Hacıosman sabah aksiyonu

Katılım
4 Haz 2014
Mesajlar
174
Bu öküzcanı da şöyle bırakayım..



yxjp6E.png


uA4cu6.png


0G5wT2.png


iT6MSo.png


HjwiGt.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
11 Kas 2014
Mesajlar
3,435
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum öncelikleonun hatalı olması senin hayatta olucağın anlamına gelmiyor ne lursa olsun araçlar ile yan yana gitme ve muhakkak renkli kıyafetler giymey eözen göster ahrik

araçlar seni görmeyebilir kişiyi tahrik etmeden kısa bir bip yerini hemen belli eder

benzer durumu tekrar yaşarsan frenlemek seni daha çok bu durumdan kurtarır araçla yan yana kalma

hep seni eleştirdiğimi düşünme çünkü araç sürücülerine ders veremeyiz milyonlarca sürücü var köyde tarlasını satan araba alıp istanbula geçiyor senin benim 4-5 yılda öğrendiğimiz motor sürme adabını araç sürücüsüne de 5 dakikada öğretemeyiz

riski minimize etmek bizim tek yapabileceğimiz
 
Katılım
4 Haz 2014
Mesajlar
174
Evet, akan trafikte sinyal falan vermeden cart diye şerit değiştirmek çok normal çünkü bu ülkede..
Bu durumda frenle falan da kurtarılmaz, ancak bu şekilde kurtarılır ve kurtarıldı da.
Ha motosikletin orada olmaması lazım o bir gerçek.
 
Katılım
4 Haz 2014
Mesajlar
174
Biraz ilerledikten sonra özür dilemek için elini falan kaldırdı da, neyse.
 
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
2,520
Arkadaşlar arabaların kör noktası çok fazla. Hiçbir arabanın veya kamyonun kör noktasında gitmeyin. Şimdi otomobil sürücüsünü savunuyormuş gibi oldu yazım, hayır kendisini savunmuyorum. Ufacık boşluk görünce (sinyalsiz, işaretsiz) öküz gibi şeride dalan tiplerden biri kendisi belli ki ama yine de o anda motosikleti görmediği ve kasten sıkıştırmadığı da bir gerçek.

Haklı ama ölü olmaktansa, haksız ama sağ olmayı tercih edin.

Başımdan geçen bir olayı anlatayım sizlere. Araba sürerken benzer bir durumla sinyal vermeme rağmen karşılaştım. Ben hem motosiklet hem araba kullanan bir kişiyim. Bir gün yine sakin sakin arabamla giderken aynama baktım sol şerit bomboş, verdim sinyalimi yavaşça sola girerken son anda sürücü kapımın yanında bir şey fark edip hemen kendimi geri şeridime attım. Scooterli bir arkadaş tın tın benle aynı hızda kör noktamda yanımda gidiyormuş meğersem.

Yahu sinyal de verdim mübarek ya yavaşla, ya geç git, yada kornaya bas duyur kendini ben buradayım de. Sonra motosikletleri fark edin diyoruz.
Olay sonrası baya korktum, motosikletli arkadaş da korkmuş belli ki, özür dilemek istedim, camı açarken baktım o el işaretiyle özür diliyor.Meğer sinyalimi de görmüş ona rağmen ne yavaşlamış ne hızlanmış. Olaysız yolumuza devam ettik.

Kendim motorcu olmama rağmen az daha başka bir motorcu arkadaşa arabamla çarpacaktım. Yaşadığım olay bana ders oldu, artık motorumla hiçbir aracın kör noktasında 2sn den fazla durmam, ya yavaşlarım ya geçerim.

Yaşadığım olayın sizin olayla direkt bir alakası yok aslında , sadece kör noktada kalmanın tehlikesini anlatmak istedim.

Yeniden çok geçmiş olsun, aman kör noktalara ve trafikteki öküz gibi araba sürenlere daha dikkat edin.
 
Son düzenleme:
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
160
Kör noktada bile olsa, aracın şerit değiştirirken çok dikkatli olması gerekliydi, gerekirse kafasını çevirip bakması gerekti. Trafikte sadece otomobiller yok malum.
 
Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
2,422
Kör noktada bile olsa, aracın şerit değiştirirken çok dikkatli olması gerekliydi, gerekirse kafasını çevirip bakması gerekti. Trafikte sadece otomobiller yok malum.

Trafikte sadece otomobiller yok evet ama çoğunluk olarak otomobiller var.
Araba kullanmayan, hayatı motosiklet üzerinde geçen biri olarak söylüyorum bunu.
Araba şoförü kafasını çevirip geri bakmaz, buna mecbur değil, dikize bakar, sinyal verir, ama kafasını geri çevirmez.
Motorcu arkadaşın o arabanın ya çarpraz arkasında yada çarpraz önünde buda olmadı orada hiç bulunmaması gerekirdi.
Can sağlığı olsun, kaza olmamış Allah beterinden korusun.
 
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
3,303
herşeyide develtten beklemeyin birazda sizin gözünüz açık olsun adam dokunma noktasına gelmiş gereksiz şekilde aynı hızla gidiyorsun ya korna çal ya yavaşla zaten herkes yeterince dikkatli olsa trafik kazası olmazdı hiç bir zaman zaten yapacak birşey yok
 

DKN

Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
4,727
kör noktasında kalmış ama ofsayta da düşmüş zaten. bide el kol hareketleri olmazsa olmaz
 
Katılım
3 Tem 2014
Mesajlar
396
Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
işte böyle pamuk ipliğine bağlı hayatımız. altın kuralımızı hatırlayalım.
"gör ve görün"
 
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
1,484
Gerçekten çok "öküzcan"sın hocam. Konumlanma ve öngörü denen hayati bilgilerden haberin yok. Barkın'ın tabiriyle "cumhurbaşkanı koruması gibi" aynı hızda neden gidiyorsun adamla. Hocam öğrenmen ve uygulaman gereken çok çok fazla şey var. En az 2 eğitime gitmeden binme gözünü seveyim motoruna.
 
Katılım
4 Haz 2014
Mesajlar
174
Bu model araçlarda aynalarda kör nokta gösteren sinyaller olduğunu belirtmek lazım.
Dolayısı ile motosiklet kör noktada olabileceği gibi, araç sürücüsünün de aynaya hiç bakmadığını anlayabiliriz.
Tabi burası Türkiye, burada motorlar da arabalarda kurallara uymak zorunda değil!
Mükemmel bir kaçış manevrası yapmamış olsaydım kaza olabilirdi, bu durumda fren de korna da bir işe yaramaz.
Trafikte kaçış manevraları ile ilgili eğitim isteyen varsa bana bir uğrasın..
Selametle gençler, kendinize dikkat edin :)
 
Katılım
18 May 2016
Mesajlar
1,289
Kıyafet falan hikaye görmeyen yine görmez.Dün aynı şeyi bana araba ile yaptı ben direksiyonu sola çevirip yerimin yarısını ona vermeseydim benim sol tarafı içeriye göçürtecekti.
 
Katılım
16 Ara 2012
Mesajlar
1,634
Hocam sağ şeritte bile olsak takip mesafesini aşırı fazla bırakmak her türlü tacize davetiye çıkarıyor. Paylaştığın ilk fotoğrafta önündeki arabayla senin aradaki mesafeyi sol şeritle kıyaslayınca arada iki tane daha araba görülüyor. Yani sağ şeritte olsak bile önceki araca 2 saniyeye kadar yaklaşırsak bu türden soldan veya arkadan gelecek tacizlere karşı daha korunaklı oluruz. Bu konuda detaylı açıklama için (bkz: 88… 89…).

11ipwza.jpg


Bir de ölüm bölgesinde seyretme meselesi var. Kör nokta daha masum, buranın affı yok. (bkz: Görünürlük). Aracı sağdan geçmek durumunda kalabiliriz bunda da sıkıntı yok. Ama bunu da kendi şeridimizin en sağından yaparsak ve geçme işini hızlıca bitirirsek daha güvende oluruz.

Aslında ideal bir dünyada diğer yol kullanıcıları bu hataları yapmaz, bizi tehlikeye sokmaz. Ama onları eğitmeyeceğimize, davranışlarını değiştiremeyeceğimize göre kendimizi değiştireceğiz, geliştireceğiz. Onların yaptıkları hataların neler olduğunu bilip o hataların bizi tehlikeye sokmasına nasıl engel olacağımızı öğreneceğiz. Bunu yapmanın en etkin biçimi de yol eğitimleri. Burada, bunlar öküz bunlar haksız bunlar araç kullanmayı bilmiyor diye sabahtan akşama dövünsek de bir işe yaramaz.
 
Son düzenleme:
Katılım
8 Eyl 2016
Mesajlar
2,484
Aracın kör noktasında ilerlerken verdiği sinyali görmekte çok kolay olmayabilir.Normal şartlarda cankurtaran bakışını otomobil sürücülerinin de yapması gerekir ama kime öğreteceksin.
 
Katılım
4 Eki 2016
Mesajlar
463
valla yanlış anlamada sen olsan belki takla atmıştın. Adam bilerek yapmadı muhtemelen ama motorcunun orada tüm olayı şans. Arabalı zaten fark edip çekileceğine devam etse gitmişti.
herşeyide develtten beklemeyin birazda sizin gözünüz açık olsun adam dokunma noktasına gelmiş gereksiz şekilde aynı hızla gidiyorsun ya korna çal ya yavaşla zaten herkes yeterince dikkatli olsa trafik kazası olmazdı hiç bir zaman zaten yapacak birşey yok


---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------

buna benzerlerde bende sağda dikkat olayını savunurdum. burada eleman da sağda çok seyretmiyor, girdiği anda aniden kırmış. alan çok dar. tamamen şans gerisi. arabalı farketmese hiç şansı yok...
 
Katılım
14 Ocak 2008
Mesajlar
4,154
suçlu motosiklet sürücüsü.
argümanımı daha sonra detaylandıracağım.
taşlayabilirsiniz.
yalağuz üslubunuza dikkat edin mevlana değilim.
telefondan daha fazla yazamıyorum.
aramızda casuslar olabilir (ışığın bol olsun)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst