iki tarafında suçu var, ben mi yanlış hatırlıyorum acaba, bir aracı sollar iken hızımız onun hızından belli bir miktar kadar fazla olmalı.. hele ki neredeyse durmuş bir aracı sollar iken 20 km üzerinde bir hız ile sollama yapmak çok tehlikeli.. kapı açabilir, manevra yapabilir ve kaza kaçınılmaz olur.
motosiklet kullanıcısı olarak tabi ki trafiğe takılmayıp aralardan geçeceğiz ama sürücü ne alemdedir diye bakmak lazım ve kornaya basmakta yarar var, kornaya hızlı şekilde bas çek yapmaya elinizi alıştırın.. böyle kornaya tık ettirip çekin ki fark etsinler, çok extrem durum olmadıkça bu anlık kornaya bas çek yapmanız fark edilmek için yeterlidir ve rahatsızlık vermez.
evet: kaza yapan bu motorcu korna kullansa kaza olmayacaktı, doblocu artık her zamanki halimiydi yoksa sadece o anlık mı dalgınlığına geldi bunu bilemem ama sonuç belli, motorcu abimiz korna çalmadığı için kendini fark ettiremedi..
ve şöyle bir durum var, ben yol istemek için korna çalmam, boşluk var ise geçerken korna çalarım ki adam önüme kırıp beni düşürmesin..
not: göz teması kuramadığım sürücülerin yanından geçerken korna çalarım, yani beni gören sürücünün yanından geçerken kornaya gerek yok, trafikte herkes bunalmış durumda, gerginliği yükseltmenin anlamı yok... yol vermek isteyen benim korna çalmamı beklemeden yol veriyor zaten.