gilera cx 125

gilera cx 125 95 model motorum vardı arada sırada bınıyordum amcak gecen gun bıraz sıkıstırınca 155-160 ıle gıdıyordum motor kılıtledı neyse ızmırdebu motora bakabılecek ıyı bır motorcu bılıyormusunuz,
motopıt demeyın sadece sılındır pıston ıcın 3000tl ıstedıler telefonda, zaten sılındır temız sadece pıston ve halkaları degısecek,
ancak masrafı 1000tl yı gecerse motoru tamamen ındırtıp uzerıne 250cc honda cbf gıbı bır motor koydurmayı dusunuyorum cunku motor yorgun bu saatten sonra bana sureklı sorun cıkartır,
her fıkıre ıhtıyacım var daha once bu ısle uğrasmıs varsa yardımcı olunuz yoksa guzelım motoru hurdaya ayıracagım,
hurdaya ayır dıyeceklere motor orıjınal 9500kmde şase cok duzgun 800tl lık metzeeller lastık var motorun uzerındekı muhurler duruyor,
tsk.

Servis veya usta motorla ilgilenmek istemedikleri zamanda böyle fiyat verirler, ayrıca siz nerden biliyosunuz silindirde birşey olmadığını?Durduk yere neden kilitlendi motor?

ben usaklıyım ızmırde calısıyorum oncekı gun ızınde gezerken anıden kılıtledı tam olarak neden bılmıyorum motorun sesınde hararet gostergesınde en ufak bı sorun yoktu usak ta bı arac cağırıp bı motorcuya goturdum sadece geanajı soktuk bujıyı cıkardık atesleme yapıyordu sılındıre benzın yag koyup denedık atesleme yapmıyor ve kompresyon nerdeyse sıfırdı.
motorun tamamını kontrol ettık en ufak bı catlak v.s yoktu bende oyle bıraktım ızmıre geldım sımdı buraya getırtıp uğrasmayı dusunuyorum ama bı taraftanda korkuyorum malum usta işguzarlığı ve motorun fazla bılınmemesı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------

valla bu halıylede 1000tl verıyorlar satsammmı dusunuyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:07 ----------

motorun tamırcıde basını bekleyemeyecegım yanı helal sut emmıs bu ısle uğrasacak benı fazla opmeyacak bı usta lazım

Hocam klasik bir motorunuz var ama parçaları bulabilirmisiniz bilmiyorum ama bir arkadaşımdada var bu motordan parça olarak motoru alabilirsiniz.

Arkadaşım yamaha dt125 pistonu uyuyor senin motora tahmini masrafi 300 tl civaridir

cok tesekkur ederım extrema sanırım aprılıa extrema dan,
ılk ıznımde gıdıp motoru getırecegım motor durdugunda buhar cıktı motordan mars basmıyordu 5 dk sonra mars basmaya basladı az cok anlarım blok ctlamıs olsa yada radyator patlasa borular patlasa sız<ıntı falan olur sızıntı falan yok ama anlamıyorum motoru 9000 devırı gecırmedım neyse,
sılıdır cızılmısmıdır sızce cızıkse degıstırmeden herhangı bırsey yapabılırmıyız,
nıyetım motoru normal yurur hale getırıp sakın sakın sehır ıcnde gezmek gılera zaten ıkıncı motorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------

ınannırmısınız bılmıyorum ama motor gercekten 9500kmde sase cok duzgun 1-2 ufak dusme haıcınde en ufak kusuru yok motorumu cok sevıyorum yoksa demır fıyatına hurdaya satarım gıtsın acımam ama eger eskısı kadar duzgun olursa kesınlıkle 100 gecmeyecegım.
zaten gecmıyordum bır an gaza geldım.
yalnız ızmırde motorun basında duramayacagım motorcu tanıdıgı olan varsa tsk.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:48 ----------

cahıllıgım ıcın kusura bakmayın u sase uzerıne 250cc dort zamanlı bı motor konurmu konursa saglıklı olurmu sonucta agırlık baya artacak.

Evet oradan geliyor nick
Zamaninda gilera gfr toplamistim motorlari ayni zaten.
Biraz anliyorsan kendinde yapabilirsin basit bir sistemi var

usta ıle sımdı gorustum sılındır ve pıstonu ıstanbula yollamıs pıston bası erımı sılındırde bısey yok ama rektefıte gerekıyor dedı eger masrafı 1000tl yı gecerse uzerıne dort zamanlı bı motor uyduraagım dedı once allaha sonra bana guven dedı hadı bakalım hayırlısı...

usta ıle sımdı gorustum sılındır ve pıstonu ıstanbula yollamıs pıston bası erımı sılındırde bısey yok ama rektefıte gerekıyor dedı eger masrafı 1000tl yı gecerse uzerıne dort zamanlı bı motor uyduraagım dedı once allaha sonra bana guven dedı hadı bakalım hayırlısı...

Rektefiye yaptırma silindir krom kaplıdır gileralarda sadece piston alman gerekiyor.
Ayrıca istanbula neden yollamış ki? istanbula yolladım diyerek fiyat arttırma cabasına girmiş gibi görünüyor.
Bence geri al motoru oradan kazıklamayacak başka bir yere götürmeni öneririm.
Daha öncede dediği gibi 300 lirayı geçmez masrafı

950 liraya komple cg 200 motor satıyolar 15 beygir civarı gücü var, trafiğe kaydettirmek mümkün olsa 2 zamanlı motor yerine bundan takardım düz yolda 130-140 km hızı çok rahat görürsünüz cx 125'le 155-160 gördüğünüz yerde cg 200 de aynı hızı yapar hem.

motor su an usakta ben ızmırdeyım bırakıp gelmek zorunda kaldım, adam yapacagım dıyor bakalım valla basında duramadıgım ıcın artık bekleyecegım...
extrema sılındır cızılmısse degıstırecekmıyız...

motor su an usakta ben ızmırdeyım bırakıp gelmek zorunda kaldım, adam yapacagım dıyor bakalım valla basında duramadıgım ıcın artık bekleyecegım...
extrema sılındır cızılmısse degıstırecekmıyız...

İzmirde silindire yeni gömlek geçiriyorlar.
fiyatıda 150 tl civarı olması gerekli

bugun ızmırde tanıdık bı arkadasın babası rektefıyecı onunla gorustuk en az 1000tl masraf cıkarıyor valla motoru trafıkten cekıp hurda fyatına satacagım,
ısteyen varsa alsın aslında anlayan bırı cok daha ucuza yaptırır ama vaktım yok,
sıteden ılgılenen varsa cok uygun bıseyler yaparım motorun exup dahıl alısmayan hıcbır aksamı yok orıjınal 95ookmde lastıklerı metzeeler m3 sportec daha sıfr sayılır,grenajları bıraz problemlı ama dıger butun aksamları calısıyor aslında lastıklerını kendıme alacagım ama otekı motorumun jant ebatları uymuyor.

GKN motor gökhanla bir görüş istersen tamir konusunda 1000 tl demek sıfır sılındır almak demek zaten

gkn ıstanbulda degılmı valla ugrasmayacagım ıhtıyacı olan varsa komple satacagım hıc olmassa demır fıyatına hurdaya verecegım ugsacak vaktım yok.

sonunda gilerayı canlndırdık toplamda 550tl gitti ustalık haric,
gtx sılındır hıc duyn varmı gtx sılındır taktık krom gomlek caktık devırdaım yada radyatorde sorun yok sanzuman dada sorun yok sımdı motoru acana kadar ne yapmam lazım tamırcıye gore devır8000 gecmeyecek dıyor,
ılk ızlenımım ıyı valla eskısınden daha ıyı cekıs falan daha ıyı omus ancak cok fazla duman atıyor...fıkrı olan?

Bir foto eklede bakalım bu modellerin bir özelliğide ön arka tekerin tek tarftan tutuyor olması. Elimde imkanı olsa sağdece bu tarz özel makinalar toplardım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar