Demagojinin dibi...
Zavallı Mert uğraşıp didinip, küçük bedeniyle yaz boyunca fındık tarlalarında çalışıp, büyük de emek vererek hayalini gerçekleştirmiş. Hem de 15 yaşında yapmış bu işi... ama bizim gaddar polisler bu küçücük çocuğun gözünün yaşına bakmadan masum aracına el koymuşlar...
Yapma yaa...öyle miymiş...keşke Mert'in azmi ve emeğini desteklese miymiş bizim gaddar polisler? O saçma sapan araca göz mi yumsalarmış? Çevredekiler de hazırda bekliyorlarmış haaa, hemen yufka yürekleri burkulmuş
Kıyamam ben...
Yeni tip habercilik anlayışı bir başka. Çevremde de var haberciler. Neler neler dinliyorum. Zaten artık eskisi gibi muhabirlik de kalmadı. Çoğu yapay zekaya yazdırıyor böyle haberleri...
1. 15 yaşındaki Mert bu aracı kendi yaptıysa, ben hemen Hornet'i kendisine hediye ederim. Bırakın bu palavraları. Belli ki babasının tanıdığı bir ustaya vs. yaptırılmış, bağıra çağıra giden çapa makinesinden falan dönüştürülmüş bir gudubet...
2. Türkiye'de herhangi bir aracın trafiğe çıkabilmesi için belli resmi onayları alıp, ruhsatlandırılması gerekir. Öyle herkes kendi kafasından uydurduğu araçlarla trafiğe çıkamaz. Çıkarsa, özellikle kırsal bölgelerde kaos oluşur.
3. Trafiğe uygun olmayan bir araçla, daha 15 yaşındaki çocuğun yollara çıkmasına izin veren bir ailenin bırak teselli edilmesini, ciddi olarak cezalandırılması gerekir.
4. Bu çocuğu destekleyip, bir de teselli edenler, bu çocuk bu gudubetle kendisine veya ailesinden birisine trafikte zarar verirse, aynı hoşgörüyü gösterecekler mi acaba? (Teselli kısmının muhabir tarafından uydurulduğuna da adım gibi eminim ya)
5. Ve son olarak. Mert şu çapa makinesine harcadığı parayla, belki daha azıyla, yaşına uygun küçük bir ikinci el motosiklet alsa ve yasal olarak trafikte bulunsa daha mantıklı olmaz mı? Olur ama o zaman doğru bir iş yapılmış olur Karadeniz'de
İyice kafayı yedik vesselam...