genel uyarı (lutfen okumadan gecmeyın)

sonuna kadar haklısın
her motoru olan yarışacak diye bi kural yok
diğer motorculara saygı gösterelim

Bende yarısırım ama diğer ısıktan diğer ışığa kadar onunda arası 400m kim geçerse,oyle kaptırıp 200-300 basmayı sevmem altımda ne kadar güçlü makina olursa olsun:)

ben yeni motor kullanıcısıyım yazdıklarını ve edindiğin tecrübeleri dikkate alıcam sizin gibi tecrübeli motor kullanıcıların benim gibi acemileri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim ve bunların devamını bekliyorum kendi adıma

Ağzına sağlık rafel, söyleyecek başka hiç bir şey bulamıyorum, her kelimesiyle 10 numara bir bilgilendirme olmuş.

Ben gerçi o kadar insaflı olmayıp trafik boşsa yarışa hevesli çılgın motorcuya tozu yutturup kaçıyorum =p

Aynen Katılıyorum :) Benide Devamlı Pejolar Mobiletler Geçmeye Çalışıyor İzin Veriyorum Geçip Gidiyor :)

benim motorlarla bi sorunum yok genelde taksi ve minibüslerle hadise çıkıyo.::angry2::::angry2::::angry2::

taksi, minibüs, otobüs şöförler::angry2:: arabayla olduğum zamanda aynı tipler (bazan de kendini yolların efendisi sanan özel şöförler) karşımda... kurye arkadaş haklı adamlar yaz kış 2 teker üzerinde ekmek peşindeler saygı ve sevgimizi desteğimizi esirgememeliyiz. ben yolda kalmış bir motorcu görsem arabayla da olsam duruyorum.

iyi usta bidaha senle beraber yazarız
ozmn ıcınde rahatlar

İlk once su yazıya bir iki kelime soylemek istiyorum.Öncelikle size yazı yazan kişinin bir bayan oldugunu hatırlatır ve daha saygılı bir cevap vermeniz konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Ana konuya dönülecek olursak, ben hergün köprü yolunu kullanıyorum.Benim yanımdan sıfır gecen kuryeler, köprü yolunda oluşan tarafikte sagdan giderken arkamdan gelip daha hızlı git diye korna ve ara gaz ceken kuryeleri, yol vericek fırsatı bulup yol verdiğimde eliyle koluyla bana hareket çeken seref...z kuryeleri ben unutmuyorum arkadasım.O an orada kazara dursa, inan sorgusuz sualsiz hak hukuk neyse yerine getiririm.(Kendi adaletimi uygularım).Sonucta trafikte herkes cok iyi motor kullanıcak diye bir kayde yok.Zaten sıkışmış trafikte emniyet şeridini kullanarak hata işliyoruz.Buna birde kendini çok iyi motorsiklet kullanıcısı sanan dengesizler eklenince malesef dahada büyük sorunlar çıkıyor.Benim motorum scooter.Ben zaten sizin ulaştığınız hızlara ulaşamıyorum.Arkamdan hızla gelip aniden yol istemek ne kadar doğal.Allah aşkına söyleyin.Önünüzde yavas giden bir motorsikletli arkadas gördüğünüzde sabrınız ne kadar sürer.Bence cok az.hemen kendi kendimize söylenmeye başlamıyormuyuz.

iyi usta bidaha senle beraber yazarız
ozmn ıcınde rahatlar

Usta ? içinde rahatlar ?

Eğer bağlaç olan "-de" ise buradaki ayrı yazılması gerekiyor. Yok değil ise ne kimin içinde rahatlıyor ? Bu nasıl bir tavırdır ? Haklı durumdayken haksız duruma düşüyorsunuz tavrınız yüzünden.

Kusura bakmayın ama toplum olarak ne zaman trafikte tehlikeli araç kullananları kullandıkları aracın cinsine ve tipine göre ayırt etmekten vazgeçeceğiz?

Tabi ki trafikte ki bazı sınıf araçların sürücüleri diğer araç sürücülerine oranla daha duyarsız, dikkatsiz, tedbirsiz olabilir ama bu demek değildir ki tüm o tip (model) aracı kullananlara ön yargıyla yaklaşmalıyız.

Trafikte ki sorunların çözülmesi için herkesin bireysel yapması gereken bazı olaylar var ki sorunları çözme işlemi de bireye yönelik olmalı. Öncelikle karşımızdaki araçlara saygı ve hoşgörü içinde yaklaşılmalı daha sonra aynısını karşımızda ki araçlardan beklemeliyiz. Eğer ki gösterdiğiniz hoşgörü karşınızda ki araçtan gelmiyor ise;
Aracın plakasını ve gittiği güzergahı 155e şikayetinizle birlikte bildirirseniz, en yakın trafik ekibi o sürücünün ifadesini alacaktır ve bir daha o sürücü yapacağı hareketi önceden tartarak yapmaya başlayacaktır.

Önce bana saygı gösterilsin demek yerine önce trafiktekilerle çatışmayarak, astığım astık kestiğim kestik yapmayarak birşeylere adım atmalıyız...

Haklısın kardeşim. Yarış pozisyonu alma olayını sadece kuryelere değil bütün motorlara yapıyorlar. Ne zaman bir scooter veya commuter ( cbf 150, ybr 125 veya benzeri ) beni yolda görse bir anda canavara dönüşüyor, anında yarış pozisyonu alıyor ve gazı köklüyor. Motorun sesi mi tahrik ediyor ne . Geçenlerde bir tanesi kendisini bu şekilde kendisini gösterecek diye az kalsın arasına girdiği iki araç arasında tost oluyordu. Hiç kimseye birşey ispatlamak zorunda değiliz, herkes kendi yoluna.

ben bigun buyuk motorlara bakarken kafadan girecem , onu bilir onu soylerim.
150 cc otoban eziyetini 2 kere çektim artık kır bayır dolaşıyorum. Giremem o trafige abi , orasıda kuryelerin olsun.

dogru soluyosun ben heryere motorla gıderım senın kadar cok olmasada gunde 75-80 km yol yapmak zorundayım kullandıgım yollar kavacık e-5 bırıncı kopru edırne kapı atakoy bahcelievler sahılden sırkecı bagdat caddesı bostancı ıstıkametlerı oluyo hep bır kurye kenara cektıyse durur bakarım bısımı oldu dıye yada arkama bır kurye geldıyse hemen yol veririm yetıstırmesı gereken evrak vardır dıye onlarda saolsunlar bır kornayla tesekkur ederler halden anlıyosun dıye kiiiii sunu ıdda edıyorum r1de kullansa 1000rrda bir kuryeye ver ybr cbf bırde o buyuk cclı yarıscıya sartlar esitken bakalım kım gecebilir kuryeyı..... :bounce: sunuda eklıyım her meslekte oldugu gıbı kuryelerdede olmuyo deil doktorların kotusu bobrek calar memurun kotusu evrakda usulsuzluk yapar rusvet yer falan kurye olarak sınıflandırmayalım ama motorcununda kotusu yok deil ayrıca sadece kuryeler yapıyor otobanda cıkabıldıgım max hız 165 250cc ama 5 cm yanımdan gecen 600rrın yarattıgı korkuyu canımla odemek zorunda deilim ben cok oldu boy gosterısı yapmak ısteyen halden anla 250 cc neyını gecınce ne oluyo sadece ss ler deil endurularda aynen sankı sende hızlımısın al sana hız der gibi yanımdan uzuyo e zaten arabalara ders vermekten anamız aglıyo bıde ıcımızdemı kavga edelim yazık gunah nereye gıdıyoruz dusunmek lazım motorcu selamı bıle unutulmus onu gectım aramızda kavga edıyoruz yazık cok uzuldum

Son düzenleme:
bence özellikle race motor kullananlar yakınıyo olmalılar bu durumdan, onu gören herkes gaza geliyordur haliyle ( spor arabasından scooter ına kadar ... )

Valla aynen öyle, bıkıyorum artık ya bütün gün arabası,motoru yurdum insanının hepsi Michael Schumacher,Kenan Sofoğlu gibi maşallah.

Size tamamen katılıyorum.
Ben yaklaşık 2,5 aydır motor kullanıyorum ve henüz 2000 km var.Bende bahsettiğiniz sıkıştırmaları yaşıyorum ama şunu söylemeliyim.Bunu en çok kurye arkadaşlar ve paket servis yapan arkadaşlar yapıyor.Belki onlar için hız önemlidir ama beni köprüde (ben en sağdan giderken)en sağdan sıkıştırmak hem beni hemde o an trafikte olan herkesi tehlikeye atıyor..

Bazende en deli olduğum olayda şudur,kadın en sol şeritten 60 la gidiyor gelde makas atma çift şeritli yol bazen sağdada yavaş giden bir araba oluyor çift şeritli koskocaman yol kapanıyor gelde sinirlenme:pr:

bende eski kurye olarak bu olaydan çok yakınıyorum...sıkıştırmalar.. şekil yapmalar...yanından 50 cm ön tekeri yerden 3 cm keserek ben teker yapıyorumn sen yapabiliyormusun demeler... ne gereği var.. benle yarışınca veya bana makas atınca eline ne giçiyor..önce birbirimize sayğımız olmalı... yarışmak mı istiyorsun bu ülkenin yarışçıyada ihtiyacı var..çıok pistte yarış... sen kenen sofoğlu kadar iyi yarışıyorsunda sana pistte yarışmamı diyorlar...

Kesilikle katılıyorum, artık aynamda araba görünce değil motosiklet görünce rahatsız olmaya başladım.

bunlar kendilerini tatmin edici başka şeyler bulamıyolar herhalde biz neleri konuşacağımıza neleri konuşuyoruz allah kurye arkadaşlarımızın yardımcısı olsun. aramızdaki fark bizler zevk için biniyoruz, onlar ekmek parası için :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar