Kim hatalı kim hatasız kısmına girmeden olaya bakmaya çalışıyorum.
Doblo,otobüsü geçtikten sonra şeridin boş olduğunu fark edip sağa zıplıyor. Burada otobüsün kapattığı şeridin boş olduğunu görür görmez karar verip ani bi manevra yapıyor. Şeridin boş olduğunu,motosikletin aradan geçmeye çalışacağını kestiremiyor. Dolayısıyla aynaya bakarak değil önüne bakarak şerit değiştiriyor. Halbuki ayna kontrolü ve kör nokta kontrolü yapsa motosikleti görebilirdi.
Motosikletli arkadaşta doblonun bu şekilde manevra yapacağını kestiremiyor. Bende zaman zaman böyle aralardan geçiyorum. Ama özellikle bu kazadaki gibi durumlar yaşanmasın diye şeridin tamamen sağına geçerek uzuyorum. Ki bu aslında apaçiliktir asla tasvip etmiyorum ama huyum kurusun.
Velhasıl gerçekten ilginç ve ders alınması gereken bir kaza olmuş bu. Her geçen gün araç oranının arttığı trafikte çok dikkatli olmakta fayda var. Cep telefonuyla dizi izleyen,gittiği yolu story olarak atmak için elinden telefonu bırakmayan,trafikte leyla gibi dolaşan tiplerin olduğu bu ülkede motosiklet sürmek her geçen gün daha riskli.
Kaporta sizsiniz. Ha benim hayatta kaybedecek birşeyim yok,şansa yaşıyorum diyorsanız bu doblocu ve r25li arkadaş gibi sürebilirsiniz.