Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar
Gaz yağına (Kerosen) takılmayalım lütfenAmaç, özelliğini kaybetmiş zincir üzerinde bulunan yağı (gres) temizlemek, O ring lere zarar vermemek ve yeni Gres Yağına zemin hazırlamak değilmidir amaç?
Hidrolik Yağ en iyi çözücülerden biridir ve hele fırça ile uygulanır ise süpper iş görür:cat: Çok fazla gres artığı var ise önce az hidrolik yağ ile yağlayıp 'yumuşamasını' bekleyip, bez (üstüpü değil kalıntı bırakır...) ile tamamen silinir ve tekrardan tekrar hidrolik ile bol bol yağlanır ise (fırça ile daha güzel ve emek sarfederek...) temizlik tamamlanır. Sabaha kadar beklenip, yine fırça ile sıkıca fırçalanır, bu arada zincir ara ara çevirile çevirile...ale: yavv, her zaman ve kolayca yapılan işler burada yazılınca amma çok zaman ve Satır Aralığı alıyor
ale:. ne ise, zincir hidrolik yağ ile süpper temizlenir, sonra da yeni gres yağı sürülür
Özeti budur
![]()
Hiç kullanmadım ama seni dinleyeceğim.:cat:
MRB,
Aynı sorunu yaptıgım inceleme neticesinde aşağıdaki şekilde çözümledim.
1-gazyağı zincir dişleri arasındaki keçeyi eritmekte, zincir ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. keçeyi görmek isteyenlerin motorun arkasına gidip dikey açıdan baktıklarında zincir lokmaları arasındaki yastıkları göreceklerdir. bunlar keçe olup, zincire can katar
2-tavsiye üzerine ipone marka zincir temizleme ve yağlama spreyleri aldım kullandım. Tek kelime: "muhtesem"
Gazyağı sadece oring tip zincirde hassas keçeleri deforasyona uğratabilir. Geleneksel zincirlerde adı üstünde yağ olduğu için besleme yapar.:cat:
İpone kataloğunda da yazar.