- Konu Yazar
arkadaşlar sizlerle sıcağı sıcağına yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. bugün bayiden sıfır aldığım 3 yaşındaki motorun muayesini yaptırdım, dönüşte bilenler için antalya hal kavşağından çevre yoluna sola döneceğim. ışığa gelirken aynadan baktım bir scooter solumdan girmeye çalışıyor ama ben zaten kaldırıma yakın gidiyorum. ulan bari motorcu motorcuya bunu yapmasın dedim. ilk ışıkta geçemedik ikinci yeşili beklerken ışığın dibine geldim bu arada baktım soldaki 50 cc bir motor adam eşini oğlunu almış biryere yetişiyor. bize yeşil yandı ama o anda göbekten dönen ve yeşili kaçıran araba (solumuzda) dikkatimi çekti ben ilerlemedim solumdaki scootercı ilerledi ve kaçınılmaz olarak araba ona çarptı. önce biraz yalpaladı (arabanın sol ön tamponu çarptı) sonra kaçınılmaz olarak düştüler. çocuk ağlamaya başladı herkes başına biriktiği için ben fazlalık olmamak adına uzaklaştım. şimdi; bu olay özelinde de genelinde de bu scooter sürenlerin acelesi ne anlamıyorum. scooterı sıkışık trafiğin cheat code u olarak görmek bence son derece yanlış. hadi kurye kardeşlerimiz ki aralarında ıslak odunla dövülesi olanlar var bir mazerete sahip 50 cc kıçı kırık bir motora aileni bindirdiğin yetmiyormuş gibi bir de onunda hızlı gitmeye çalışınca kaçınılmaz olan oldu. 3 aydır Antalya'da motor sürüyorum sanırım 1000 km yi aştım. bu arada 1 tane araba/minibüs/kamyon vs ile bir tane olayım olmadı, kimse rahatsız etmedi, üstüme sürmedi ama ne yaşadıysam hep motorcularla yaşadım ekseriye de scootercılarla. ters yönden gelen, yandan 90 derece gelip çarpmaya ramak kalan. kırmızı ışıkta neredeyse ayağımın üstünde duracak olan. bunlar hep mi tesadüf. bu sayfalarda da genel olarak motorcuların olduğu ortamlarda da herkesin şikayeti kimse trafikte bizi görmüyor kimse saygı duymuyor! kim niye duysun ki ne kadar ıslak odunluk adam var motora binmiş gibi ( düzgün kullananları tenzih edeceğim ama onlar da hep pahalı motor kullananlar) daha geçen hafta antalyada en az 3-4 genç motor kazasında öldü. niye ? o yüzden bence mesele eğitim de değil. polisin mahalle aralarında daha sık dolaşıp daha çok motorcuya göz açtırmadan ceza yazması lazım. kendi canına değer vermeyen motorcu başkasına verir mi?
not: o motora çarpan arabanın hiç mi suçu yok birader diyebilirsiniz ama kaportası siz olan motorda eşinizi ve çocuğunuzu taşıyorsanız başkasına değil kendi yaptığınıza bakacaksınız. ha kırmızı ışıkta beklerken hayvanın biri gelip arkadan çarparsa lafım yok ama burada kaza göz göre göre oldu çünkü iki motor yan yanaydık ben durdum o gitti.
not: o motora çarpan arabanın hiç mi suçu yok birader diyebilirsiniz ama kaportası siz olan motorda eşinizi ve çocuğunuzu taşıyorsanız başkasına değil kendi yaptığınıza bakacaksınız. ha kırmızı ışıkta beklerken hayvanın biri gelip arkadan çarparsa lafım yok ama burada kaza göz göre göre oldu çünkü iki motor yan yanaydık ben durdum o gitti.