GS ve gözleme ikilisi

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hadi foruma yine elit bir katkıda bulunayım :)

Gözleme, bazlama, akıtma, krep falan bunlar demode işler...

Elit motorcu dediğin "Kaiserschmarrn" yemeğe gider. Hem de böyle ağzı dolduran bir isimdir...)

Durun hemen dellenmeyin, yine bize maraba muamelesi yapıyor bu gıcık herif demeden önce ben söyleyeyim; bildiğiniz dilimlenmiş pankek üzerine geleneksel olarak erik sosu, bazen de elma sosu dökülüp, pudra şekeri ile tatlandırılan dandik ama meşhur bir Avusturya tatlısıdır. Ününü ve ismini de Avusturya imparatoru, Kaiser diye de bilinen, Franz Josep I’ den alır. Biraz da yanlışlıkla ortaya çıkmış, imparator bunu pek sevince de Bavyera ve Güney Almanya mutfağında dahi popülerleşmiştir.

Bizim tatlıların yanında anca komi muamelesi yapılır, pek de matah bir şey değil yani. Yemeyen GS'ciler üzülmesin...:)

Ulen daha geçen haftalarda Uçmakdere'de 3-4 tane ss , naked peşimden gelemedi , birini ise ben bilerek geçmedim iki metre arkasında taciz ettim herifi ,

o makinalarla elime vermeleri lazımdı , biraz daha tecrübeli birilerine denk gelsem verirlerdi de..

ee bende şimdi ss ci lere sallayayım ,
bir iki tane gözleme edişın GS kullanana denk gelmişsiniz hepsine sallamayın yav 😂

yılda 50.000-60.000 km yapanlar var
bir çoğumuzun beş yılda yaptığı yolu bir senede yapanlar var..
Abi motorunun plakasını söyler misin denk gelirsek hiç gazlamıyım sonra Gözlemeciler elime verdi diye üzülürüm .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pancake akçaağaç şurubu ile tatlandırılıp yenir ( gavur dizilerinde gördüm) krep neyle yenir bilmem. Sade gözleme Erzincan tulum peyniri ve bal karışımı sürülüp dürülerek yenir ( ben çok severim)
Akçaağaç şurubu nedir abi :D tahin pekmeze bana bana yiyeceksin

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
Selam vermeme olayının Gs ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Geçenlerde Foça otobanı çıkışı harleyci gruba denk geldim. Selam verdim onlar da almadılar.
Üst sınıf pahalı motorlara binenler, ucuz motorlara binenlere selam vermiyorlar. Bunun sebebi ise Nasreddin hocanın dediği gibi "Ye kürküm ye" dünyasına inanmaları.
Eğer maddi durumun yeterli değilse; iyi motorcu olamazsın, eğitimin kötüdür, okumazsın, dünya görüşün dardır, Genel kültürün kötüdür vs...
Bu da yine garip önyargılardan kaynaklanıyor. BU önyargı bizde de var. Gs sürüyorsan, burnun havadadır, gözleme yersin, selam vermezsin gibi.
İki önyargıda doğru olduğu kadar yanlış da. İnsanları bindikleri motosiklete göre yargılamamak lazım. Özellikle de motosiklet ve dünya hakkındaki görüşlerini yargılamamak lazım.
Ben hafta içi skuterle takılırken ışıklarda güzel motor görürsem bakımlı temiz bakıyorum motoru güzelse motorun güzelmiş diyorum geçiyorum. Ben tracerle ışıklarda durunca da sanki diğer motorcular benim için kötü şeyler düşünüyormuş gibi hissediyorum elimden geldiğince iki motordada selam veriyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar