Gece Sürüşü mü Gündüz Sürüşü Mü?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Başlık da da Belirttiğim Gibi Gece mi Gündüz mü Motorsiklet Kullanmayı Seviyorsunuz?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bir gece aydınlatmanın olmadığı bi yoldan gidiyordum 70 80 gibi hızla sonra bi yaya kaldırım yerine kaldırımın yanındaki asfalttan yürüyormuş motorun aydınlatması da yetersiz saniselik gördüm o güne kadar her gece kafa dağıtmak için çıkardım o günden sonra zorunda olmadığım sürece motor sürmüyorum kuryeliği de hava kararana kadar yapıyorum 7de eve gidiyorum

Yaz mevsimi için tabiki gece sürüşü çok daha iyi oluyor , özellikle Akdeniz ve Urfa'ya doğru 45 dereceye varan sıcaklarda uzun süre sürmek zorluyor , güneş battıktan sonra sıcak coğrafyalarda sürmek daha konforlu hemde trafik sakinleşiyor elbette aydınlatma olmayan yerlerde dikkat gerektiriyor , kışın ise saat 19.00 dan sonra sıcaklık çok düşüyor , devam etmeye çalışırsanız motosikletten tiksinebilirsiniz , elcik koltuk ısıtmanızda olsa ki benim botların içinde bile ısıtma var , en kaliteli kışlık ekipmanınızda olsa 5 derecenin altında bir iki saate hipotermi yaşarsınız denendi 🥶

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gündüz sürüşlerini tercih ediyorum ama en sevdiğim yolculuklardan bazıları da Pazartesi sabaha karşı 4:00'de İstanbul'dan yola çıkıp sabah 08:30-9:00 arasında İzmir'de iş yerinde olmak.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Zorunda kalmadığım sürece gece sürüş yapmıyorum. Yapacaksam da şehir içinde sürüyorum. Hem gece hem şehir dışı olacaksa arabayla gitmeyi tercih ederim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Mecbur kalmadığım sürece gece sürmüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zorunda kalmadığım sürece gece sürüş yapmıyorum. Yapacaksam da şehir içinde sürüyorum. Hem gece hem şehir dışı olacaksa arabayla gitmeyi tercih ederim.
Aynı böyle.

gece doğru düzgün görüşünüz olmaz. ne kadar şahin gibi gözünüz de olsa karanlıkta yola atlayan simsiyah bir köpeği fark edemezseniz kaza kaçınılmaz olur.
gündüz sürüşü her zaman daha güvenli ve daha keyiflidir bence.

Gece sürüşü görüş alanı ve mesafesi düşüktür,tehlike oranı yüksektir

Aydınlatma iyiyse geceyi tercih ederim özellikle Marmara, Ege, Akdeniz bölgelerinde şehirler arası dahil.

Özel otomobil kullanıcısı az oluyor o saatlerde. Bir çoğunda tecrübe yok sağ şeritte dibine girip taciz edip, selektör yapıyorlar. Tecrübe olmadığı için şerit değiştirip soldan geçmeyi beceremiyorlar. Maganda desen istemediğin kadar.

Gece sürüşü aslında çok güzeldir fakat diğer etmenler çok etkiler. Motorun aydınlatması, hava durumu, otobanda mı yoksa tali yolda mı sürdüğünüz önem arz ediyo. Tüm şartlar güzelse gece yolculuğunu tercih ederim fakat 1 tanesi bile olumsuzsa gündüz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
sadece Norvecte Haziran Eylül arasi gece sürüsü yapmayi seviyorum. O saatlerde gözüme günes gelmiyor :cool:

Motosikleti
Yıllardır motor üstünde olan yüzbinlerce kilometre devirmiş eski kaşarlar genelde gece sürer ;) aynı cevabı yazacak kişileri tahmin etmiştim 😁
Amma abarttın Nikkfurie, sanki biz yazın ortasında 45C'de hiç motosikletle uzun yol yapmamışız gibi yorum yazmışsın. :)

Sıcak herkesi o kadar rahatsız etmiyor, ter bezleri düzgün çalıştığı sürece bol su içip havalandırması iyi olan bir mont da kullanınca gece biniş riskine girmeye gerek kalmıyor o kişiler için.

Ben araba ile bile uzun yol yapmıyorum gece; ileriyi görmem lazım. Gece insanın zihni ve refleksleri de pek optimum durumda olmuyor açıkçası; melatonin döngüsü normal çalışan insanlar için gece vakti biniş sıkıntılı konu.

Son düzenleme:
Amma abarttın Nikkfurie, sanki biz yazın ortasında 45C'de hiç motosikletle uzun yol yapmamışız gibi yorum yazmışsın. :)

Sıcak herkesi o kadar rahatsız etmiyor, ter bezleri düzgün çalıştığı sürece bol su içip havalandırması iyi olan bir mont da kullanınca gece biniş riskine girmeye gerek kalmıyor o kişiler için.

Ben araba ile bile uzun yol yapmıyorum gece; ileriyi görmem lazım. Gece insanın zihni ve refleksleri de pek optimum durumda olmuyor açıkçası; melatonin döngüsü normal çalışan insanlar için gece vakti biniş sıkıntılı konu.
Cyan inan şehir girişlerindeki çevirme noktalarında alıkonulmamak için bile gece sürülür :) sağolsun trafikçiler günlük motosiklet kotasını doldurmak için büyük motor gördüklerinde gel gel diyorlar , sonra nerden geliyorsun nereye gidiyorsun , kaç para bu , bunu alacağına araba alaydın şeklinde yarım saat lak lak :D küçük motorları çevirmiyoruz diyor adamlar , ehliyet yok , ruhsat yok , muayene yok , motoru bağlasak dert göndersek dertmiş , gece pek çevirme olmuyor sadece radara yakalananlar için yola çıkıyorlar..

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ben hava karardıktan sonra dışarı çıkmıyorum ne motor sürmesi? şaka değil ciddiyim, kitleler zaten ahmaklar ve birde gecenin sarhoşluğu olunca hepten it kopuk dolu oluyor etraf. gündüzler torbaya mı girdi?

geceleyin ışık az olduğu için herşey güzel görünebilir ama ben gündüzü tercih ederim.

edit: şundan yıllar önce bu forumda bir kaza paylaşılmıştı diye hatırlıyorum; Bmw 1200gs ile yada daha düşük versiyonu da olabilir hatırlamıyorum da işte o motor ile karı koca iki kişi gece vakti bir yerlerden dönerken ana yolda yüksek hızda bir anda motor sendelemeye başlamış ve motoru süren adam güç bela bir şekilde sağa çekmeyi başarmış düşmeden.. motordan inmişler ve ön jantın kırıldığını görmüşler.. sonra geri dönüp yola baktıklarında bir köpeği ezdiklerini fark etmişler.

gece vakti koca köpeği ezip geçmişler ve bunu fark etmiyorlar bile o derece.. jantı kırılan o motoru da dengede tutup kenara çekmeleri biraz mucize olmuş..

haber bu kadar, böyle önemli şeyler unutulmaz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cyan inan şehir girişlerindeki çevirme noktalarında alıkonulmamak için bile gece sürülür :) sağolsun trafikçiler günlük motosiklet kotasını doldurmak için büyük motor gördüklerinde gel gel diyorlar , sonra nerden geliyorsun nereye gidiyorsun , kaç para bu , bunu alacağına araba alaydın şeklinde yarım saat lak lak :D küçük motorları çevirmiyoruz diyor adamlar , ehliyet yok , ruhsat yok , muayene yok , motoru bağlasak dert göndersek dertmiş , gece pek çevirme olmuyor sadece radara yakalananlar için yola çıkıyorlar..
Trakya gezilerinde %30 ihtimal bir çevirme oluyor evet. Güneye giderken artık otoban kullanıyorum, otoban yokken de çok indim ama hiç çevirmeye girmedim. Güncel durum değişik demek ki? Kaç yıl oldu eski yolu kullanmadım. (Gerçi bizde GS yok tabi, çirkin katır V Strom'u kim durdursun? :))

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Keyif için sürüyorum ve genelde sabah erken ortalık ağarınca sürüşe başlamayı seviyorum. Yollar sakin, hava mis. Aldığım keyif ve sürüş zevki üst seviyede oluyor. Gece daha çok araba ile seyahat ediyorum.

Motosikleti
Honda Forza
Gece hem yolu ve çevreyi izleyememek hem de araç sürerken yoldaki kamyondan fırlayan lastik kaplamasına ol orta çarpmış birisi olarak gece sürüşünden zevk almam.

Hayatta en sevdiğim arkadaşımı da yine yoldaki kamyon lastiği yüzünden kaybetmiş birisi olarak sevmem geceyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar