Fındık Parasıyla Yaptığı Araca El Konulan 15 Yaşındaki Mert Gözyaşlarına Boğuldu

arac-trafikten-men-edildi.jpg

Ordu’da 15 yaşındaki Mert, yaz tatilinde fındık toplayarak kazandığı parayla kendi imkânlarıyla küçük bir araç yaptı. Ancak polis ekipleri, trafiğe uygun olmadığı gerekçesiyle araca el koydu. Büyük emek vererek hayalini gerçekleştiren Mert’in gözyaşlarını tutamadığı anlar çevredekilerin yüreğini burktu.

Olayın sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte kullanıcılar ikiye bölündü. Bir kesim, Mert’in azmi ve emeğinin desteklenmesi gerektiğini belirterek “Keşke el koymak yerine sahip çıkılsaydı” yorumlarını yaptı. Diğer kesim ise aracın can güvenliği açısından ciddi risk taşıdığını ve yasal olmayan bu girişime göz yumulamayacağını savundu.

Ailesi ve yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Mert ise aracına el konulmasına bir türlü inanamadı.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
Kuralların olmasının bir sebebi var, bu aracı yaparken anası babası biliyordur illa ki dur demeleri ya da trafiğe kapalı alanda sürmesiin sağlamaları gerekiyordu.

Polisler haklı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
polislerin yaşı 45den fazla olsaydı ceza yazmazdı burda sürme der gönderirdi 2002 sonrası polis olanlar halkın değil hazineyi cebine indirenlerin polisi bunlar da servetlerine servet katmalarına yardım edenler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Boşver Mert, üzülme, daha iyilerini yaparsın.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Demagojinin dibi...

Zavallı Mert uğraşıp didinip, küçük bedeniyle yaz boyunca fındık tarlalarında çalışıp, büyük de emek vererek hayalini gerçekleştirmiş. Hem de 15 yaşında yapmış bu işi... ama bizim gaddar polisler bu küçücük çocuğun gözünün yaşına bakmadan masum aracına el koymuşlar...

Yapma yaa...öyle miymiş...keşke Mert'in azmi ve emeğini desteklese miymiş bizim gaddar polisler? O saçma sapan araca göz mi yumsalarmış? Çevredekiler de hazırda bekliyorlarmış haaa, hemen yufka yürekleri burkulmuş :) Kıyamam ben...

Yeni tip habercilik anlayışı bir başka. Çevremde de var haberciler. Neler neler dinliyorum. Zaten artık eskisi gibi muhabirlik de kalmadı. Çoğu yapay zekaya yazdırıyor böyle haberleri...

1. 15 yaşındaki Mert bu aracı kendi yaptıysa, ben hemen Hornet'i kendisine hediye ederim. Bırakın bu palavraları. Belli ki babasının tanıdığı bir ustaya vs. yaptırılmış, bağıra çağıra giden çapa makinesinden falan dönüştürülmüş bir gudubet...

2. Türkiye'de herhangi bir aracın trafiğe çıkabilmesi için belli resmi onayları alıp, ruhsatlandırılması gerekir. Öyle herkes kendi kafasından uydurduğu araçlarla trafiğe çıkamaz. Çıkarsa, özellikle kırsal bölgelerde kaos oluşur.

3. Trafiğe uygun olmayan bir araçla, daha 15 yaşındaki çocuğun yollara çıkmasına izin veren bir ailenin bırak teselli edilmesini, ciddi olarak cezalandırılması gerekir.

4. Bu çocuğu destekleyip, bir de teselli edenler, bu çocuk bu gudubetle kendisine veya ailesinden birisine trafikte zarar verirse, aynı hoşgörüyü gösterecekler mi acaba? (Teselli kısmının muhabir tarafından uydurulduğuna da adım gibi eminim ya)

5. Ve son olarak. Mert şu çapa makinesine harcadığı parayla, belki daha azıyla, yaşına uygun küçük bir ikinci el motosiklet alsa ve yasal olarak trafikte bulunsa daha mantıklı olmaz mı? Olur ama o zaman doğru bir iş yapılmış olur Karadeniz'de :)

İyice kafayı yedik vesselam...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Demagojinin dibi...

Zavallı Mert uğraşıp didinip, küçük bedeniyle yaz boyunca fındık tarlalarında çalışıp, büyük de emek vererek hayalini gerçekleştirmiş. Hem de 15 yaşında yapmış bu işi... ama bizim gaddar polisler bu küçücük çocuğun gözünün yaşına bakmadan masum aracına el koymuşlar...

Yapma yaa...öyle miymiş...keşke Mert'in azmi ve emeğini desteklese miymiş bizim gaddar polisler? O saçma sapan araca göz mi yumsalarmış? Çevredekiler de hazırda bekliyorlarmış haaa, hemen yufka yürekleri burkulmuş :) Kıyamam ben...

Yeni tip habercilik anlayışı bir başka. Çevremde de var haberciler. Neler neler dinliyorum. Zaten artık eskisi gibi muhabirlik de kalmadı. Çoğu yapay zekaya yazdırıyor böyle haberleri...

1. 15 yaşındaki Mert bu aracı kendi yaptıysa, ben hemen Hornet'i kendisine hediye ederim. Bırakın bu palavraları. Belli ki babasının tanıdığı bir ustaya vs. yaptırılmış, bağıra çağıra giden çapa makinesinden falan dönüştürülmüş bir gudubet...

2. Türkiye'de herhangi bir aracın trafiğe çıkabilmesi için belli resmi onayları alıp, ruhsatlandırılması gerekir. Öyle herkes kendi kafasından uydurduğu araçlarla trafiğe çıkamaz. Çıkarsa, özellikle kırsal bölgelerde kaos oluşur.

3. Trafiğe uygun olmayan bir araçla, daha 15 yaşındaki çocuğun yollara çıkmasına izin veren bir ailenin bırak teselli edilmesini, ciddi olarak cezalandırılması gerekir.

4. Bu çocuğu destekleyip, bir de teselli edenler, bu çocuk bu gudubetle kendisine veya ailesinden birisine trafikte zarar verirse, aynı hoşgörüyü gösterecekler mi acaba? (Teselli kısmının muhabir tarafından uydurulduğuna da adım gibi eminim ya)

5. Ve son olarak. Mert şu çapa makinesine harcadığı parayla, belki daha azıyla, yaşına uygun küçük bir ikinci el motosiklet alsa ve yasal olarak trafikte bulunsa daha mantıklı olmaz mı? Olur ama o zaman doğru bir iş yapılmış olur Karadeniz'de :)

İyice kafayı yedik vesselam...
bizim köyde 3 konuttan birinde bu cg tipi motorlardan vardı hiçbirinde de plaka hatırlamıyorum köye ilk plakalı gelen motor da cbr125ti onu hatırlıyorum yani kırsalda bu güne kadar bugün de dahil böyle bu iş sen de bu güne kadar haberini duymadıysan haberin bile yok demek ki hiç de kaos yokmuş

100 metre ilerisinde zaten yerleşim yeri bitiyor dağ var şehir büyüyünce burası da polisin kontrolü altına girmiş yoksa bunun gibi ohooo çok var kimseye de zararı yok her sene vergi de ödemiyor ıvır zıvır parasını da vermiyorlar devlete oh afiyet olsun büyükşehirde yaşamasam kesinlikle aynısını yapardım

ha bir de fındıkta çalışan çocuğa bi kuruş bırakmazlar bıraktıkları da öyle 2. motor falan almaya yetecek paralar değil olsa zaten gider alır çocuğun sürdüğü alete bak gerçek hayattan çok uzaksınız

Motosikleti
bizim köyde 3 konuttan birinde bu cg tipi motorlardan vardı hiçbirinde de plaka hatırlamıyorum köye ilk plakalı gelen motor da cbr125ti onu hatırlıyorum yani kırsalda bu güne kadar bugün de dahil böyle bu iş sen de bu güne kadar haberini duymadıysan haberin bile yok demek ki hiç de kaos yokmuş

100 metre ilerisinde zaten yerleşim yeri bitiyor dağ var şehir büyüyünce burası da polisin kontrolü altına girmiş yoksa bunun gibi ohooo çok var kimseye de zararı yok her sene vergi de ödemiyor ıvır zıvır parasını da vermiyorlar devlete oh afiyet olsun büyükşehirde yaşamasam kesinlikle aynısını yapardım

ha bir de fındıkta çalışan çocuğa bi kuruş bırakmazlar bıraktıkları da öyle 2. motor falan almaya yetecek paralar değil olsa zaten gider alır çocuğun sürdüğü alete bak gerçek hayattan çok uzaksınız
Gerçek hayat ne biliyor musun?

Gerçek hayat, böyle kaderci ve umursamaz ebeveynlerin yetiştirdiği çocukların bugün böyle araçlarla, yarın daha tehlikelileri ile, hem kendine hem çevrelerine zarar vermeleri ve hatta yaşamdan kopmaları/koparmaları...

Türkiye kırsalını da senden iyi bilirim. Şu an yaptığım iş nedeniyle doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hem de köy merkezleri bile değil, dağların tepelerinde dolaşıyoruz. Ve her kırsala gittiğimde, gerçekten uygarlığa ne kadar uzak olduğumuzu da daha iyi idrak ediyorum.

Doğrudur, şehir hayatına uzak kırsalda yapılır böyle işler ama demek ki bu kardeşimizin yaşadığı yer pek de öyle değilmiş ki, gaddar polislerimize! yakalanmış. O zaman madem bir bok yiyeceksiniz, bunu adabına uygun yapın da, demagojik haberlere konu olmayın, değil mi?

Yani fındıktan cebine bir kuruş para kalmayan 15 yaşındaki çocuğun, şu cihazı kendi kendine, okul harçlıkları ile yapabildiğine ikna oldun demek :) Öyle ise hiç devam etmeyelim yazışmaya :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Gerçek hayat ne biliyor musun?

Gerçek hayat, böyle kaderci ve umursamaz ebeveynlerin yetiştirdiği çocukların bugün böyle araçlarla, yarın daha tehlikelileri ile, hem kendine hem çevrelerine zarar vermeleri ve hatta yaşamdan kopmaları/koparmaları...

Türkiye kırsalını da senden iyi bilirim. Şu an yaptığım iş nedeniyle doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hem de köy merkezleri bile değil, dağların tepelerinde dolaşıyoruz. Ve her kırsala gittiğimde, gerçekten uygarlığa ne kadar uzak olduğumuzu da daha iyi idrak ediyorum.

Doğrudur, şehir hayatına uzak kırsalda yapılır böyle işler ama demek ki bu kardeşimizin yaşadığı yer pek de öyle değilmiş ki, gaddar polislerimize! yakalanmış. O zaman madem bir bok yiyeceksiniz, bunu adabına uygun yapın da, demagojik haberlere konu olmayın, değil mi?

Yani fındıktan cebine bir kuruş para kalmayan 15 yaşındaki çocuğun, şu cihazı kendi kendine, okul harçlıkları ile yapabildiğine ikna oldun demek :) Öyle ise hiç devam etmeyelim yazışmaya :)
aynı yaşta yaşıtlarını öldüren çocukların haberleri de çıkıyor ya hergün onun yanında böyle bi alet yapmış veya yaptırmış farketmez sen bilmediğin konu hakkında yargılıyorsun önemli olan burada motosiklet alacak parası olmadığı için zaten bu hurdaya binen bi çocuğa asla ödeyemeyeceği cezanın kesilmesi bu paranın da sana bana hizmete değil birilerinin kokain parası olması

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Trafiğe çıkmayacakmış o zaman. Yolda karşınızdan şunun geldiğini düşünün, ne freni var ne adam akıllı yürüyen aksamı var, bir viraj alamayıp çarpışsanız daha önce göz yummuş polislere küfür edersiniz.

Motosikleti
aynı yaşta yaşıtlarını öldüren çocukların haberleri de çıkıyor ya hergün onun yanında böyle bi alet yapmış veya yaptırmış farketmez sen bilmediğin konu hakkında yargılıyorsun önemli olan burada motosiklet alacak parası olmadığı için zaten bu hurdaya binen bi çocuğa asla ödeyemeyeceği cezanın kesilmesi bu paranın da sana bana hizmete değil birilerinin kokain parası olması
Ya hala anlamıyor musun? Bu cihaz öyle parasız adamın yoksunluktan üreteceği bir şey değil ki! Buna harcanacak para ile ikinci el en azından 125cc bir motosiklet alınır zaten. Belli ki, etrafa hava atmak, çevresinde farklı görünmek için ustasına yaptırılmış bir alet. Hala habercilerin vasat demagojisine inanıyor musun?

Ayrıca bunu üretmeye parası olan adamın da bir zahmet ceza ödeyecek parası da olacak!

Hiç sümük, salya edebiyatı yapmaya gerek yok. Karayollarını kafanıza göre kullanamazsınız.

Tarlanda, bağında, bahçende, karayolları dışında kullanabilirsin ama iş karayoluna gelince dur bir dakka.

Polis burada görevini yapmış, eleştirilecek bir durum yok, görevini yapmasaydı eleştirmek gerekti.

Motosiklet sürücüleri olarak bunu en iyi bizim bilmemiz lazım off road araçlar diye.

Yanlış bilmiyorsam bu motosikleti de karayollarında kullanamıyoruz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB125F
Kardeşimizin yaratıcılığı ve beceresi her ne kadar takdire şayan olsa da bu araçlar karayolunda olamaz.
Şahsen kendimde 15/16 yaşlarımda fındık bahçelerinde çalışıp para biriktiren biri olarak kardeşimi çok iyi anlıyorum ama o makineyi yolda değil harmanda kullanmalıydı. İnşallah bu yeteneği körelmez ve mühendislik alanında eğitim alıp daha güzel taşıtlar üretilmesine katkı sağlar.

Motosikleti
D400
Fındık parasıyla yaptıgı / yaptırdıgı bu araça el koyup ağlamatmasalar belki bir süre sonra

"trafikteki usulsüz aracı ile kaza yapan genç 1 cocugun ölümüne sebep oldu" diye başlık oluşturabilirdi.

Kurallar.
Kurallar.
Kurallar.

Motosikleti

-“Top sahasında drift atalım derken polisler bize drift attı”…

-”drift atıcaz diye gittim açık hava filtresi taktırdım”…

Mert müthiş yetenekli ama fakir bir mucit mi, yoksa potansiyel bir apaçi mi?

Yada hiç beklemediği bir ilgi karşısında, yaşının da verdiği heyecanla ünlü olmaya çalışan sıradan bir genç mi?

Kenan Sofuoğlu davet etmiş, Bilal abisi cezayı ödemiş, Yusuf abisi ona bir ayar çekecekmiş :), projesi Sakarya Üniversitesi'nin rektörünün! incelemesine girecekmiş , okulda imza istiyorlarmış, vs.

Valla mucit olmaya gerek yok bu ülkede, sosyal mecrada azıcık şanınız yürüsün yeter…:) CF 250SR önünde cila atarsınız…

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar