Görülmeyenler Tehlikeler !!!

Eyong arkadaş, yeğene büyük geçmiş olsun, bı kadarla atlatmış şükür diyelim:rendeer: çok faydalı bir başlık, ben de katkıda bulunayım.

-Orta şeritte 100 km süratte kask vizörü açık bir vaziyette ilerlemektesiniz, Yolun boşalması ile süratinizi arttırmaya başlıyorsunuz ve sol şeritte 140 a doğru hızlanıyorsunuz, aniden güüümmmm:silent::silent: Ne olduğunu bile anlayamıyorsunuz ve çok ucuz atlatıyorsunuz:silent: Cevap: Kask vizörünüz aniden kapanıyor! Arkadaşlar bu size bir anlık şok yaşatıyor, sesi değil o an şok eden, birden başka bir aleme girmiş gibi oluyorsunuz:)

-Şehiriçinde ilerlerken yavaş yavaş, koşarak size yandan çarpan yayalar:mrgreen: neyden kaçıyordu bilmiyorum ama ikimizde yere yapıştık:mrgreen:

-Aceleniz var motorunuza koşuyorsunuz, Dikkat! Kedilerin üzerine oturmayınız:p

-Benzin harcamına ve göstergesine diikat! Sol şeritte basmış giderken, arkadan 120 ile gelen kamyonlar varken stop etmeniz hiç iyi olmuyor:silent:

-Artçınız ayaklarını peglere yayarak koymuş ise, sıyırarak geçtiğiniz bir nesne bileğinin dönmesine neden oluyor:pale: Motor da dönüyor, hatta yere yabışıyor:p

-Yol bir yöne virajlanıyor, tam akşam ya da sabah vakti güneş alçak pozisyonda. Birden gözünüze çakıyor, etrafı görmekte zorlanırken bir de hapşırma tutmaz mı, bir de benim gibi üst üste hapşıranlardansanız, ne edeceğinizi şaşırıyorsunuz.:pale: düşmemek için dua belki sadece:cat:

-Kask kafanızda ve görüş alanınız daralmış, kalabalık bir merkezde motorunuzu park yerinden çıkarırken geri geri manevra yapıyorsunuz. Dikkat, yayalara çarpılabiliniyor. Ben yaşlı bir amcayı çiğnemiştim:pale:

-eldivenlerinizin bilek kısımlarını muhakkak bağlayın emniyete alın. bir araca sinirlenip aniden gaza basınca eldiven bilekliği frene takılınca, gaz kesemiyorsunuz:p

-Ayakkabı bağcıkları!!!!

-Ani ve sert frenlemeler için artçınızı muhakkak uyarın. tepenize çıkıyor, gidonla sarmaş dolaş oluyorsunuz:p

-Artçınız egzost manifoltunu peg sanıp ayağını koyuyor, inerkene ayakkabı orada kalıyor:p

-Hiç istemesenizde trafikte itişip kakışmak zorunda kalabiliyorsunuz:pale: Özellikle eldivenlerinizi çıkartmanızı tavsiye ederim:)

-Pantolonunuzun arka cebinde unuttuğunuz kıpraşmalı telefonunuz, tam da sol şeritte uçarken fildirdemeye başlıyor:p Çok fena ama:)

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim:cat:

gecen senelerden bişey anlatam bi abimiz askerlıgıne 1haftası war kankası motoru alıp gidelim şileye diyo bınıyolar cıkıyolar yola emliyet şeritten yardırırken emliyetpark eden aracı sollarken arac kapıyı acında motoru kullanan kapıda kalıp yogun bakıma arkadakı asker abimiz işe 5-6 metre ilerde boynu ve kemıklerı kırılarak mefat edıyo yolun diger kısmından gecen bi aracta kazaya bakarken yerde yatanın arkadaşı oldugunu fark ettıgınde frene asılıo we bunada arkadakı carpıyo sadece bı carpma maddi zarar oluyoo

MOTOR KULLANIRKEN HERSEYE DIKKAT ETMEMİZ GEREKLI /!\

geçmiş olsun yegene

en cok korktugum koamyonların sürekli gectiği yerlerde yola iz yapıyorlar yüksek hızlarda denge kaybı olabiliyor dikkat

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Karayolları yada belediyelerin yollara yaptıkları çizikler de denge kaybına ve kazaya yol açabilir.Dikkatli olmalıyız

Bence çok isabetli bir konu olmuş. Teşekkürler...
Benim başıma 1 adet böyle mantıksız ve imkansız bir olay geldi. Ve sizlerle paylaşmak istedim.
Bir gün Antalya-Ankara arasında sivrihisar kavşağını geçmiş ANkara istikameti yönünde eşim ve oğlum ile arabada gidiyorduk. Arkamdan bir PASSAT takip ediyordu. Ve 50 yaşlarında bir bey ve bayan vardı. Fakat altındaki araç 2 litre turbo dizel bir araç olmasına rağmen oldukça makul araç kullanıyorlar 110 km yi aşmıyorlardı. Bir ara önüme DODGE 250 Fargo bilen bilin eskinin mahalle içi ekmek arabalarıdır bu araç çıktı. Sollamak için önümdeki araca 30-40 m kadar yaklaştım elbette PASSAT ta bana doğru sokuldu. Oda beni 20 m ile takip ediyordu. Ben o sıra sol tarafıma ve karşıma bakıp yolun solu serbestmi diye kontrol ederken havadan üzerimizden bir ara 1 sn lik karaltı geçti. PASSAT Fargodan 60-70 m kadar geride idi. Ve aniden Fargo durdu. Bende çarpacakken zor durdum. Bu arada arkayı kontrol ederken PASSAT yoldan çıktı ama savrulma yada takla olmadı. 3 araç çarpışmadan durduk. Hemen indim oğlum ve hanım şokta idiler. PASSAT ın ön camı paramparça ve bayanın yüzü kanlar içinde idi. Allah allah ne oldu ki acaba dedim. Adam şokta eşimi kurtarın diye bağırıyordu. KAdında ölümcül bi'şey yoktu ama kötü yaralanmıştı. Fargoya baktım oda inmiş bize doğru geliyordu. AMa araç sapasağlam idi..
Bende bir ara n'oldu? ya! diye bağırmışım. Çünkü ne olduğunu algılayamıyordum.
Sonra yolda bir kapak gibi bişey gördüm. Fargo şöfürü hemen onu aldı. Bu ne ya! dediğimde "benim aracım ön motor kaput kapağı dediği" anda donakalmıştım. Bu kapak önden arkaya açılırmış. Adam menteşenin biri kilitlemiş diğerini açık bırakmış ve araç 100 km hıza çıkınca uçup benim aracı geçip arkadaki araçtaki bayanın yüzünü parçalamıştı. Hemen hastaneye götürdük. Hepimiz şokta idik. Polise ifade verdim. Sonra adamla telefonlaştık. Hanımının tedavisi iyi tamamlanmış diğeri mahkeme edilecekmiş. Sonra ne oldu bilmiyorum. Ama o araç benim araçta olabalirdi..

Renkli vizör yada gözlük ile giderken ışıkları yanmayan tüneller bir anda karanlıkta kalmanıza neden olabiliyor. dikkatli olmak lazım.

*yokuş yukarı giderken tam yokuşun uçunda viraj olması helede hızınız fazlaysa çok kolay düşebilir insan
*yoldaki hayvan pislikleri hele inek pisliği çok rahat bi motoru kaydırabilir
*yolda balık taşıyan kamyonlar yokuş yukarı geldimi ne kadar yağlı su varsa hepsi tahliyeden dışarı yani yola bi motoru buda çok kolay düşürebilir hele virajda kaçınılmaz ki ben bi kere bu yüzden düştüm motorla
*motorla giderken virajda traktör çıkması çok kolay altına girebilirsiniz
*sizi şunu söyleyebilirim bilmediğimiz yollarda lütfen hızlı gitmeyelim nerde ne çıkacağı belli olmuyor görüyorum adamlar iyi hoş gelmiş gezmeye iğneadaya falan özellikle racingler adamlar bi basıyor yolda sanki otobanda gidiyor valla çok korkutucu ya bi kere bi tanesi yolda bi kaydı virajda dedim uçak düşüyor galiba hemen baktım yola adam gülerek arkasına baka baka gidiyor iyi cesaret valla canını sokakta bulmuş sanki...

orta yaşlı teyzeler
gözünüzün içine baka baka önünüze fırlayabiliyorlar
iki kere başıma geldi sağlam küfür edip yola devam ettim:)

yine orta yaşlı teyzeler yoldan giderken çocuklarını yol tarafından yürütüyorlar, çocuk bu duramaz yerinde fırlar yola, aman dikkat

şu mıcır meselesini merak ediyorum. Ozellikle naked ya da race lastikleriyle micirdan gitmek cok tehlikeli olabilir diye tahmin ediyorum.
Ornegin uzun yola ciktiniz ve birden yol calismasi cikti karsiniza, mecbur mıcırdan gideceksiniz bu durumda ne oluyor????

Sabit bir hızda fazla sol-sag yapmadan dikkatlice geçiyoruz.. napalım :(
-t

geçen sene bende otobanda önümdeki aracı geçmeye çalışırken aracın cant kapağımı kaskımın önüne fırlamıştı dedim ne oluyo böyle:mrgreen:

önden giden aracın camından atılan ıslak havlu kaskın vizörüne yapışıyor gerisini zaten anladınızz:)
arabada küçük çocuk varsa kçük abdesti:)P) gelince şişeye yaptırırlar ve camdan sallarlar.üstünüze gelirse vay halinize:)
yolun ortasında arabalar tarafından ezilen havyan ölüsü.görmeyip son anda farkedip te üstünden geçmemek için direksiyonu kırarsınız ve hoopdiğer şeritteki arabanın camındasınız(mazallah)
hele direksiyonu kırakazsanız ve hayvana daha yeni çarpılmışsa ve arkada çamurluk YOKSA hayvanın kanları arka tarafta size eşlik ediyor demektir.daha birsürü tehlike var.bunlar yine az tehlikeli işler.şu iple sarkıtılan taş olayını ilşk defa duyuyorum.allah kimsenin karşısına çıkarmasın:)

benim başıma gelen 3 büyük olay uzun yolda 2 tanesi bir tanesi tem de geldi..

1) Hayvan Leşi = çok çok dikkat edin bu lejler arabaların önünü bile parçalıyor
2) Dalgalı Asfalt = Şehir içinde olmaz ama uzun yolda her yerde var nedenide kamyonların yolun bir kısmını çökertmesi buda bir zaman sonra asfalt üstünde çok büyük dalgalar bombeler oluşturuyor bu dalgalar normal araçları bile asfalttan atıyor koca otobüsleri bile sağa sola sallıyor..

Şehir içi = Dikkatsiz Yayalar aniden araba aralarından fırlayan ufak çocuklar boyları arabadan kısa olduğu için hiç görülmüyorlar amman dikkat edin..

ve hayvanlar bilhassa köpekler nerden çıkıcakları hiç belli olmuyor

ve yol ortasında bir arabanın üstünden belki geçe biliceği ama motorun asla geçemiyceği unsurlar mesela benim yol ortasında gördüğüm 3 şey 1) Gemi Halatı 2) Su damacanası 3) tahta sebze/meyve Kasası (çivilidir onlar)

böyle yollarda hayla insanlar sürat yapmaya çalışırlarya bende ona işde akıl sır mantık erdiremiyorum zaten alaha emanet dua larla gidiyoruz...

5. Otomobillerin arkasından seyrederken öndeki aracı ortalayarak seyretmek, otolar çukurları ortalayarak giderler ve araç geçtikten sonra aniden önümüze çıkan çukura ön tekeri sokup yere yapışmamak için araçların lastik izini takip etmeliyiz.
:):) çok güzel bir not süper katılıyorum

+ Deniz kıyısına yakın bir yerde gidiyorsanız ve balık avlayanlar varsa (örneğin İstanbul, Kuleli) arkaya atılan oltalar balık yerine sizi ve motorunuzu yakalayabilir. Kuleli tarafından geçersem resmini koyarım, mayın tarlası gibi valla.

+ Camları karartılmış, k.çı kalkık doğan görünümlü şahinler. Şekil yapılmış, egzozu açılmış, bong bong diye bas sesleri yayınlayan modifiyeli arabalar. Bunların kırmızı ışıkta önünde bile bulunmamaya çalışın. Mümkün olan en kısa sürede yol verin. Bana kırmızı ışıkta arkadan çarptı bu hanzolardan biri, yaşadım biliyorum.

+ Kesme taş döşeli yollarda aradan fırlayan bir tane kalkık taş (o da kesin sizi buluyor bir şekilde).

+ Sizin gayet nizami şekilde motor kullandığınızı gören mahallenin hızlı, mobiletli ve tehlikeli gençleri. Bunlar sizi mümkün olan en tehlikeli şekilde geçmek isteyecektir.

arkadaşlar görünmez tehlikelerin en başında bence türkiye deki araba kullanıcılarının biz motorcular trafikte yokmuşuz gibi davranması bunu türkiye nin neresine giderseniz gidin en sakin trafikte bile sizi sıkıştırmadan siz yokmuşsunuz gibi sollama yapmalar biz motor tutkunlarını çok büyük tehlikeye atıyor bence ilk önce ego muzu kontrol etmeyi öğreneceğiz ondan sonra araç sürmesini öğrenecekziniz

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güncel.................................

Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler.:)

Kısacık yollarda bile nelerle karşılaşıyoruz araç sürücülerinde bir telaş bir acelecilik almış başını gidiyor kural tanımayanlar ışıklara riayet etmeyenlerin yanında görülmeyen tehlikeler denen olaylarda çoğaldı maalesef ve eskisinden daha da dikkatli olmak zorundayız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar