Evinizde otururken kasksız motosiklet kullanmaktan ceza yiyebilirmisiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ülkemizde cevap evet!!!!

Ev arkadaşım motosikletimle gezerken bir fırının önünde durmuş (izmiri bilenler için küçük parktaki üniversiteli2) arkadaşlarıyla muhabbet etmiş. Cafelerde oturmak üzere (küçük Park) motoru en yakın yere park edebilmek için kaskı kolunda hareketlenmiş (park edeceği yer durduğu yere 20m) bu esnada polis çevirmiş.

Buraya kadar herşey normal polis haklı sonuç itibariyle bizim eleman eşşeklik etmiş.

Ruhsatı polise uzatmış (içinde benim ehliyet var) bakmış polis arabasının arkasına gitmiş ceza yazıyor. Arkadaş bir dakka o ehliyet benim değil ki buyrun benim ehliyetim demiş.

Polisimizin verdiği cevap ben buraya ismi yazdım iptal edemem ne farkeder ki!!!!

Farkeden şu ki evde otururken kasksın motosiklet kullanmaktan ceza yedim. 1999 yılından beri bir fiil motosiklet/otomobil trafikte olan biri olarak ilk cezamı evde yemek biraz koydu :)

Bu arada bizim eleman ceza yerken yanından geçen ss da kasksızmış ama poli onları tınlamamış. Heralde ya arkadaşın tipini veya motorun tipini beğenmedi.

Süper Moderatör (BBRR)
Ceza makbuzunu ve arkadaşınızı şahit göstererek cezaya itiraz edin .. hiç bir ücret ödemenize gerek yok ..

bir şey fark etmez. öyle ya da böyle arkadaşınızın ehliyetinden ya da sizin ehliyetinizden o parayı alacaklar.

önemli olan para :pr:

Olur ustadım burada herşey olur.
Yine ortada yasanmıs bi olay var ya bana ne demeli arkamdan 214 tl ceza kesmis şer.....
şimdi birsürü şey sayardım ya senin topicine ve sana saygısızlık olur yoksa iyi bi geçirirdim.
Mahkemeye verdim ser....
bekliyoruz bakalım sonuc ne cıkacak..

bence gıcıklığına yapmışlardır.geçmiş olsun.umarım itiraz edersiniz...

Hep yazıyorum bu gibi canlı tutanaklarda zaptı imzalamayınız temlik ediniz veya şerh koyunuz.
O andan itibaren o tutanak mahkemelik olur.Hiç bir memur o tutanağı işleme koymaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
İHTİYAR;728052' Alıntı:
Hep yazıyorum bu gibi canlı tutanaklarda zaptı imzalamayınız temlik ediniz veya şerh koyunuz.
O andan itibaren o tutanak mahkemelik olur.Hiç bir memur o tutanağı işleme koymaz.

arkadaş imzalamamış zaten fakat hazır cevap memurumuzun cevabı gene hazırmış:

İmza atmana gerek yok

Son düzenleme:
bu nasıl iştir nasıl kanundur adam evinde suçsuz otururken ceza yiyo ama yargı mensupları 200 le radara giriyo polis ceza yazamıyo.yani bu demek oluyoki kanun adamı kanunsuzluk yapıyo.cık cık

Süper Moderatör (BBRR)
Kanun gayet açık ..kanun uygulayıcının hatası var burada .. eğer itiraz ederse gerekli düzeltme mahkeme tarafından yapılır..

Polisin sicil numarasına bakılacak olursa yeni poliste değil enteresan yani yaşını almış ağır başlı biri olduğunu düşünmek isterdim.. birde sorum olacak ehliyet arkadaşınızda ne arıyordu :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Polisin sicil numarasına bakılacak olursa yeni poliste değil enteresan yani yaşını almış ağır başlı biri olduğunu düşünmek isterdim.. birde sorum olacak ehliyet arkadaşınızda ne arıyordu :)

ehliyeti ruhsatın içinde ehliyet cebinde taşıyanlardanım :)

arkadaş ruhsatı alıp çıkınca içindeki ehliyetide almış oluyor.

mahkemeye itiraz edip yanlışlıgı düzeltsen ne olacakkkkk soruyorum neeeee olacak.:pr: Evrakdaki yanlışlık düzelir ya o polisin kafasıııı. onun kafasını düzeltecek bir mahkeme var mı:pr:

Görevini tam bilmeyen memurlara böyle göz yumurlarsa daha çokkkkkkk evde otururken trafik cezası yiyenler olur:pr: bence amacın sadece yediğin cezayı iptal ettirmek olmasın. O polis memurunun ceza olması için elinden geleni yapki birdaha evde oturan adama ceza yazmamayı ögrensin

rica etsem, mevzuyu benim anlayacağım şekilde biraz açar mısın.
nasıl yapılır bu işler?

alur abi olur bu memlekete herşey olur,adam kaza yapıyor motosikletle adamın kafa patlamış hastaneye götürenler adamı soyular cep.kredi kartı cüzdan ahliyet ayakkabısını bile,çalıyolar,3 ay sonra adam hastaneden çıkıyor,3000ytl ceza yiyor,adamı soyanlar yakalanıyor,hırsızlar telefonu sattıkları adamıda yakalatıyolar,ama sonuç hiç bişey ve polis ne diyorÇALDIRMASAYDIN.:pr::pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
sonuçta arkadaş o cezayı yine yicekti kasksız gezdiği için , o para elbet ödenmek zorunda sonuç olarak itiraza mahkemeye uğraşmaya değer mi arkadaş cezayı sizin adınıza öder.

arkadaş imzalamamış zaten fakat hazır cevap memurumuzun cevabı gene hazırmış:

İmza atmana gerek yok

Vay beeee memura bakın,olmayan kişinin ehliyetine ceza kestiği gibi,bir de imza bölümüne imzadan imtina etmiştir diye yazmış.
Yazıklar olsun..............:silent:

İbret olsun diye savcıya arkadaşınızla gidip iptalini isteyin,bakalım asıl görevi kanunların uygulanması olan o memur nasıl kanunu çiğnermiş.
Siciline yazılsın bir...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
ayrıca ehliyet veya kimliğiniz bir başkasının elindeyse bırakın kask takmama cezasını, hırsızlık, yaralama hatta cinayet zanlısı bile olabilirsiniz bunun türkiye ile bir alakası yok, kimlik başka yerlerdeyse adınıza herşey yazılıp çizlieblir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar