gt250r krank kırılması hk

Ben de ilk motor olarak gittim 70 YTL taksitle 24 ay vadeli Mondial 125 ZN aldım. Satarken de 1680 YTL' ye gelen motoru 1000 YTL' ye sattım. Kullandığım yanıma kar kaldı ve bunu düşünmedim.
Sonuçta "0 km." aldığın bir motoru satarken zarar edeceğin zaten malum. Yani buna para bağlamak sorun olmuyor da, 2. el alınan ve geçiş motoru olarak düşünülen ya da son motor olarak da düşünülebilir hiç farketmez; Çin mallarından da daha kaliteli olduğu belli bir mala para bağlamak mı sorun oluyor, ben bunu anlayamıyorum.

tamam zararda haklısın fakat ne kadar ekmek o kadar köfe lafına tabiri caizse eşit bu dediklerin işte, ben bu motosıkletı kullanmak ıcın aldım keyfi bi mal için herturlu para baglarsın, 1 mılyara telefon alırsın gene paranı baglarsın ama kullanırsın, kalıtelı bı kıyafet alırsın bağlarsın ama sonuc ne ? kullanırsın...

Kullanmadıgın kenarda yatan birşeye para harcamışsan o zaman para bağlamış olursun :cat:

Rodajı düzgün bir GT250R, Redline' a girmeden düz yolda 160 km görür.

%100 katılıyorum.redline sokmadan 155-160 felan görebiliyorum :cat:

gt250 bile redline girmeden bu hızı görür :)

bunu bir arkadaşımız video ile ispatlamıştı :cherry:

gt 250r da 165-170 km/h arası yapabiliyor red line görmeden

orj egzos ile görmüştür onu.performans için 500 ytl civarında egzoslara para veriyoruz ama sesten başka işe yaramıyor.egzos takınca gt 250 r'lar hızları azda olsa düşüyor(5.vitesde) bunu bizzat denedim ve 10larca kez şahit oldum.hyo tam performans almak istiyorsan orj egzos ile gezeceksin :cat:

Son düzenleme:

19000 km. kullandım bu mereti ben:cherry:

tamam zararda haklısın fakat ne kadar ekmek o kadar köfe lafına tabiri caizse eşit bu dediklerin işte, ben bu motosıkletı kullanmak ıcın aldım keyfi bi mal için herturlu para baglarsın, 1 mılyara telefon alırsın gene paranı baglarsın ama kullanırsın, kalıtelı bı kıyafet alırsın bağlarsın ama sonuc ne ? kullanırsın...

Kullanmadıgın kenarda yatan birşeye para harcamışsan o zaman para bağlamış olursun :cat:

Bu durumda zaten aynı şekilde düşünüyoruz.

Bu da, Hyosung' a para bağlanmaz diyen arkadaşlara kapak olsun o zaman:)

Öncelikle şu zorlanmadan dolayı krank kırılıyo kısmına bi açıklık kazandırmak istiyorum.şu anda 2007 model gt250r kullanıorum daha önce 2006 sını kullandım fakat 2006 yı hiç ZORLAMAMAMA karşın (max9bin devir çeviriyodum) krank kırıldı.yani bu krank olayının öle R modelini çok zorluyolarda kırılıyo gibi bi hikayesi yok.2006 larda problem olduğuna inanıyorum.
Gelelim 2007 ye 2.el aldım bnden öncede zorlanmış bir makina ve bnde sürekli zorluyorum redline a abone oldum:)P)diyebilirm.ama krank fln kırılmadı.ve daha şu ana kadar 2007 hyo nun krank kırdığını hiç dumadım..
Zaten dikkat ederseniz 2006 daki bütün hataları 2007 de düzeltmişler krankta bunlardan bi tanesi..

Ayrıca merak edenler için 2006 daki krank problemini 1 hafta içinde garantiden hallettiler.bunun için global motora teşekkür ediyorum, yapmaları gerekeni yaptılar hiç problem yaşamadım..

Son düzenleme:
Süper Moderatör (BBRR)
wrcyusuf Diyelimki senin dediğin gibi .....Aynı motoru kullanan comet ve aquillada neden krank kırma vakası hiç görülmedi ...

Gelelim 2007 ye 2.el aldım bnden öncede zorlanmış bir makina ve bnde sürekli zorluyorum redline a abone oldum

Eli kulağındadır merak etme krank kırmaz , motor kitler, piston delininir ama illa bişiler olur.

2007 de krank kolunun kuvvetlendirildiği bilgiside doğrudur. Fabrikada kırılmanın aşırı zorlanmadan kaynaklandığını türkiye distrübütörüne kırılan parçayı inceleyip belirtmiştir.

Son düzenleme:

benim motor duzlukte 177 gordu .. rampa asağıy inerken 184 gordu o arkadasina bi sor bakalım 184 ten fazla yapar mı acaba ben cok denedim olmadı :silent:

Super Moderator
Super Moderator
En arada kalmak istemediğim konular bunlar; nereden bir anırma, nereden bir parmak geleceği belli olmuyor..:p

wrcyusuf Diyelimki senin dediğin gibi .....Aynı motoru kullanan comet ve aquillada neden krank kırma vakası hiç görülmedi ...

Eli kulağındadır merak etme krank kırmaz , motor kitler, piston delininir ama illa bişiler olur.

2007 de krank kolunun kuvvetlendirildiği bilgiside doğrudur. Fabrikada kırılmanın aşırı zorlanmadan kaynaklandığını türkiye distrübütörüne kırılan parçayı inceleyip belirtmiştir.

O kadar da abartmıyoruz tabiki,motorcuyuz bişeler bilioruz yani..:cat:

Rodajı düzgün bir GT250R, Redline' a girmeden düz yolda 160 km görür.

Evet aynen oyle bendede comet var bende yavas kullanmıyorum ama 10000 rpm de 160 yapıyor onun ıcın redlıne gerek duymuyorum şekil olarak gogsume vuran ruzgardan yelken gıbı sallandıgımı dusunursek gerek de yok :queen::queen:

Adam gibi kullanılırsa krank fln kırmaz bu motor.
Millet ısıtmadan gazlıyor, yüksek devir çeviriyor, devir kesici olmadığı halde redline' da uzun süre kullanıyor, sonra krank kırılınca da motor suçlu oluyor.
Bilinçsiz kullanıcıların bu şekilde hor kullanımına rağmen kırılmayan krankı, o adamın kafasında kırmak caizdir bence..

Zaten krank kırdığına göre o motorun düzgün kullanılmadığı belli. Bence sen yıpranmamış bir Hyo al, için rahat olsun.

ben de hyo kullanıcısıyım şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım.ayrıca sana katılıyorum.gt250r sonuçta 250 cclik makina .600cc lik makina muamelesi yapmanın anlamı yok. motorun bakımlarını zamnında yaptırmazsan,motor ısınmadan yüksek devirlere çıkarsan,soğuk motoru zorlarsan krankı da eline alırsın motoru da.rodajı tamamlanmış bir gt250 r ın çıkabileceği hız (redline a girmeden )max 165- 170 civarı. hem 250 cclik makine olsun hem de 200- 250 km hız yapsın.:farao: .hız isteyen arkadaşlar 600 rr alsın.

arkadaşlar zaten 160-170 km hızlar gerçekten ciddi hızlardır daha üstüne çıkmanın veya zorlamanın hiçbir anlamı yok bu hızlarda zaten tüm arabaları çok rahat geçebiliyorsunuz malum yollarda delik deşik olduğunu düşünürseniz abartıp basmanın hem bize hem motora zararı olur

Aynı motor, aynı şanzıman, aynı diş sayısı ve çaptaki ön ve arka zincir dişlilerine sahip bütün motorlar, "aynı devirde" aynı hızı yapar. Bu işin rodajla falan alakası yoktur.

Krank kırılması olayı redline içerisinde gerçekleşşe bile çok normal karşılanamaz. Tahminimce belirli sayıda krank mili hatalı üretilmiş ve Hyosung da olayı kontrol altına alamayıp müşteri dönüşlerini peşinen kabul etmiş. Yanılıyor olabilirim ama problemin yaşandığı motorların birbirine yakın dönemler içerisinde üretildiğini düşünüyorum.

Motorlarını sürekli redline içerisinde kullanan arkadaşlara hayret ediyorum. Neden böyle birşey yapılır acaba ? İnsanın motosikletine bilerek zarar vermesi çok garip. Bu tip kullanıcıların ve rodajın motoru sonuna kadar zorlamak olduğuna inananların sayısının çokluğunu gördükçe ikinci el motosikletlere kesinlikle güvenilmemesi yönündeki inancım artıyor.

o fiyata sen reyzing bul onu alayım ozaman :)

Arkadaşlar HYO iyi bir motor ama racing diil maalesef bunu hepimiz biliyoruz kullananlarda.Lutfen Racing deyip durmayın su motora.Racing gorunumlu normal gezinti motoru cunku.Saglamlık konusunda olumlu ama racing makineden beklenen Performans+ara hızlanma sozkonusu diil.Sonuc olarak zorlama bir SS.SS kasasına alısmak için baslangıc kullanıcılarına ideal gelebılecek bir motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar