu an diyemiyorsunuz ama az kaldi, sizde biliyorsunuz ki yakinda rahat rahat özerklik diyebikeceksiniz. O günleri de görmek haktır bize. Simdi sizin yerinize BDP soyluyor siyasetci kimligine siginarak.

Vallahi birader, benim bütün derdim insanlar ölmesin. Özerklik olmuş olmamış, hiiiç umurumda değil. Yeter ki kimsenin kimseyi böyle dallama sebeplerle öldürmediği, insan haklarına saygılı bir memleketim olsun. Benim derdim bu...

De bakayım, senin derdin nedir?

Sen her yazinda, baristan dem vurup, ölen kürt genclerine uzuluyorum dedikce eline ne geciyor? Herkes kimin ne oldugunun farkinda hocam. Kardeslik türküsü tutturmus gidiyorsunuz. Herkes yaptiklarinin hesabini versin, sucsuz kürt halkiyla bir sorunum olmaz, olmadi da. Ama öldür, katlet, sonra hadi barisalim daha fazla kimse ölmesin de. Yok ya!

İşte tek yaptığın bu kafandaki şemalarla konuşup millete demediği şeyleri demiş gibi yapmak, lafları yarım yamalak yazarak suçlu avına çıkmak.

Ölen Türk gencine de Kürt gencine de, Türk anasına da Kürt anasına da üzülüyorum. Bu ülkede doğmuş, büyümüş, ülkesini seven Ermeni gencin askerde kaza kurşunu ile ölmesine kahroluyorum. Disko'da işkence görüp ölen gencime kahroluyorum.

Senin kafandır bu terörü doğurtan, büyüten, besleyen. Nefret ektikçe nefret biçiyorsunuz. Ve lanet olsun ki her seferinde saçma sapan ithamlarda bulunduğunuz için temcit pilavı gibi beni de aynı şeyleri söylemeye zorunlu kılıyorsunuz!

Ne pkk'yı ne de silahlı başka bir örgütü desteklemiyorum Desteklemeyeceğim!!

O kadar farkındasın ki her şeyin. Her girin aynı sesi çıkartıyor.

Güneydoğunun ekonomik anlamda gelişmesinin gerekliliği konusunda katılıyorum. Bu da devletin (bence bilinçli olarak) ihmal ettiği ve artık önemsemesi gereken bir görevidir. Bunun en önemli ayağıda bu çağda hala feodal bir anlayışın hüküm sürdüğü bu topraklarda bir reforma gidilmesidir.

Öte yandan ben Kürtlerin yalnızca biraz kolay para uğruna herhangi bir silahlı örgüte geniş bir halk desteği vereceğine inanmıyorum. Bu tür örgütler bence ya marjinalleşecek ya da legalize olacaklardır. Birkaç silahlı ayrılıkçı ile uğraşmak ile arkasında geniş bir halk desteği olan bir örgüt ile uğraşmak arasında kabul edersiniz ki dağlar kadar fark vardır.

Bir de, Türkiye tahminlerinizden çok daha zengin bir ülkedir ustam. Emin olunuz...

Biraz kolay para değil tam olarak.Şüphesiz her millet kendine ait bir toprağı ve devleti olsun ister. pkk suan Türk Silahlı Kuvvetleri ile hiç sorun yaşamasa yani dediğiniz gibi T.S.K operasyonları durdursa kaçakçılıktan kazanacağı parayı tahmin bile edemiyorum.Esrar eroin bir kenara pkk sadece kaçak sigara ve mazot işine girse bölge halkına yeterde artar bile tabi halka pastadan pay verdiğini düşünürsek.İşin ucuna birde kürt milliyetçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde kurulacak kürdistan eklenirse ellerinde baya bi koz kalmış oluyor.Bence böyle bi durum içerisinde pkk yı başı boş bırakmak bölgeyi tamamen kaybetmek demektir.

pkk ile silahlı mücadele şuan kaçınılmazdır.Ama tahminimce yapılmamaktadır 8 ayrı noktadan 200 e yakın teroristle organize edilen bi saldırının istihbaratını yapamamışsanız ve bu adamlar elini kolunu sallayarak bölgeden ayrılmışsa ortada bi silahlı mücadele yoktur.

Moderatör
Vallahi birader, benim bütün derdim insanlar ölmesin. Özerklik olmuş olmamış, hiiiç umurumda değil. Yeter ki kimsenin kimseyi böyle dallama sebeplerle öldürmediği, insan haklarına saygılı bir memleketim olsun. Benim derdim bu...

Sayfalarca yazdim, bi daha yazayim.
Senin faili mechulunun faili bulunsun yargilansin, benim askerimi öldürende yargilansin. Önce herkes bir aklansin, suclular hüküm giysin, sonra dünyanin herhangi bir kösesinde sebepsiz yere ölen birine hep beraber üzülelim.

Barış olsun, nasıl olacak, itin oğulları yine bugün 26 askerimizi şehit etti, nasıl olacak bu barış, bende istiyorum, askerim,polisim ölmesin, ama bu itler böyle devam etmediği sürece dağlarda bir tane bile terorist kalmayacağı zaman barış olur inşallah. Ha böyle devam ederlersede kanımızı dökmeye ve öldürmeye devam. Yapacak bir şey yok çünkü. Bu itler 2-3 yaşındaki bebekleri öldürüyorlar netice de.

Senin faili mechulunun faili bulunsun yargilansin, benim askerimi öldürende yargilansin. Önce herkes bir aklansin, suclular hüküm giysin, sonra dünyanin herhangi bir kösesinde sebepsiz yere ölen birine hep beraber üzülelim.

Güzel. Peki bunun nasıl yapılmasını öneriyorsun?

Bak şimdi biraz daha güzel şeyler söylüyorsun...

Ama bu güzel şeylerin içinde bile 'ötekileştirme'den kurtulamıyorsun.

Faili meçhul de benim, asker de benim. Bizim. Vatanseverliği sadece kendi boynunda parıldayan bir madalyon olarak görmekten vazgeçerseniz daha da iyi anlaşıcaz umud ediyorum.

Moderatör
İşte tek yaptığın bu kafandaki şemalarla konuşup millete demediği şeyleri demiş gibi yapmak, lafları yarım yamalak yazarak suçlu avına çıkmak.

Ölen Türk gencine de Kürt gencine de, Türk anasına da Kürt anasına da üzülüyorum. Bu ülkede doğmuş, büyümüş, ülkesini seven Ermeni gencin askerde kaza kurşunu ile ölmesine kahroluyorum. Disko'da işkence görüp ölen gencime kahroluyorum.

Senin kafandır bu terörü doğurtan, büyüten, besleyen. Nefret ektikçe nefret biçiyorsunuz. Ve lanet olsun ki her seferinde saçma sapan ithamlarda bulunduğunuz için temcit pilavı gibi beni de aynı şeyleri söylemeye zorunlu kılıyorsunuz!

Ne pkk'yı ne de silahlı başka bir örgütü desteklemiyorum Desteklemeyeceğim!!

O kadar farkındasın ki her şeyin. Her girin aynı sesi çıkartıyor.

Yarim yamalak yaziyorum cunki telefonla giriyorum ve yazmak cok zor oluyor gercekten.
Ben, ve benim gibi düsünen zihniyetlerin yüzünden bitmiyorsa terör, bana gore de sen ve senin gibi dusunenler yuzunden bitmiyor.
Yazik ki sayfalar, günler, Mbytelar, yillar yetmez birbirimizi anlamaya, yetmeyecekte. Ne sen sevineceksin birgun, ne de ben. En azindan ortak paydamiz sucsuz hic kimsenin ölmemesi gerektigi olsun.

Barış olsun, nasıl olacak,
karşılıklı ateşkes yaparak.
itin oğulları yine bugün 26 askerimizi şehit etti, nasıl olacak bu barış,
karşılıklı silah bırakarak
bende istiyorum, askerim,polisim ölmesin,
bende istiyorum, hiç farklı birşey söylediğimi gördün mü?
ama bu itler böyle devam etmediği sürece dağlarda bir tane bile terorist kalmayacağı zaman barış olur inşallah.
nah olur
Ha böyle devam ederlersede kanımızı dökmeye ve öldürmeye devam.
aferim
Yapacak bir şey yok çünkü.
var
Bu itler 2-3 yaşındaki bebekleri öldürüyorlar netice de.
Aynı şeyi devlet te yapıyor. Zaten yapılmasın, dursun, bitsin dediğimiz şey bu değil mi?

(10 krktr)

Sevgili BBelt kim için özerklik olacak?
Özerklik olunca sorun çözülecek mi? Hayır. Çünkü adamların istanbulda bile çoğunlukta oldukları yerler var, istanbulu da mı yer yer onlara vereceğiz?
Ayrıca onları istemediği halde korkularından sesini çıkaramayan halk ne olacak? Üç beş çapulcu özerklik isteyince özerklik verilirse apartman adedi parçaya bölünür bu devlet.
Eğer insanlar ölmesin istiyorsan asıl bu özerklik saçmalığına karşı durmak gerek. Bu ülkede yapılan üç beş hataya demediğimizi bırakmıyoruz, insan kanına susamış canilerin at koşturacağı bölge mi hatasız bir yönetim kurulacak?
O örgüt savunduğunu iddia ettikleri insanları öldüren bir topluluk. Eğer özerklik olsun diyorsak afrikada kendi halkına zulmeden diktatörlere de hatta rejim karşıtı silahlı güçlere de aynı şekilde destek olmamız halklarını öldürmeleri için kullanmamaya yemin edeceğimiz silahları hediye pakedi yapıp yollamamız lazım.

Son düzenleme:
Moderatör
Bak şimdi biraz daha güzel şeyler söylüyorsun...

Ama bu güzel şeylerin içinde bile 'ötekileştirme'den kurtulamıyorsun.

Faili meçhul de benim, asker de benim. Bizim. Vatanseverliği sadece kendi boynunda parıldayan bir madalyon olarak görmekten vazgeçerseniz daha da iyi anlaşıcaz umud ediyorum.

Zorlasam sende daha guzel seyler yazarsin eminim bende. Ötekilestirmedim, sen kendini ötekilestirilmis goruyorsun sadece. Sorunun da baslangici tamda burasi.

Ağlama Baba, Şeref Ağlamaz,
Bugün Benim Düğünüm Var,
Hey Anam Hey, Hilal Düşmüş Kanım Üstüne,
Gayri Ruhum Bayraktır Benim,
Dalgalanır Vatan Üstüne,
Yeşil Irmağı Fırata, Denizi Dicleye Kavuşturur,
Erciyesi Ağrıyla, Kaçkarı Torosla,
Maden Dağını Ulus Dağıyla Bulusturur,
Bu Bayrak Türküdür Baba,
Rizede Çay, Ispartada Gül Kokulu,
Aydın Naza İpek, Erzurumda Dadaş Türküler,
Antepte Şahin, Kör Oğlunun Huzuruna Karşı Durmaya,
Dadaloğluyum Avşar Ellerini Yeniden Kurmaya,
Neden Ay Yıldız Nazlıdır?
çünkü Hep çocuktur Bir Yanımız, Hep Al Kınalıyız,
Şimdi Şehitim, Anamın Eline Bırakılan Boynu Bükük Künyeyi,
Yaralı Bir Yurtum,
Yaşaşam Yine Mehmetin Oğlu Ali Olurdum,
Aglama Baba, Şeref Ağlamaz,
Özlediğinizde Beni, Künyemi Kaldırın Bayrağa Doğru,
Al Şafaklarda Yüzen Al Sancak Tadında Türküler Söyleyin,
Ağlamayın, Gönlünüz Türkülerle Dolsun,
Son Sözüm Bu, VATAN SAG OLSUN !
alıntı......
gün birlik olma günündür

konuları çok büyük polemik hale getirmişsiniz...oysa hepimizin üzüntüsü aynı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar