Euro 5 plus uygulaması uzatılmış.😀

Motosikleti
K 1600 GTL
Euro 5 plus a geçiş süresi uzatılmış 😀 Kampanya bekleyenlere, araçlarına plaka takan bayilere yeniyılın ilk sürprizini yaptılar...

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yeni yıla girdik utss zorunluydu ben nasıl taktıracağımızı bile bilmiyoruz hala yeni yıla biz girdik de devlet bi türlü giremedi

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Zamanında referandum için oy kullanımı başladıktan sonra, (hatta sandıkların kapanmasına az bir süre kala) mühürsüz zarfların da sayılması kararını açıklamamışlar mıydı, onun yanında bu hiçbir şey. :confused:
Tesadüfe bakın ki, mühürsüz oyların hemen hepsi "evet" çıkmıştı.

Bugün bizim Honda Bayii'ndeydim, bu karar değişikliği canlarını sıkmış. :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yeni ehliyete geçildi geçilecek cezası olacak dediler. Erteleye erteleye ilk çıktığında ehliyeti yenileyenlerin tekrar yenileme süresi geldi neredeyse. Çıktığı gün değiştirenlerin günahı neydi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Euro5+'a geçiş süresi uzatılmadı.
1 Ocak 2024'te Euro5+ yönetmeliği devreye girdi.
1 Ocak 2025'te Euro5 araçların satışının yasaklanması diye bir şey söz konusu değildi. Hiç bir zaman olmadı.

1 Ocak 2024 - Euro5'e uyumlu araç homologasyonu biter.
1 Ocak 2025 - Euro5 homologasyonlu araç ithalatı/tescili biter
1 Ocak 2026 - Euro5'e uyumlu araç satışı biter.
Kaldı ki AB bu son maddeyi de esnetebilir zira Euro5 ile Euro5+'ın emisyon değerleri birebir aynı, bir gram farklılık yok. Sadece bunu denetleyecek motor kontrol sistemleri ve katalitik konvertörlerin zamana dayalı performansının ölçüm metodları değişti. Yani aslında Euro5'te "miş gibi" yapmak mümkündü, Euro5+ bunu ortadan kaldırdı. Yoksa emisyon değerleri aynı. Ha esnetir mi, sanmıyorum, üretim sonu bildirimi vb. konularla üreticilerin ufak risklerini zaten yönetmelerine izin veriyorlar. Ayrıca bu takvimin tamamı 2013 yıllında belirlendi, sadece 2019'da Euro5 ve Euro5+ olarak iki parçaya ayrıldı. Herkes biliyordu bunun böyle ilerleyeceğini.

Allahım bu motosiklet camiası neden böyle ya.. ASLA Konu sahibine değil bu söylediğim, bu saçmalığı hepsi markalarla/bayilerle fikifiki olan içerik üreticileri çıkardı. Yok kardeşim öyle bir şey.. Yok biz AB'nin yalakasıymışız, yok zamlara hazırlıkmış. Sanki bütün AB Kasım 2024'te bir araya gelip bunu uydurmuş gibi içerikler...
En fazla bizim devlet Euro5/+ ile hiç bir alakası olmayan bir şekilde "2025'e geçerken stoğunuzda kalan eski model yılı motorlara plaka takmak zorundasınız" diye bir saçmalık çıkartmıştı, bundan vazcaydıkları veya bu şekilde olan motorların 6bin km / 6 ay uygulamasından muaf olacakları söylendi ki zaten bu iki uygulamanın birlikte yürümesi de pratikte imkansızdı.

Memleket dev bir dezenformasyon çöplüğü.

Motosikleti
Honda Forza
Uzatıldı mı uzatılmadı mı bilmiyorum ama satış süresinin biraz daha uzatılması elde kalan motorları satmak için kampanyaya devam edecekleri anlamına gelmez mi?

Şahsen ülkede olmadığım için kampanyaları kaçırdığıma üzülüyordum. Belki taksit olmasa bile zamsız alma şansı yakalarım.

Anotherbrik kardes, böyle br platformda konusma ve ifade edis biciminiz kisiliginiz hakkinda bilgi edinilmesini kolaylastiriyor, küfür ve adabi muaseret (genel terbiye ve davranis) kurallarina pek uymuyor uslubunuzu degistirirseniz daha faydali bir form üyesi olabilirsiniz.

Bence bu sefer yatırmadan ( ayakta) öptüler. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Euro 5 plus a geçiş süresi uzatılmış 😀 Kampanya bekleyenlere, araçlarına plaka takan bayilere yeniyılın ilk sürprizini yaptılar...
İyi forumlar hocam.

03.01.2025 tarihinde bayiden 0 tvs raider125 aldım faturasını kestiler ödemesini yaptım sigortasını yaptım trafik şubeden fatura ile özel plaka çıkardım ancak hala motorsikletin tescilini yapamadı bayi sistemin hala kapalı olduğunu bugün yarın açılacağını söylüyor kuba gibi markalarda tescil yapabildiklerini ancak mondial grubunun henüz açılmadığını söylüyor.Motor elimde kalırmı acaba sormadan edemiyorum:)

İyi forumlar hocam.

03.01.2025 tarihinde bayiden 0 tvs raider125 aldım faturasını kestiler ödemesini yaptım sigortasını yaptım trafik şubeden fatura ile özel plaka çıkardım ancak hala motorsikletin tescilini yapamadı bayi sistemin hala kapalı olduğunu bugün yarın açılacağını söylüyor kuba gibi markalarda tescil yapabildiklerini ancak mondial grubunun henüz açılmadığını söylüyor.Motor elimde kalırmı acaba sormadan edemiyorum:)
Mondial Nevada aldım aynı problemi yaşıyorum. 3 Ocakta Motoru teslim ettiler , 4 Oakta sigortasını yaptım. Tescil için evraklar hala gelmedi. Bayi Mondial da sorun dediler , Mondial ı aradım , Sanayi bakanlığı sistemi kapalı dediler. Kimi 13 ünde Kimi 18 inde açılacak diyor. Beklemedeyiz. Hakkımızda Hayırlısı olur umarım..

Motosikleti
02 Ocak günü Honda Sh 125 aldım, iki saat sonra plakam takılmış, motosikletim hazırlanmıştı.
Her firmanın ayrı uygulaması mı var ?
Sanayi Bakanlığı tek sonuçta.

02 Ocak günü Honda Sh 125 aldım, iki saat sonra plakam takılmış, motosikletim hazırlanmıştı.

Firmaların uygulaması tek değil de Sanayi Bakanlığı biraz şey..
1 Ocak'tan itibaren satılmış olan Euro5 motorların TSE tarafından tescil sisteminde onaylanmaları bekleniyor. Neyi bekletiyorlar neye bakıyorlar anlayabilen yok. Ocak sonunda toplu çözülmüş olması gerekiyor.
Herhalde bakanlıktan birileri de youtuber izleyip kendi kafalarını karıştırdılar :D

Anotherbrik kardes, böyle br platformda konusma ve ifade edis biciminiz kisiliginiz hakkinda bilgi edinilmesini kolaylastiriyor, küfür ve adabi muaseret (genel terbiye ve davranis) kurallarina pek uymuyor uslubunuzu degistirirseniz daha faydali bir form üyesi olabilirsiniz.
Göremedim öyle bir kullanıcı konuda.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sıtkı Abim hayırlı olsun, kazasız belasız sürmen dileğiyle.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun abi. Güle güle gez.

Motosikleti
Kazasız Belasız kullanmak nasip olsun.
Sanayi Bakanlığı tek.. Marka ve Modeller ile sınıflar farklı sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar