Evinizde otururken kasksız motosiklet kullanmaktan ceza yiyebilirmisiniz?

Burada görevli memurun yaptığı ceza kanunlarımızda suç olarak düzenlenmiş bir fiil olan 'görevi kötüye kullanmak suçu' dur . Delillerle birlikte savcılığa şikayet dilekçesi verilecek olursa hakkında soruşturma başlatılabilir . Cezaya gelince : öncelikle itiraz edebilmek için o cezanın ödenmesi sonrasında cezanın yazıldığı yerdeki en yakın nöbetçi sulh ceza mahkemesine delilleriyle birlikte itiraz dilekçesi verilmelidir . (büroya dönünce dilekçe örneği de koyacağım)Ceza mahkemelri harçtan muaf olduğu için masraf da olmaz sizin için . Türkiye gerçeğini göstermesi bakımından çok üzücü ve düşündürücü bir durum .

geçmiş olsun ama polisler aylık yada yıllık kotayı doldurmak için bunu yapıyolar yani plakaya ceza yazıyolar

okuduğumda güldüm ve aklıma hemen buna benzer şu olay geldi,

evvel zaman içinde vatandaşın birisi cinayetten içeri girer, sanık ne kadar kendini savunmaya kalksada adamcağız ha dedim diyene kadar atarlar içeri, 1 yıl geçer, 2 yıl geçer,3 yıl geçer bu kez içerde iken savcılıktan şu tarihte (adam o tarihre içeride) cinayet işledi diye kovuşturma gelir ve çıkarlar mahkemeye adamcağız dayanamayıp hakimin soruları karşısında "evet hakim bey doğrudur,işledim cinayeti hapishane müdürü ile anlaştım ve o gece dışarı çıkıp cinayeti işledikten sonra tekrar içeri girdim "der . bunun karşısında sinirlenen hakim davayı sonraya sonraya derken aradan 2 yıl geçer etti 5 yıl ve adamcağızın her iki cinayetide işlemediği ortaya çıkar ve serbets kalarak geride bıraktığı karanlık 5 yılı düşünmeye başlar

tutuklanma yılı: 1980
çıkış: 1985

adamcağız ise: babamın kardeşi.

heran herşey olabilir, çünkü burası türkiye.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla geçmiş olsun.. ben arkadaşınızın yerinde olsaydım memur beye ss e ceza yazmasını salık verirdim. illa yazmıyorsa alırdım yaka numarasını verirdim şikayet dilekçemi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar