Evinizde otururken kasksız motosiklet kullanmaktan ceza yiyebilirmisiniz?

şimdi benim kafama birkaç soru takıldı

eğer kasksız olduğu için ceza kesiyorsa yanından geçen diğer motorları neden durdurmuyor ?

motoru kullanan ruhsat sahibi değil ve ruhsatın içinde sahibinin ehliyeti var peki neden ruhsat sahibini sormuyor ? ya o motor çalıntı olsaydı vatandaş ruhsatı falan da çalmış olsaydı ?

Çifte standart yapılıyor memlekette arkadaşlar nedir bu düzen böyle

neden kimse bu bizi denetleyen polisleri !!! denetlemiyor ?

ArkadaşLar Ben Birde Şunu Soracaqım Hadi Ben Motorumu kasksız kullanırken yakaladı yada öle bişiler oldu durdurdu poLis bana ewrakLarımı sordu deidm ki yok yanımda ewraklarım.
Ne yapacak Motorumu Otopark'a mı cekecek Yoksa Bi sekiLde Cezamı yazacak Hani benim EhLiyetim yok ondan soruyom :)

Ben bugün hayatımda yediğim ilk cezayı ödedim . Sizin makbuzunuzun altındaki kesinleşme tarihi doldurulmamış. Benim makbuzda da kesinleşme tarihi yanlışlıkla bir ay ileri yazılmış diye bankada sorun çıktı ilk başta... Üstelik "İmzadan İmtina" diye bir ibare konmuş oraya. burada polisin tutumunda açık bir şekilde kasıt var bence. İtiraz hakkınız elbette var, itirazınızın haklı görülme olasılığı da çok yüksek, ama memur bey büyük ihtimalle 52 YTL için uğraşmayacağınızı düşünüp yazmış cezayı.

Arkadaşalr çifte standartı okuyunca aklıma geldi izmirden yola çıkan bir savcı çok yüksek bir süratle radara giriyor doğal olarak trafik polisi ceza kesmek isitiyor yazardın yazamazdın muahbbeti oluyor ve polis delikanlı çıkıp yazıyor cezayı savcı ceza kağıdını alıp Ankaraya yargıtaya geliyor ve ceza kağıdını yargıtaya veriyor YARGITAYdan çıkan karar ne biliyorumusunuz.YARGI MENSUPLARINA CEZA KESİLEMEZ.
Buna diyecek bişi bulamadım dünyanın hiç bieyrinde böyle bir çifte standart yoktur varsada kanunlaşmış hali yoktur.Bu olayı bir tanıdığıma söyledim hakim olcak hazırlanıyo adam o kadar okumuş dedi bana gülermiisn ağlarmısın :(

mahkemeye itiraz edip yanlışlıgı düzeltsen ne olacakkkkk soruyorum neeeee olacak.:pr: Evrakdaki yanlışlık düzelir ya o polisin kafasıııı. onun kafasını düzeltecek bir mahkeme var mı:pr:

Görevini tam bilmeyen memurlara böyle göz yumurlarsa daha çokkkkkkk evde otururken trafik cezası yiyenler olur:pr: bence amacın sadece yediğin cezayı iptal ettirmek olmasın. O polis memurunun ceza olması için elinden geleni yapki birdaha evde oturan adama ceza yazmamayı ögrensin

var
hatalı yazılan ceza kadar maaşından kesinti yapılırsa o zaman hatalı işlem yapamaz

adamın canı birilerine ceza yazmak istemiş oda siz denk gelmiş. gerçekten bi uygulama yapıyo olsa ehliyete bakar en azından. adam o kadar dikkatsizmişki ehliyete bile bakmamış. geçmiş olsun ne diyeyim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abiler beni daha hic motor kullanırken polis cevirmedi de çevirse zaten ehliyet yok ayvayı yicez:D bu ceza makbuzunda cezanın neden kesildiği neden yazmıyor ? yani kaskksız kullanım gibi bişi göremedim

radarsız, süratli, polissiz günler....

abiler beni daha hic motor kullanırken polis cevirmedi de çevirse zaten ehliyet yok ayvayı yicez:D bu ceza makbuzunda cezanın neden kesildiği neden yazmıyor ? yani kaskksız kullanım gibi bişi göremedim

arkadaşım al o zaman ehliyetini kaskınıda tak öyle şey olurmu radarsız , süratli poliissiz günler felan tamam bende sevmem polisleri ama yazdıkların yalnışşşş benim fikrim tabiii

bu arada bıktım şu trafik yada asayiş polislerinin artistliklerinden

Polisler yabancı plakadan da hoşlanmaz.Plakanız yabancıysa ondan yapmışda olabilir.

MOtorla ceza yemedim ama yağmurlu günde sis farı açtım diye iki kere ceza ödedim.(Kesilen ceza günü için hava durumuna bakılınca yağmurlu olduğunu tespit etmiştim.)Yazanıda görmedim arkamdan muhtara gelmiş.Ben ülkemde olan herşeye inanırım.Ha hakkımızı mahkemede arayıp alma yöntemi mevcut ama ondanda bıktırıp ödemenin daha kolay olduğu defalarca kanıtlandı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
kardeş inş 7 temmuzda sınava girioyrum daaaaaaa ben zaten yazdıklarımın doğru oldğunu sölemedim kiiii:silent: benim hayat felsefem bu :)

sevgilerrr

hangimiz trafik kurallarına uyuyoruz ki :p benim motor sürmemin amacı tek kişilik özgürlük limitlerimi zorlamak hız yapmak şehirden kaçmak

Son düzenleme:
kıl oluyorum böyle memurlara.
bence böyleleri aldığı maaşı hak etmiyorlar.:farao:

kardeş inş 7 temmuzda sınava girioyrum daaaaaaa ben zaten yazdıklarımın doğru oldğunu sölemedim kiiii:silent: benim hayat felsefem bu :)

sevgilerrr

hangimiz trafik kurallarına uyuyoruz ki :p benim motor sürmemin amacı tek kişilik özgürlük limitlerimi zorlamak hız yapmak şehirden kaçmak

iyi hadi başarılar o zaman kardeş bende sınava giriyorum yarınnn ii olur inşallah

Forumdan Uzaklaştırıldı
bu ceza makbuzunda cezanın neden kesildiği neden yazmıyor ? yani kaskksız kullanım gibi bişi göremedim

maddesi kısmınıda 78/1B yazıyor :) tarafik ceza maddelerinden bakarsan kasksız motosiklet kullanmaktan olduğunu görebilirsin

Forumdan Uzaklaştırıldı

arkadaşım bu cezayı ödemek için vergi dairesine gitmiş ama vergi dairesinden bunu trafiğe ödemen lazım denmiş. Benim bildiğim kadarıyla bu tür cezalar vergi dairesine ödeniyordu, acaba daha henüz eve tebligat gelmediği için mi ödeyemiyoruz?

Veya trafikte nereye ödeniyordur? Cevap verenler için şimdiden teşekkürler.

Adam iyi sahte kimlik/ehliyet kullanmaktan karakola götürmemiş. Adam sen yeşilmisin ne geziyor iki kimlik dese ne olurdu? Polis evrakları istemiş başkasının ehliyetini vermiş? Bence kim hatalı kim haksız konusunda peşin hüküm vermeyelim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Adam iyi sahte kimlik/ehliyet kullanmaktan karakola götürmemiş. Adam sen yeşilmisin ne geziyor iki kimlik dese ne olurdu? Polis evrakları istemiş başkasının ehliyetini vermiş? Bence kim hatalı kim haksız konusunda peşin hüküm vermeyelim.

arkadaştan evrakları istememiş sadece ruhsatı görmek istemiş normalde ceza yazılacağını bile bilmiyor eleman.

Neyse ben hala cezanın nasıl ödeneceğini bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Motorumla ve diğer araçlarımla muhtelif yer ve zamanda bu olay gibi haksızyersiz,hukuk dışı uygulamalara 3-4 kez maruz kaldım.
Haksız olduğum 2 kez cezamı derhal ödedim.Bu haksız olan tutanaklara ne ben ulaşabildim,ne de yürütme bana ulaşmadı.
Kısaca şahsi kanaatim,zaten yanlış olduğunu bildiği bu tutanakları memurlar caydırma amaçlı kullanıyorlar ve mahkemeye vermiyorlar.
Mahkeme delil ister,yani maddi delil.
Modern hukuk 2 kişinin şahitliği ile ipe götürmüyor.
Taraflarca imzalanmamış bir olay yeri tutanağının hükmü yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar