Gebertirim Seni Bak!

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bence kuryeler böyle yerlere girmemeli, pembe g.t sipariş verenler de tıpış tıpış kapıya inmeli. Kural kuraldır, herkes uyacak. Hem ayranım dökülmesin hem ... olmaz. Güvenlikli sitede yabancının işi yok açıkçası. Ahmet kurye girsin OK der, Mehmet olmaz der, her kafadan ses çıkar problem olur. Bunun kararı site yönetiminde. Kural kuraldır.

Motosikleti
Ns200 15"
Kuryeler bu konuda haksız. Her taraf kurye kılıklı tetikçi, torbacı dolu.
Kurye olmak için kıytırık bir A1 ehliyetten daha fazla ne gerekiyor ki?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı kuryenin kapısına resmi üniformalı polis gitse kimlik göster diye atarlanır.
Güvenlikli olan siteye geldiğinde güvenlik siparişin olup olmadığını site sakinini arayıp soruyor, sipariş yoksa zaten içeri alınmıyor. İşi bitirmek isteyene her şey bahane...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Güvenlikli olan siteye geldiğinde güvenlik siparişin olup olmadığını site sakinini arayıp soruyor, sipariş yoksa zaten içeri alınmıyor. İşi bitirmek isteyene her şey bahane...
Çene açılır kask bu işi çözer. Kaytarmak isteyen için de her şey bahane. Güvenlik olmayan siteleri apartmanlar ne olacak?

Bunun tarafla alakası yok
bizim ülkemizde en büyük problem kuralı biliyor olmasına rağmen gereksiz muhabbetlerle olayı sulandırıp karşı tarafı farklı şekilde suçlu çıkarmayı öğrenmiş şerefsiz bir kitle var.
kardeş yönetim kaskını çıkarmadan içeriye girmeyi yasakladı ya kaskını çıkar gir ya da ara eleman burdan alsın paketini cümlesine "lan çıkarmıyorum" "sana mı soracağım" veya "arkadaşım ben çıkarmıyorum çekil önümden" tarzı cevap veren adama daha ağır davranılır.
yav ne olacak gün içinde bir sürü paket götürüyor mazur görün diyebilirsiniz fakat bu mazur görülecek bir durum değil
eğer saygı görmek istiyorsanız saygıdeğer davranacaksınız karşıdakine
it gibi havlarsanız it muamelesi görürsünüz
görüntülerde öyle bir şey yok kim diyor kuryenin öyle bir şey dediğini varsayımlarla konuşuyorsun aksine kurye alttan almış adamın o kadar hakaretlerine bağırıp çağırmasına falan

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çene açılır kask bu işi çözer. Kaytarmak isteyen için de her şey bahane. Güvenlik olmayan siteleri apartmanlar ne olacak?
Mantıken kurye işi yapanlar için en uygun kasklar modüler (çene açılır) kasklar gerçekten de.

Olmayan için kaskı çıkarmak gerektiğinde de kimsenin kafası ıslanmak zorunda değil; şapka takılabilir.

Ama sürekli kask çıkar tak çekilecek bir şey değil dolayısıyla bu işi meslek edinen kişilerin modüler kask alması çok mantıklı.

Yüzü açık modüler kaskı kabul etmeyen siteler de olabilir bu arada; her şey mümkün.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Öncelikle şunu söyliyim, işiniz uğraştırıcı ve bir nevi zor sayılır Allah kolaylık versin. Bir tartışma çıkarmaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın fakat "sağanak yağmur altında 200 metre kasksız yürüyerek ıslanarak gidiyoruz," cümlesi bir bahanedir ve ben buna katılmıyorum. Her işin zorluğu var, kuryelerin işinin zorluğu da bu. Havalimanı apronunda çalışan bir personel "yağmur yağıyor banane ben aprona çıkmam" diyemediği gibi kuryelerin de "kaskı çıkarmam o zaman siteye girmiyorum" demesi normal bir davranış değildir.

Toplumda yaşamanın kuralları olduğu gibi, bina, site, vs de yaşamanın da kuralları vardır ve bunlar yaşanılarak öğrenilen durumlardan ortaya çıkmıştır. Kurallar, bazı durumlarda esnetilebilinir fakat güvenlik söz konusu ise esnetilmesi mümkün değildir.

Cahil insanlarla sohbeti kesmek lazım, her kurye bir tutulmaz ama hepsini toplayınca ortaya bu tablo çıkıyor maalesef. Siz düzgün kullanıyor olabilirsiniz ama ben henüz trafikte veya bulunduğum bölgede motoru düzgün kullanan kurye görmedim 😁
Hiç kuryelik yaptın mı ?...

Adam kaskını çıkarsa da mutlaka başka bahaneler de sunacak... Emin ol..
200 metre o motorcu kıyafeti ile yürümek, (yükünün ağır olmadığını varsaysak bile ) Normal insanın 3 katı efor sarfettiriyor..
Binaya geldin asansör de yok.. 2-ya da 3. kata yürüyerek çıktın , paketi verdin , motora tekrar yürüdün..
Motora bindin sucuk gibi terlemişsin... O motorda yediğin rüzgar insana zamanla öyle işler ki feleğin şaşar..

Videodaki arkadaş biraz fazla abarmış..Adam zaten tip karakter itibarıyla sakıncalı bir yönetici tipi... Kaniş köpekleri gibi anca havlayan ama üzerine gittiğin zaman cıyaklayıp kaçan cinsten...
Motorcunun da pek öyle efe edası yok.. O da sıvışma derdinde ama video çektiği için malzeme topluyor uyanık...
Adam olsa yöneticinin eline verir al sen götür o zaman der.. ;)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
apartman yöneticisi okul aile bilmemnesi site güvenliği gibi vasıfsız işlerde bile en ufak bi güç verince yetki verince nasıl da götleri kalkıyor milletimizin

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Hiç kuryelik yaptın mı ?...

Adam kaskını çıkarsa da mutlaka başka bahaneler de sunacak... Emin ol..
200 metre o motorcu kıyafeti ile yürümek, (yükünün ağır olmadığını varsaysak bile ) Normal insanın 3 katı efor sarfettiriyor..
Binaya geldin asansör de yok.. 2-ya da 3. kata yürüyerek çıktın , paketi verdin , motora tekrar yürüdün..
Motora bindin sucuk gibi terlemişsin... O motorda yediğin rüzgar insana zamanla öyle işler ki feleğin şaşar..

Videodaki arkadaş biraz fazla abarmış..Adam zaten tip karakter itibarıyla sakıncalı bir yönetici tipi... Kaniş köpekleri gibi anca havlayan ama üzerine gittiğin zaman cıyaklayıp kaçan cinsten...
Motorcunun da pek öyle efe edası yok.. O da sıvışma derdinde ama video çektiği için malzeme topluyor uyanık...
Adam olsa yöneticinin eline verir al sen götür o zaman der.. ;)

Kuryelik yapmadım, yorum yapmam içinde bunun şart olduğunu bilmiyordum :)

Ben yöneticiyi savunuyor değilim, genel olarak kuryeler kask çıkartma kuralına uyuyor zaten. Sürekli bir 200 metre yürüme olayı dönüyor, hangi sitenin içi o motoru bıraktıktan sonra 200 metre yürülüyor? Maks yürünecek mesafe taş çatlasın 100 metredir, tut ki yürüdün diyelim... Kardeşim bu senin işin değil mi? Ne için çalışıyorsun ne için maaş alıyorsun? Kimsenin senin sağlığını hiçe saydığı yok, sipariş veriyor ve evine gelmesini istiyor bu kadar basit. Hizmet sektörü böyle, kimse gocunmasın, kurallarıda yok saymasın.

Self-Service cafeler haricinde sen bir restaurant'a gittiğinde yemeğini git mutfaktan al mı diyorlar? Para verip bir hizmet alıyorsun önüne geliyor.
Bedava yaplmıyor bu iş...

Bu arada şahsına yönelik bir suçlama veya başka bir şey yapmıyorum yanlış anlama.

apartman yöneticisi okul aile bilmemnesi site güvenliği gibi vasıfsız işlerde bile en ufak bi güç verince yetki verince nasıl da götleri kalkıyor milletimizin

Hocam işleri vasıfları ile değerlendirme bence, tamamen karakter meselesi b.kunu çıkartma olayı. O vasıfsız dediğin personel olmasa oturduğun binada-sitede çöpü kim alacak, kim organize edicek aidatı oyu buyu...

Eşeğe altın semer de vursan, eşek gene eşektir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Esnaf yanında çalışan bir kurye ise evet yapılabilir ama esnaf kurye ise şikayet sonucu işinden olabilir.
ben kuryelik yaparken sitelere yürüyerek götürüyordum hiç de sorun etmiyordum sonra bi gün bi güvenlik haddini aştı o günden itibaren motosikletle içeri almayan hiç bi siteye girmedim kapıya bıraktım işimden olmadım

Motosikleti
Ns200 15"
Çalıştığım bölgede Umut Kent Sitesi, Özgür yaşam evleri, Dimora City, İnallar Hayat 1 vb. gibi sitelere gitmekten lanet ettiğim siteler kimi bloklara yürümek zulüm heleki market siparişi varsa.

Şimdi şöyle bir durum var kargo arabaları gibi arabalar ufacık paketler için rahatlıkla girebilirken yüklü su siparişi olduğunda bile bir hem yol yürüyüp hemde kask çıkartmak zor oluyor, bizim esnaf kuryeler olarak zorunlu getirilen her türlü belgemiz bizlerde mevcut. Ensaf kuryelik yapabilmek için Src (15 mayısta başlıyor), P1* belgesi, yeterli sürücü belgesi, vergi levhası ve temiz adli sicil kaydı gerekmektedir. Her elini kolunu sallayan artık esnaf kurye olamıyor.

2 senedir kuryelik yapıyorum ve Bursa'nın neredeyse her yerinde paket atmışımdır, elbette yaşamadan bir şey ifade etmiyor ama hem gelen zorunluluklar üstünede böyle hakir ve hor görülmek işi tamamen sulandırıyor.

Motosikleti
İki Teker Havada
Esenyurt da kuryelik yapmakta büyük cesaret
Şehrin dört bir yanı hırt dolu

Motosikleti
Ns200 15"
ben kuryelik yaparken sitelere yürüyerek götürüyordum hiç de sorun etmiyordum sonra bi gün bi güvenlik haddini aştı o günden itibaren motosikletle içeri almayan hiç bi siteye girmedim kapıya bıraktım işimden olmadım
Supervisor sallamamış yüksek ihtimalle, ödemesi gelen ve aile geçindiren adam için bunları yapmak sıkar.

görüntülerde öyle bir şey yok kim diyor kuryenin öyle bir şey dediğini varsayımlarla konuşuyorsun aksine kurye alttan almış adamın o kadar hakaretlerine bağırıp çağırmasına falan
dostum görüntünün adam kuryeyi kovmaya başlamadan öncesi yok.
şimdi durduk yere insanlara saldıran psikopatlar var kabul fakat sen durduk yere birilerine gebertirim seni mi diyorsun o kadar sinirlenecek ne yaptı bu kurye bu herife
bu arada küfreden herifi kesinlikle savunmuyorum
olay bu haklıdır bu haksızdır olayı değil zaten

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Emmi yukarıda bahsettiğim gibi çene açılır kaskı kabül etmeyen yerler var.

Etmiyorsa haklısın zaten, kuralların da bir sınırı var.

Çalıştığım bölgede Umut Kent Sitesi, Özgür yaşam evleri, Dimora City, İnallar Hayat 1 vb. gibi sitelere gitmekten lanet ettiğim siteler kimi bloklara yürümek zulüm heleki market siparişi varsa.

Şimdi şöyle bir durum var kargo arabaları gibi arabalar ufacık paketler için rahatlıkla girebilirken yüklü su siparişi olduğunda bile bir hem yol yürüyüp hemde kask çıkartmak zor oluyor, bizim esnaf kuryeler olarak zorunlu getirilen her türlü belgemiz bizlerde mevcut. Ensaf kuryelik yapabilmek için Src (15 mayısta başlıyor), P1* belgesi, yeterli sürücü belgesi, vergi levhası ve temiz adli sicil kaydı gerekmektedir. Her elini kolunu sallayan artık esnaf kurye olamıyor.

2 senedir kuryelik yapıyorum ve Bursa'nın neredeyse her yerinde paket atmışımdır, elbette yaşamadan bir şey ifade etmiyor ama hem gelen zorunluluklar üstünede böyle hakir ve hor görülmek işi tamamen sulandırıyor.

Bak bu tarz yerler için haklısın. Site içerisine almıyorsa motorla işini zora sokuyor demektir, orada itirazını edebilirsin.

Fakat, benim validenin oturduğu sitede evler arası mesafe biraz fazla o yüzden bina önüne kadar kuryeler gelebiliyor.

Benim oturduğum site ise butik olduğu için ufak ve içeri kurye motoru alınmıyor. Site girişi uzak değil, şimdi buna da 2dk yağmur yiyecek diye kurye kaskı çıkartıp daireye siparişi getirmeyecek ise işgüzarlık olur :) o işi yapmasın zaten...

Motosikleti
Ns200 15"
Bak bu tarz yerler için haklısın. Site içerisine almıyorsa motorla işini zora sokuyor demektir, orada itirazını edebilirsin.

Fakat, benim validenin oturduğu sitede evler arası mesafe biraz fazla o yüzden bina önüne kadar kuryeler gelebiliyor.

Benim oturduğum site ise butik olduğu için ufak ve içeri kurye motoru alınmıyor. Site girişi uzak değil, şimdi buna da 2dk yağmur yiyecek diye kurye kaskı çıkartıp daireye siparişi getirmeyecek ise işgüzarlık olur :) o işi yapmasın zaten...
Zaten kısa mesafede bıkbık yapmaya gerek yok, verdiğim örnek yine 200 metre yürütecek mesafelerdi.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kuryelik yapmadım, yorum yapmam içinde bunun şart olduğunu bilmiyordum :)

Ben yöneticiyi savunuyor değilim, genel olarak kuryeler kask çıkartma kuralına uyuyor zaten. Sürekli bir 200 metre yürüme olayı dönüyor, hangi sitenin içi o motoru bıraktıktan sonra 200 metre yürülüyor? Maks yürünecek mesafe taş çatlasın 100 metredir, tut ki yürüdün diyelim... Kardeşim bu senin işin değil mi? Ne için çalışıyorsun ne için maaş alıyorsun? Kimsenin senin sağlığını hiçe saydığı yok, sipariş veriyor ve evine gelmesini istiyor bu kadar basit. Hizmet sektörü böyle, kimse gocunmasın, kurallarıda yok saymasın.

Self-Service cafeler haricinde sen bir restaurant'a gittiğinde yemeğini git mutfaktan al mı diyorlar? Para verip bir hizmet alıyorsun önüne geliyor.
Bedava yaplmıyor bu iş...

Bu arada şahsına yönelik bir suçlama veya başka bir şey yapmıyorum yanlış anlama.
Şahsıma söylemediğini biliyorum.. Konuşuyoruz sadece... Sen biraz uzaktan bakarak fikir yürütüyorsun...
Neyse..
Motokuryenin amacı en hızlı şekilde ulaştırmaktır.. Ne olursa olsun...
Şimdi 3 -4 tane paketiniz var çantaızda..
Ne hikmetse hepsi site içinde...

Ve hepsinde güvenlik ya motoru dışarda bırak dedi , ya da kaskını çıkar dedi..
Yürünecek yol du paketi teslim etmesiydi 1 saat geçer..
Son 2 paketin sahibi de hoplayıp zıplar paketim neden geç geldi diye..
Motorla değil de otobüsle dolmuşla gitsin o zaman.. Motorun cazibesi kalmıyor bir yerden sonra..

Zamanında biz de kuryelik yaptık..Pizzadan evrak dağıtımına kadar.. Sitelerde bile binanın kapısına kadar giderdik... Bilkent te bazı siteler kuryeleri almazlardı içeri motorla.. Yürüyerek götürmemizi isterdi.. Arardık paket sahibini kendi gelirdi danışmaya.. Kimse de bık bık etmezdi..
Ha gelmiyorsa ödemesi de yoksa danışmaya bırakır devam ederrdik... Ödemesi varsa paketi geri götürürdük işveren de bizden yana dururdu.. Boşver, zaman kaybı derdi..

Ama şimdiki motorcular artık bokunu çıkarmışlar.. Akla hayale gelmeyecek şeyler yapmışlar.. İşverenler de artık müşterilerden yana.. Az bir caz cuz yaptığın zaman işinden oluyorsun.. Motorcu hiç haklı olmuyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar