Fiyat-Performans Mont

Herkese merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda yaklaşık 1000 kilometrelik bir yolculuğa çıkmayı planlıyorum. Gidiş geliş ve oradaki gezim toplamı 2500 kilometreyi bulacaktır. Herhangi bir montum yok. Mont alacağım ve malum havalar soğuk. Rüzgarı ve suyu olabildiğince geçirmeyen ve gerektiği zaman sıcak havalarda da kullanabileceğim bir mont arayışındayım. Fiyat olarak bütçem 13-15 bin lira aralığında. Önerebileceğiniz ve şunlara dikkat et dediğiniz bir konu var ise görüşlerinize açığım. Herkese teşekkürler

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Bütçen güzel bence yaz-kış tek mont kullanmak yerine kış için ayrı yaz için ayrı mont ve yağmurluk takımı alırsan bütçeni en iyi bu şekilde değerlendirirsin. Büyük ihtimalle alacağın montlarda sırt koruması ya olmayacak yada çok ucuz malzeme olacak bunu değiştirmeni tavsiye ederim.

-Sırt koruması olarak n11 de Vecton İmpactec tp06 sırt koruması iyidir.
-Yağmurluk olarak siyah her sitede satılan işini fazlasıyla görür.
-Yazlık olarak uygun fiyatlı Hevik Scirocco, bir tık üstü Revit Eclipse iyidir ,üstüne çıkarsan dainese hydra flux öneririm.
-Kışlık olarak giriş seviyesi montlar hemen hemen aynı sayılır modelini beğendiğin kumaşını 600D olması lazım iç astarı çıkmalı kol ve bel bölgesinde ayar olursa kullanışlı olur.
Son olarak hangi marka modeli alırsan deneme imkanın varsa deneyerek alman lazım özellikle yazlık montta kalıp konusunda çok sıkıntı çektim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ACERBİS X-ROVER bakabilirsin kışlık montum büyük geliyor benim de bunu alasım var

Yurtdışından bir tanıdığa veya Glocalzone aracılığıyla getirtme şansınız varsa Alpinestars Bogota Pro tavsiye ederim. Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum, kışın muhteşem iş yaptı sıcak havalarda da iç astarlarını çıkartıp havalandırmaları açarak güzel bir performans yakalayabiliyorsunuz.

Onun haricinde Rebelhorn markasına bakılabilir. VipMoto'ya gittiğimde birkaç modelini denemiştim isimlerini hatırlamıyorum, çok başarılı montları mevcut.

ben Venom mont kullanarak güneye indim geçen hafta tabi içlikte vardı.Montun sağlamlığı filan okey .Bir arkadaşım bu montla racing motordan uçtu sağlam bir şekilde yırttı mont parçalandı ama çocuğu korudu .Bu montun tur için olanları da var tercih edebilirsin bence sadece bir sırt koruma alman gerekir .Bütçen varsa alpinstar ın filan ayrıca satılan sırtlıkları var tercih edebilirsin.Tabi bu montların yazlık olmadığını da unutmaman lazım iyi yanı şu içlerini çıkarabiliyorsun . Deri montlar da var bence haftasonu hasanpaşa ya gidip mağazaları dolaşman sağlıklı olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Revit Safari 2 modeli montla kışları çok rahat üşümeden sürüyorum, hatta içine kalın kazak falan giymişsem terlediğim de oluyor. içliğini çıkarıp yazlık olarak da kullandım ama çok terletti özellikle sırt tarafında sırt korumasına denk gelen yerden terletti, 2-3 yaz bu şekilde kullandıktan sonra paraya kıyıp yazlık olarak ayrıca bir revit eclipse mont aldım.
Revit'in sırt korumalarından alıp takmıştım iki monta da.
Kışlık revit montumla kaza yaptığımda asfaltta yüzüstü sürüklendim mont yeterince korudu, montun kumaşı da parçalanmadı demek ki yeterince sağlammış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar