Arkadaşlar arabaların kör noktası çok fazla. Hiçbir arabanın veya kamyonun kör noktasında gitmeyin. Şimdi otomobil sürücüsünü savunuyormuş gibi oldu yazım, hayır kendisini savunmuyorum. Ufacık boşluk görünce (sinyalsiz, işaretsiz) öküz gibi şeride dalan tiplerden biri kendisi belli ki ama yine de o anda motosikleti görmediği ve kasten sıkıştırmadığı da bir gerçek.
Haklı ama ölü olmaktansa, haksız ama sağ olmayı tercih edin.
Başımdan geçen bir olayı anlatayım sizlere. Araba sürerken benzer bir durumla sinyal vermeme rağmen karşılaştım. Ben hem motosiklet hem araba kullanan bir kişiyim. Bir gün yine sakin sakin arabamla giderken aynama baktım sol şerit bomboş, verdim sinyalimi yavaşça sola girerken son anda sürücü kapımın yanında bir şey fark edip hemen kendimi geri şeridime attım. Scooterli bir arkadaş tın tın benle aynı hızda kör noktamda yanımda gidiyormuş meğersem.
Yahu sinyal de verdim mübarek ya yavaşla, ya geç git, yada kornaya bas duyur kendini ben buradayım de. Sonra motosikletleri fark edin diyoruz.
Olay sonrası baya korktum, motosikletli arkadaş da korkmuş belli ki, özür dilemek istedim, camı açarken baktım o el işaretiyle özür diliyor.Meğer sinyalimi de görmüş ona rağmen ne yavaşlamış ne hızlanmış. Olaysız yolumuza devam ettik.
Kendim motorcu olmama rağmen az daha başka bir motorcu arkadaşa arabamla çarpacaktım. Yaşadığım olay bana ders oldu, artık motorumla hiçbir aracın kör noktasında 2sn den fazla durmam, ya yavaşlarım ya geçerim.
Yaşadığım olayın sizin olayla direkt bir alakası yok aslında , sadece kör noktada kalmanın tehlikesini anlatmak istedim.
Yeniden çok geçmiş olsun, aman kör noktalara ve trafikteki öküz gibi araba sürenlere daha dikkat edin.