Fotoğraflarda ki Motosiklet Plakaları Niye Gizlenir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar motosiklet sitelerinde yada alım satım sitelerinde bir cok motorun plakası bilerek gizleniyor.
Bu sadece Turklere mahsus degil, yabancılarda da aynı tutum var.
En mantıklı acıklamayı kim yapabilir?

Boylece Trafık web sıtesınde sorgulama yapılarak motorla ılgılı bılgılere ulasılmaması ayrıca trafıkden yasadısı yontemlerle motorların kayıt adreslerıne ulasıp web den begendıklerı aradıkları motorları calmak ısteyenlerı engellemek vb gıbı sebeplerden oturu..

plaka taklidi önlemek(hırsızlık çalıntı vb.), ve alım satımdan önce dürüst olmayan satıcdan alınmayan kaza bilgilerini trafikten almak için sanırım. ama bende gizliyorum sen neden gizliyor dersen adetten :) Böyle gelmiş böyle gitsin diye gizledim hep :D

valla nitrious81 arkadaşımın dedikleri kadar bir bilgi sahibiyim bende.ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemicem.millet gizliyorsa bir bildikleri vardır diyip bende gizliom :p

arkadaşların söyledikleri mantıklı,benim de ilk başta aklıma gelen bu ilanlara bakılarak sahte plaka yapılması daha sonra bu araçların suç işlenirken kullanılması....

yav herkes sadece tahmin yürütmüş.Acaip milletiz.
Bu plaka kapatma çok eskilere dayanan bir galerici alışkanlığıdır.
Eskiden şimdiki gibi arabalara satılık ilanı asılmazdı ve arabalar adeta gizliden satılırdı.Galeriler ise plakayı kendi tabelaları ile gizlerdi.
Neden?
1-kimin aracını sattıkları alıcı dışında kimse tarafından bilinmesin diye
2-Km de yapılan indirimler ve aracın diğer kusurları ortaya çıkmasın diye.
3-Taşrada istanbul plakalı araçlar yıpranık diye satılması zor olurdu,İstanbul'da da taşra plakalı araçların alım satımı uzun sürecek diye müşterinin cayması en
gellenmeye çalışılırdı.
4-Dürüst galeriler ise plaka kapatmayı sadece reklam amaçlı yada bir kaç galeri komsu ise araçları ayırmak için yapar.
Motorlarda plaka niye gizleniyor derseniz.
1-Bazı motorlar gerçekten cenç(change)dir.Ruhsat mobylette.motor yamaha.
2-notersiz satılan motorların çalıntı,hacizli,kaçak ve borçlu olma ihtimali var.

Arkadaşlar motosiklet sitelerinde yada alım satım sitelerinde bir cok motorun plakası bilerek gizleniyor.
Bu sadece Turklere mahsus degil, yabancılarda da aynı tutum var.
En mantıklı acıklamayı kim yapabilir?

. :)

hiçbir teknik açıklaması yoktur. bu adresi, telefonu, ismi wesaireyi internette ve çarşıda pazarda alenen kamuoyuna sunmama içgüdüsü ile aynı kaynaktan gelen psikolojik bir çekincedir. noolur noolmaz hesaabı. gerisi hikayedir, masaldır, cewap üretme çabasıdır

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Adet haline gelmiş bir saçmalık, kimse neden yaptığını da bilmiyor.

Hiç kapatmadım, kapatmayı da düşünmüyorum, hatta kapatılmasına da karşıyım. :)

motor tanınıyordur.. hatası kazası çoktur plakası isim yapmıştır.. motoru görmeyipte hurda veya kazalı oldugunu plakadan bilen vardır bunları gizlemek için yapıyorlar.. mesela tamire gelen motorun plakasınıda sökerler neden adam ha şu plaka lı motor tamirde falan... ben bu yüzden gizlerim gizlesem..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar