Gidon Saati Yapımı - Kendin Yap Projesi

Geçtiğimiz haftalarda fuarda gezinirken Highway Hawk'ın cruiser motosikletler için ürettiği gidon saatini görmüş beğenmiş, fiyatına göz atınca almaktan vazgeçmiştim. Bilenleriniz vardır, çalıştığım fabrikada torna, freze, punch vs. ekipman açısından pek sıkıntım yok. Bu saati yapmak ne kadar zor olabilir ki dedim ve başladım tasarlamaya. İlk işim uygun bir masa saati bulmak oldu. Kurma yeri dışarıda olduğundan normal kol saatlerini sökerek kullanamıyoruz bu işlerde.

image031dys.jpg

Ardından solidworks ile istediğim ölçülerde şekli tasarladım.

saatj.jpg

Önce çap 45 mm lik alüminyum dolu malzemeden 50 mm boyunda parçalar kestirdim.

image028ob.jpg

image029qr.jpg

Daha sonra şekildeki gibi işledik tornada. Tornadan sonra iki parçayı bir arada tutacak olan alyan civata için delik delme ve kılavuz açma işlemleri yapıldı.

gidon2.jpg

gidon1.jpg

İşler bittikten sonra ortadan ikiye kestirdim ve sıra geldi polisaj işine.

gidon.jpg

Polisaj sonrası;

dscn0661u.jpg

dscn0664u.jpg

ve sonuç...

dscn0668z.jpg

dscn0669s.jpg

dscn0671r.jpg

dscn0672ae.jpg

çoook... ama çok güzel. Maşallah. Ancak saatin çerçevesi altın değil gümüş ya da krom renginde olsaydı tadından yenmezmiş :)

çoook... ama çok güzel. Maşallah. Ancak saatin çerçevesi altın değil gümüş ya da krom renginde olsaydı tadından yenmezmiş :)

saat geçici. Mağazada falan arayıp bulunmuyor. Ancak bunu bulabildim. En kısa zamanda iyi bir model ile değiştirilecek :)

ooowwww ahara obaaraaaa heeeyyy heyyyyyy

(yaptığınız saatin güzelliğini anlatacak kelime bulamadığımdan böyle ergen sesleri çıkarttım :)

Gerçekten harika bir çalışma olmuş.Tebrik ederim.Solid works çizim programı sanırım.Öğrenemedim şöyle bir şeyler.Bu arada saat hafif yamuk duruyor sanırım.Oraya şöyle hem fosforlu hem de metal çerçeveli bir saat çok yakışır.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel ve temiz çalışma olmuş. saat su geçirmezdir umarım... :)

Moderatör
Ellerine saglik, seri uretime gecersen iyi satar buralarda :)

çok güzel bi çalışma olmuş, ellerinize sağlık.
sonradan takacağınız saat su geçirmez olursa daha kullanışlı olacağını düşünüyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Süper olmuş eline sağlık.

ALKIŞŞ elleriniz dert görmesin kıskanmadım desem yalan söylemiş olurum. sipariş alıyormusunuzz ???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar