Şimdi Özgür'e de katılmıyorum bence xt'lerin ikisinden de enduro olmaz. Enduro deyince aklıma kelime anlamındanda dolayı dayanıklılık ve uzun yol geliyor. Uzun yol derken de her türlü asfalt (kaymak, bozuk), stabilize yol hafif arazi şartları. Xt hadi bu yollarda gitti ama kaç km. gidecek üstündekini baymadan. Yani burdan çıkıp her türlü yolda Hindistan'a baymadan gidebilecerk miyim? Hindistan abartı olduysa şunu Samsun yapalım.
Herneyse konu hakkaten karışık, ben böyle derim, Özgür öyle der sen başka türlü dersin iş gittikçe uzar bu yüzden en iyisini Yamaha yapmış hepsine enduro demiş geçmiş. Gördüğün gibi kafalar karışıyor...
He, dersenki cbr125 racing mi yarışırsan racing, enduro mu?, öyle dağ taş uzun yol yaparsan enduro, cross mu? dağlarda hoplar zıplarsan cross (tabi iki gün sonra amortisörler ne olur bilmem), Touring mi? uzun yollara vurursan touring, Naked mı? grenajlarını sökersen evet naked. Liste uzar bence.
Fakat cbr125 en iyi bu saydıklarımdan hangisine hizmet eder önce ona bakacaksın. Bence en iyi şehir içinde seni bir yerden bir yere ulaştırır bu durumda cbr125 commuter midir? Peki hyosung 250r nedir. Sana kalmış... Model, tip ve kullanım amacı birbirnden ayrıdır ama isimleri belirler. Karışık bir durum yani. Naked ismi motorlara görünüşü yüzünden verilirken enduro ismi görünüşünden değil kullanım amacından verilmiştir bence yani fakat racinglere spor dersek bu sefer kullanım amacından depğil görünüşünden bu ismi takmış oluruz. Ferrariler spor arabalardır fakat pistte yarışmazlar. Off çok karışık ya benim bile aklım karıştı.
Kalın sağlıcakla...