arkadaşlar decathlonda yatçılık bölümüne bakmanızı tavsiye ediyorum, yatch die marka var, gayet güzel yagmurluk mevcut,
membrana göre yagmurluk tavsiye edilir, genelde motor ve yatcılar için 5000 mm üstünü tavsiye ederler, bu saat ile yağan yagmura göre dayanıklık anlamına gelir.. ben 4000 mm lik bir mont aldım, gayet memnunum, buna dikkat ederseniz sizin çin yararlı olur..
vay vay vay nelerde bılıyor 4000mm 5000mm falan
http://www.ismont.com.tr/yagmurluk-3
Reflektorlu 57 TL olan üst, 22,03 TL olan alt.
Boyum 184 cm kilom 85 ben L beden Aldım altı ve üstü.
Dediğim gibi motosiklet montunun üzerine oluyor rahatça ve alt tarafıda ayakkabı çıkartmadan giyip çıkarıyorum.
Bende bering eco tulum var. Zamaninda 100 tl ye almıştım. Şimdi baktim 230 tl olmuş.. 2 senedir yoğun yağmurda kullandım gram ıslanmadim. 3 saat kesintisiz yağmurda bile sıkıntı yapmadı. Bende Bune arkadaşım gibi normalde medium giymeme rağmen xl aldım. Çünkü tam beden olunca giyip çıkarmak tam bir işkenceye dönüşüyor. Ama tavsiyem tulum yağmurluk yerine alt üst almak. Çünkü uzun yolda üstü mont üstüne rüzgardan korunmak ve motordan indiğinde gezmek içinde kullanabilirsin.Çok teşekkürler, alt vardı bi de üst alacağım bugün işmonta gidip :cat:
Valla yağmura yakalandınız mı genç işi menç işi dinlemez, ben en büyük boy alıyorum ki giyip çıkarma eziyet olmasın, görüntü umrumda değil önemli olan işe geldiğimde tak diye çıkarıp giyebilmek otoparkta. 150 küsur liraya oj' in tulumunu almıştım sportif gözüküyor diye, giymek çıkarmak tam bir işkence, kucak bölgesinde su biriktiği zaman onu içeriye yollamasını hiç söylemiyorum bile.
Köylü ve Kuru
Eod'unda önerdiği işmont yağmurluğu almıştım
http://www.ismont.com.tr/klasik-yagmurluk-pantolonu
fatura bilgisi istendiğinden şirkete fatura ettirdim 21,5 tl'ye geldi , ufak tefeğim ama orta boy aldım böylece Oburisk misali belimin epey üstüne kadar çekiyorum.
Bugün sağanak yağışta , başakşehir-Mecidiyeköy yaptım 27 km (Antalya'nın bir anda boşanan yağmuru kadar olmasa da) 15-20 mt ötesi zor görünüyordu.
Üst : Feyizoğlu'ndan 2 sene kadar önce alınan Prosev emektar mont 80 tl
Alt : Tech90 city pantolon , üstüne işmont yağmurluk 250+21,5 tl
Kask : LS2 FF350 120 tl motoliz
Çizme : Gaerne G-Altus Aquatech Touring 236 tl kampanyada Honda motototal
Zerre ıslanmadan iş yerine geldim gayet keyifliydi , açıkçası yağmurda ıslanmayacaksam her kılıkta motora binebilirimKış ekipmanlarımı gayet bütçe dahilinde tamamladım.
Bu arada ekipman'da fiyat tek kriter değil , üzerimde ki mont ile epey düşme testinden geçtim (bknz : kaza raporu) gayet iyiydi , daha önceki kaskımla (Airoh Speedfire - 110 tl - Motoliz otomobile uçan kafa attım banamısın demedik).
Çizme'ye alışmak biraz zaman aldı (2-3 gün) ama kesinlikle çok faydalı sadece yağmur'dan korusun diyenler içn 60 tl altına babalar gibi işçi çizmeleri var düşük korumalı.