Goldwing GL1100 baştan aşağı genel revizyon

selamlar kolay gelsin
Bursa'yı çok severim ayda bir gitmezsem olmaz.zeytin almak için bile Orhangaziye geldiğim olur.bu arada bizim semt'te çok sizin oralı arkadaşlarım var,aynı dönemde gelmişsiniz Türkiye 'ye.onlarında akrabaları Orhangazi'li.Bursa sanayide Volkswagen'imin kaporta-boya işlerini yaptırırken Orhangazi'de kalmıştım çok sevecen insanlardır sizin oralılar.belki isimden tanıdıklarınız çıkabilir İbrahim Kılıç,Mustafa Çapkın neyse fazla uzatmayayım aklıma yine Bursa'ya gitmek geldi,zaten hafta sonu niyetim vardı Bursa'ya geçmeye evde zeytin az kalmış :)
bu arada işin zor kısmı bitmiş sana kolay gelsin.

hocam demek istediğim beyaz yanak daha önceden lastikçiye sorduğumda tube type (iç lastikli/şambriyelli) lastiğe uygulanabiliyor dedi lastikçi. oysa tube type lastikler patlayınca foss diye bi anda iniyor, tubelessde bu yok bu yüzden daha güvenli. hatta 3-4 gün sonra farkediyorsun lastiğin patladığını :) :) gerçi yarılırsa tubeless de foss diye iniyor ama henüz seyir halinde yoldan kaynaklı yarılan lastik duymadım (yaşlanmış lastikler hariç)

hocam demek istediğim beyaz yanak daha önceden lastikçiye sorduğumda tube type (iç lastikli/şambriyelli) lastiğe uygulanabiliyor dedi lastikçi. oysa tube type lastikler patlayınca foss diye bi anda iniyor, tubelessde bu yok bu yüzden daha güvenli. hatta 3-4 gün sonra farkediyorsun lastiğin patladığını :) :) gerçi yarılırsa tubeless de foss diye iniyor ama henüz seyir halinde yoldan kaynaklı yarılan lastik duymadım (yaşlanmış lastikler hariç)

Aynen öyleymiş Özgür kardeşim senim mj. den sonra ben araştırdım bile tybe tube ye geçmem imkansız 458 kg.bi motor bu uygulamaı yapmak çok RİSK li
yine aydınlatıcı bilgilerin için teşekkürler bi tecrübemiz daha oldu

herkese iyi formlar!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------

selamlar kolay gelsin
Bursa'yı çok severim ayda bir gitmezsem olmaz.zeytin almak için bile Orhangaziye geldiğim olur.bu arada bizim semt'te çok sizin oralı arkadaşlarım var,aynı dönemde gelmişsiniz Türkiye 'ye.onlarında akrabaları Orhangazi'li.Bursa sanayide Volkswagen'imin kaporta-boya işlerini yaptırırken Orhangazi'de kalmıştım çok sevecen insanlardır sizin oralılar.belki isimden tanıdıklarınız çıkabilir İbrahim Kılıç,Mustafa Çapkın neyse fazla uzatmayayım aklıma yine Bursa'ya gitmek geldi,zaten hafta sonu niyetim vardı Bursa'ya geçmeye evde zeytin az kalmış :)
bu arada işin zor kısmı bitmiş sana kolay gelsin.

valla soyadları tanıdık geldi ama şıp diye çıkartamadım görsem mutlaka tanırım.
evet artık ufaktan toparlanmaya başlıyoruz

herkese iyi formlar!!!

hocam pazartesi garaja devam demiştiniz. bu gün salı. bak şimdi kendimi unutulmuş hissetdim :)

F54

usta eline sağlık ben ybr yi dağıtıp toplamaya cesaret edemem sende ki cesarete hayran kaldım

kusura bakmayın arkadaşlar garaja anca çarşamba girebildim :)

benzin hortumlarını yeniledim filtresini temizledim

2kdxq.jpg

kalibratörleri monteleyemedim boğaz manifort oringlerini değiştiricem siparişdaha gelmedi

2kdyj.jpg

debriyaj kütüklerimiz hazır

2kdyx.jpg

2kdz4.jpg

2kdzc.jpg

2kdzk.jpg

herkese iyi formlar dilerim!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------

kusura bakmayın arkadaşlar garaja anca çarşamba girebildim :)

benzin hortumlarını yeniledim filtresini temizledim

2kdxq.jpg

kalibratörleri monteleyemedim boğaz manifort oringlerini değiştiricem siparişdaha gelmedi

2kdyj.jpg

debriyaj kütüklerimiz hazır

2kdyx.jpg

2kdz4.jpg

2kdzc.jpg

2kdzk.jpg

herkese iyi formlar dilerim!!!

hocam ilgiyle takip ediyorum sizi valla size özenip motorun sağını solunu sökeceğim artık :DDD

artık izmirde oturuyorum :( yılda 1-2 kez bayrama seyrana zeytin toplamaya geliyoruz okadar. ama motorla bi gezi yapasım var orhangaziye gelirsem onceden bilgilendiririm gorusuruz ins. vala böyle topicleri görünce takım taklavatı toparlayıp motora dalasım geliyor ama yapamıyoruz işte:pr: sana kolay gelsin:)

Vallahi ellerinize sağlık bende takip ediyorum artık merakla bende ayrıca Gemlik'teyim orhangaziye gelirim fotoğraflarda gördüğüm yer yanlış değilse aynı sokağa geliyorum akrabalarım var orada gelip görmek isterim açıkçası. :) Devamını bekliyoruz.

alper kardeşim foruma nasıl foto yüklüyosun, bana bi anlatırmısın, beceremedim bi türlü.
alakasız bi ortamda sordum ama kusura bakma...:pale:

alper kardeşim foruma nasıl foto yüklüyosun, bana bi anlatırmısın, beceremedim bi türlü.
alakasız bi ortamda sordum ama kusura bakma...:pale:

kardeşim bende yeni öğrendim çok basit ama tarifle gerçekten yapamazsın biara benim garaja gel bi çay-kahve yaparız orada gösteririm yükleme olayını

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:28 ----------

2 gün önce yapmıştım bu işleri dünkülerle birleştirip yüklüyorumm

gaz & debriyaj tellerini yeniliyorum bolca yağlayarak

2lcvx.jpg

2lcxq.jpg
[/IMG]

2lcy0.jpg
[/IMG]

2lcyc.jpg
[/IMG]

2lcyl.jpg
[/IMG]

4 ncü ve son olan kalibratör monifolt unu biraz fazla sıktım 10 sn sonra poottt diye bi ses ve ardından o üzücü durum

2lcz1.jpg
[/IMG]

2ld0j.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------

restoreye devam

kırılan boğazımızı önce loctıte ile yapıştırıp ardından kaynak öncesi kaynak olucak yeri güzelce yol açıyoruz en güzel ve sağlam kaynağı elde etmek için

2mbpy.jpg

kaynak ve traşlama sonrası conta kaynak yapılırken fazla ısıdan zarar görmesin diye işaretleyerek söktüm

2mbrc.jpg

her 2 tarafada sıvı conta sürdüm

2mbrz.jpg

montaj öncesi polisaj sonrası hali

2mbsm.jpg

montaj sonrası yaklaşık 6 saat geri attı bu olay ama yaptım (nası belli oluyormu?)

2mbtk.jpg

hazır elimiz polisaja değmişken kapaklarda dikkatimi çekti onlarada bi el atayım dedim

2mbu5.jpg

yine 2 lt. benzin gitti

2mbuk.jpg

oldukça iyi sonuç veriyor

2mbv4.jpg

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık. Resimler ve ortaya çıkan iş takdire değer.
Merakla beklemeye devam edicem...

valla kardeşim seve seve gelirim....
Çalışmalarını yakından görmek iyi olur benim için...
seni takip edenlerin içinde ben şanslı olanım galiba.
senin garajı merak eden çok arkadaş vardır.
ha bu arda o kırılan boğazın kağnağınıda sen mi yaptın, döküm sanırım o.parça çok orjinal olmuş....
emeğine sağlık....

valla kardeşim seve seve gelirim....
Çalışmalarını yakından görmek iyi olur benim için...
seni takip edenlerin içinde ben şanslı olanım galiba.
senin garajı merak eden çok arkadaş vardır.
ha bu arda o kırılan boğazın kağnağınıda sen mi yaptın, döküm sanırım o.parça çok orjinal olmuş....
emeğine sağlık....

kırılan parça kalitesi yüksek alüminyum fabrikada Hasan Ustam argonla kaynattı geri kalan bütün işçilik bende sadece o parçayla 3 saat uğraştım

herkese ilgisinden dolayı sonsuz teşekkürler bu ilgi ve alakanız beni daha çok gaza getiriyor

herkese iyi formlar!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar