Görülmeyenler Tehlikeler !!!

ya iide zırt pırt duran trafıkte oyle bı an gelır kı önüne bakmayınca ondekı araca sorf yaparsın. mıllet cart dıye duruyo artı bazı aracların sınyal/stop lambaları bıle yanmıyo. yola bakcaaan yerde aynadakı "object in the mirror v.s. " yazısının şekline bakıp neden yazmıslar acaba dıye dusunursen ı-ıh..
neyse bence bakmak dıkkat dagıtabılır. bakanlarda yazıyı okumasınlar "object " i okuyup tekrar yola baksınlar :p :cherry:

trenox' Alıntı:
bu gerçek mi? yanı yolda x km süratl gıderken arabnın aynasına bakıp surucuyu secmeye calısılır mı? gırmeyelım abı sonda ondekı cop kamyonuna :p
iii daıl abı o yol. dusunsene dıreksıyonda bı afet vrmıs yola bakcaaana aynaya baka baka gıdıymusun :cherry: :queen:

Bunlar anlık refleks,saniyenin 1/10 kadar sürede kontrolünü yapıp karar vermek gerek.
Hele model spor bir motor sürüyorsanız,gözünüzü 14 açmalısınız ama güzellikleri seyretmek için değil:queen: ,O işi durunca yaparsınız:cat:

abartmışsın yani trenox :cherry: o hesaba katacağın bi dolu faktörün bi tanesi... üstelik karar verirken düşünmysun refleks oluyr, omurilik çalışyr herhalde çünkü sinyallerin beyne gidecek süresi bile kalmıydr belki..

faideli konular bunlar canım

1999 yılında ailemle İstanbul'dan Mersin'e doğru gidiyorduk Gebze civarlarında sol ve orta şeritlerde tuzak mahiyetinde diklemesine kalaslar yerleştirilmişti... 100-200 metre ötede bekleyen tipler vardı.
Bir de otobanladaki parçalanmış tır kamyon lastik parçaları var tabii...
fes71' Alıntı:
Sinyal verebilmeyi usta şöförlük kabul eden bayan sürücüler.:pr:
:mrgreen: :p evet ne yazıkki.

ihtiyar abim;
baksana yaaa bayan arabada makyaj yapıyo diyo. şahsen ben oyle bısey gorsem şoka girerm yaaaa.donup kalırım motorda:cyclopsan
haberlerde vardı boyle bısey duymustum.

bu arada hafif bi abartı da yapmısım olacak o kadar latıfe gıbı algılayabılırsınız.
:rendeer:

ya önemli konu bunlar aşırı refleks de iii degıldır motorda. refleks dış etenlere verılen anı tepkı sonucta. öyle bı anda refleks ıle anı bı sekılde frene basarsanya da hareket yapılırsa kontrolsuz olabılır. bu da vahım sonuclar dogurabılır.
olaya daha degısık bakmak mdha yararlı olacaktır kı;
satranc gıbı bısey bu, yandakı ya da karsıdakının ne yapacagını hıssetmek ya da tahmın etmek ve bunu sonucuna gore kullanmak gerek ben oyle ypıyorum.
gercı bayaa dustum ama en azından kontrollu dustum.
neyse Allah kaza bela vermesın aman dıkkat gorunmeyen tehlıkelere

trenox' Alıntı:
ihtiyar abim;
baksana yaaa bayan arabada makyaj yapıyo diyo. şahsen ben oyle bısey gorsem şoka girerm yaaaa.donup kalırım motorda:cyclopsan
haberlerde vardı boyle bısey duymustum.

bu arada hafif bi abartı da yapmısım olacak o kadar latıfe gıbı algılayabılırsınız.
:rendeer:

Ahh kardeşim,şu hanımlar onlarla olmuyor onlarsızda olmuyor.:wiinkk: :wiinkk: :wiinkk:

İHTİYAR' Alıntı:
Ahh kardeşim,şu hanımlar onlarla olmuyor onlarsızda olmuyor.:wiinkk: :wiinkk: :wiinkk:
aman diiim abi soyleme oyle seyler. ayak kırık yengem gormesın bu yazıyı fena olur senın için :p :rendeer:

" o benım hayat arkadaşım" demişin asagıda;
budur işte yaaa. utandım valla şaka baabında soylememe rağmen utandım.
saygılar:rendeer: :rendeer:

geçen fazla geyık mı yapmısız ya da bırının ahını mı aldık bılemıyom bugun basımdan gecen bı olayı anlatııım kısaca;
malum kaza yaptım nasıl oldu olayına gırmeye gerek yok sadece cıkarttıgım derslerı yazcam sıze faydası olur dıye dusunuyorum( valla hepsını okumadım yazılmıstır belkı)
1) arabalarla aranızdakı mesafenız normalden bıraz daha fazla olsun. zira ondekı arabanın stop lambaları yanmaz ise durmak ıcın bıraz daha zamana ıgtıyacınız var.
2)sinirli ya da moraliniz bozuk oldugu zamanlarda kontrol mekanızmanızı yola cıkmadan once kesınlıkle tekrar gozden gecırın eger kontrol etmekte zorlanıyorsanız kendınızı motor ustunde kesınlıkle motora binmeyin.
3)ani fren gerektıgınde once arka frenle baslayın reflex ıcabı el de yakınken one asılmayın.once arkaya bastıktan sonra onle devam edın orantılı olarak.gidon tam düz kalmalı hafif bi eğiklik sonucunda yerde bulursunuz kendınız ki bu yazıyodu bıcok yerde.
4) olurda one basarsanız reflex ıcabı: kurtulmak ıcın ki one bastıgınızda teker kıtlenebilir ve hassas bır oynamada motor saga ya da sola yatacaktır. dusmeden once son bır manevra kurtulmak ıcın: frenı hemen bırakıp gaza yuklenırsenız tabı ayakla da motoru duzeltmeye calısıp dusmekten kurtulabılırsınız.bizzat denenmıstır sonuc olarak motor yatmadı ama sanırım o suratle ayaga fazla yuklenınce ayak gitti.bazen dusmek daha kotu soncular dogurabılır.
aklınızda bulunsun arkadaşlar.:rendeer:

McA

Bursa Heykeli bilenler vardır aramızda.. Tek yönlü 4-5 seritli bir yolda kırmızı ışıkta durulmuştur. Diğer araçlardan daha cabuk hızlandım, haliyle kırmızıda bana pis pis bakan kartallı arkadaş bunu yediremedi. Ben tın tın giderken bir hışımla geldi LAK! diye onume geçip yavasladı. Solundan geçtim. Görmedim bir daha.Ama durup, sorup anlamak isterdim neden oyle yaptıgını. İnanın aklım ermiyor.

olcay geçmiş olsun umarım tekrarını yaşamaz.

önde giden aracın cam yıkama fıskıyesine basması ve bu fıskıyeler her nedense çoğunda kendi camını değil arkadaki aracın camını yıkar arkadakide motorsa ani reflex ve vizörün ıslanması.

vipseyahat' Alıntı:
Asfalt yapılmak için tırmalanmış eski asfaltlar. motorun frenleme mesafesi azalıyor. Kaymasına sebep oluyor.

Ayrıca direksiyon hakimiyeti de kaybediliyor.

Dikkat ! Bugünlerde E5 ve TEM de bu şekilde birçok tarama var.

Eyong' Alıntı:
6.

Hadi devam edelim, hepimizin bildiği şeyleride yazalım bilmeyenler için, saat erken olduğu için aklıma daha fazlası gelmedi. Sadece bildiklerimizi ve gördüklerimizi yazmayalım, hayal gücümüzü kullanarak olabilecek tehlikeleride yazalım. Komik olsa bile...

6_ Sende bi tehlikesin,,ama gördüğüm bi tehlike Olcay..:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :queen:

Bir süre önce Emreben ile tandoğan meydanından keçiören istikametine giden köprü altına peşpeşe girdik İki katlı özel halk otobüslerini bilirsiniz Emre önden gidiyordu otobüsün sağ tarafında geçilebilecek bir boşluk vardı o boşluğa girmek yerine sol tarafa yöneldi ve tam o anda otobüsün sağ arka kısmındaki kapak açılıverdi eğer sağdan girseydi sonuç korkunç olacaktı. Emre yanına geldiğinde şöförü uyardı.

Ankarada şu iki katlı yeşil özel halk otobüslerinde arka kısmında geriye doğru açılan yakından incelerseniz çoğu bakımsızlıktan son derece kötü bir şekilde tutturulmuş kapaklar var yaklaşırken dikkatli olun

bazı durakların önü yamuk yumuk yani arabayla geçince anlamıyorsunuz ama motorsikletle geçince gayet iyi anlıyosunuz:p yol bi boru gibi şişmiş oluyo motorla süratli geçince devriliyodum az kalsın...

adosonic' Alıntı:
a bide sıkışık trafikte yanlarındaki boşluktan geçmemizi hazmedemeyip yolumuzu kapatan denyolar var ( uyuz oluyorum onlara )

Evet bu konuyu ben neredeyse ayrı bir topiç de açacaktım arkadaş. Gece servisle 1.Boğaz Köprüsünden dönerken çok dikkatimi çekiyor. Geçen gece trafik yoğun. Ve haliyle motosikletliler şerit aralarından kontrollü olarak yol alıyor. Önümüzdeki araçlardan biri, markaya gerek yok ama pahalı bir marka, hazmdemedi 3 - 4 tane motosiklet geçince sağından, adam emniyet şeridini kapattı ve köprü çıkışına kadar öyle sürdü. Bir diğer şeritte de başka bir hazımsız lavuk 2 motosiklet aradan geçince kapattı aralığı, neredeyse yandaki aracın aynasını kıracaktı.
İşte benim sıkça değindiğim eğitimsizlik ve de hoşgörüsüzlük bu gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Bu eğitimden kastım okul eğitimi değil, kafa eğitimi, ahlaki eğitim. Üniversite mezunu olabilirsin ama hazımsızsan, para babası olabilirsin ama kompleksliysen, kendini kafaca eğitmeye çalışacan gerekirse psikoloğa gidecen arkadaş.

Ayrıca, kırmızı ışığı hiçe sayıp yan kavşaktan sizin yeşil yanan yolunuzdan aniden "sarıda geçecem" diye hızla gelen lavuklar var bir de. Yandan biçiverirler alimallah, aman dikkat.

Kavşaklarda dikkat edelim yaw arabaların motorlara saygısı yok siz ilerlerken sizi hice sayıp yola cıkıyolar bu ana yokda olsanda degişmiyor:pr: böyle kontrıosuz kavşaklara falan hızlı girmeyelim arkdaşlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar