EURO 5 MOTOSİKLET TESCİL SORUNU

Anladığım kadarıyla ARTES sisteminde bir sorun yok. Motorların Türkiye'ye girişini sağlayan firmalar motor ve şasi numarasını ilgili sisteme bildirmekte ya da girmekte yavaş davranıyorlar. Bu da devlete peşin ödenmesi gereken vergi konusundan kaynaklı. Durum sanırım tamamen duygusal :)

Bu girişler adamların her gün yaptıkları temel faaliyetlerinin bir parçası. 20 Aralık'ta yavaş değillerdi de 45 gündür mü yavaşlar? :)

ARTES patladı, ama elle kapattılar ama salak bir kural eklediler o yüzden, orasını bilmiyorum.

Senin motor çıkmadıysa bi araştir sen o işi dun cf nin tamamı açılmış Honda yamaha acıları 5 gün oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu girişler adamların her gün yaptıkları temel faaliyetlerinin bir parçası. 20 Aralık'ta yavaş değillerdi de 45 gündür mü yavaşlar? :)

ARTES patladı, ama elle kapattılar ama salak bir kural eklediler o yüzden, orasını bilmiyorum.
Aetes falan patlamadı devlet dedi ki euro 5 motor satamazsın 2025 de motorları tescil edin ve 2 el statusunde olarak satın sonra 6 ay 6001 km i uzattılar oyla olunca almadı bayiler devlet şatiş yaparsanız cezası var dedi sonra ayın 30 unda kanun cıkartti dediği stogundaki euro 5 motoru satabilnmen için cc değerine göre ödeme yapmanız lazım şasi no ile ödemesi yapılan araçlar 3 günde TSE den geçti ve sisteme dahil oldu dahil olmayan motor ya dahil olmak üzere yada ücreti ödenmemiş başvurusu yapılmamış motorlar

Senin motor çıkmadıysa bi araştir sen o işi dun cf nin tamamı açılmış Honda yamaha acıları 5 gün oluyor

Aetes falan patlamadı devlet dedi ki euro 5 motor satamazsın 2025 de motorları tescil edin ve 2 el statusunde olarak satın sonra 6 ay 6001 km i uzattılar oyla olunca almadı bayiler devlet şatiş yaparsanız cezası var dedi sonra ayın 30 unda kanun cıkartti dediği stogundaki euro 5 motoru satabilnmen için cc değerine göre ödeme yapmanız lazım şasi no ile ödemesi yapılan araçlar 3 günde TSE den geçti ve sisteme dahil oldu dahil olmayan motor ya dahil olmak üzere yada ücreti ödenmemiş başvurusu yapılmamış motorlar
Bayiye soruyorum, senin motor açılmadı, tekrar başvurduk diyo. Honda’nın sitesine mesaj bıraktım aradılar. Onlarda sorun yaşayan müşterilerimiz var, uğraşıyoruz ama ne zaman sonuçlanır bilmiyoruz diyorlar. TSEyi aradığımda bayiden bilgi alabilirsin diyorlar. Çok saçma bi hal aldı.
Kaldı ki bana net bir süre verseler 1 ay beklemeye de razıyım. Belirsizlik çok yordu.

TSE’ye ücreti ödeyip ödemediğini nasıl öğrenebilirim?

Bu TSE 0 (312) 592 50 00 numarayı ara benı teknoloji ve sanayi bakanlığından buraya yonlendırdıler honda marka motorum var bununla ilgili tescil sorunum var de arada hangi tedarikci varsa onun ismini ver benimkini uğur motorlu araçlar dı ben onu soyledım o sekılde bılgı aldım pazartesı aksama kadar fırmanın gelen basvurularını işliyecegiz dediler salı gunu 11 dde evraklar cıktı

Bu TSE 0 (312) 592 50 00 numarayı ara benı teknoloji ve sanayi bakanlığından buraya yonlendırdıler honda marka motorum var bununla ilgili tescil sorunum var de arada hangi tedarikci varsa onun ismini ver benimkini uğur motorlu araçlar dı ben onu soyledım o sekılde bılgı aldım pazartesı aksama kadar fırmanın gelen basvurularını işliyecegiz dediler salı gunu 11 dde evraklar cıktı
Teşekkür ederim umarım oradan bi cevap alırım
Honda’dan dün de dosyalar gelmiş. 1-10 gün arası açılmış olur dedi. Ama benim dosya orda mı bilinmiyor. Cuma günü tekrar ara bakalım dedi.

Ben rks den aldım daha açılmadı fabrika belgelerle ödemeleri talep etmiş geçen hafta yollanmış başka rks den tescil bekleyen var mı ?

11 Ocakta ödemesini yaptığım kuba gs125 motorun tescili bugün oldu, tescil bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun

Beni de biraz önce rks den aradılar tescil işlemi tamamlanmış motoru teslim almaya gidiyorum herkese cümleten geçmiş olsun.

Arkadaslar plaka cikarttim, ruhsat için 1 ay sürem mi var Bayiye sordum bir ay dedi. Bu arada plaka ücreti 400 tl ödedim sadece nakit kabul ettiler

Son düzenleme:
Evet 1 ay süresi var. İşlemler noterde 5 dakika sürüyor. Benim fikrim uzatmadan ruhsatı çıkartın. Burası Türkiye her an her şey olabilir...

RKS bugün bana evrakları gönderdi ve tescilini yaptırdım. Hatta plakayı bile düşürmüşüm. Neyse ki bulduk :D

Dipnot: Evrakların ekran görüntüsünden aldığınız renkli çıktılar ile işlem yaptırabilirsiniz. Noterde sırf bunun için diretip noterle görüşerek işlemi yaptırdım.

ya arkadaşlar bitek ben mi alamadım motorumu 30 aralıkta ödedim ben parasını bajaj ns200 UG aldım hâla tescil bekliyorum bütün markalar açıldı bi bajaj mı kaldı yani

kanka lanet olsun motor almak istediğim güne ya bezdirdiler insanı ne heves kaldı içimde ne heyecan
Arkadaşlar hala tescil sorunu yaşayanlar TSEye ulaşıp şase numarasıyla teyit ettirsinler. Benim motorum 6 Şubat 2025 te tescili onaylanmış. Ben bunu dün öğrendim. Bayinin haberi bile yok. İki hafta önce onaylanmasına rağmen sistem hatasından dolayı hala bayi tarafından tescil evrakları düzenlenemiyor. Hem TSE’den onaylandığına dair ekran görüntüsü aldım hem de bayiden tescilin gözükmediğine dair görüntü aldım. Ek bir başvuru yapıldı şu an. Ben de ekstra TSEye mail attım. TSEden aynı gün mailime üç kere dönüş olmasına rağmen Honda Türkiye’den istediğim başvuru Excelini akşama kadar alamadım. Adamlar altı üstü bir tane dosya atacak ben de onu TSEye vereceğim ve belki böylelikle sorunum çözülecek ama bugün bir türlü dönüş yapmadılar.
Sorun çözülürse tekrar bilgi veririm.

Alanlara hayırlı olsun darısı alamayanların başına

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar