en uygun yağ seçimi..

Selam arkadaşlar bende Asya Shark 150 var.1000 km de yağ ve hava filtresini değiştiricem hangi marka ve ne tür yağ almamı tavsiye edersiniz..en iyisi hangisi olur.birde 1000 km de değiştirilmesi yada kontrol edilmesi gereken başka parça varmıdır. yada başka bir bakım falan..şimdiden teşekkürler...

Motorunu tasarlayan mühendisler motoruna en uygun numara yağın hangisi olduğunu kullanma klavuzuna yazmışlardır , o numarada yağ kullanmaya çalış ve biraz pahalıda olsa sentetik bazlı yağ kullanmaya çalış.
Genelde 10w 40 numara scooter yağı önerilir.

ilk bakım 500 km civarında olması lazım , yanlışın olmasın. Hava filtrenide süngerse değiştirmene gerek yok diye biliyorum , havayla temizliyorlar.

Motosikletinin vidalarını sıktır gevşemiş olabilir . Motorunla ilgili bir sıkıntın varsa ona bakarlar başkada bir şey aklıma gelmiyor:)

Bu arada motorun hayırlı olsun , kazasız belasız sürüşler dilerim :)

Teşekkür ederim.Hepimiz için kazasız sürüşler dilerim..
ilk bakım 300 km deydi.bu ikinci bakım.kullanma kılavuzu yok. zaten bakımınıda kendim yapıcam doğal olarak garantiden de çıkıcak. Bişey olmaz diye umuyorum. acaba servise götürsem mi ilerde sorun yaşarmıyım..

İstersen bu bakımada götür işi garantiye al derim. Bu bakımda yağ değişir , hava filtresini temizlerler sağına soluna bakarlar başkada bir şey yok diye biliyorum. aşağı yukarı 30 lira gibi bir şey tutar , tabi bellide olmaz bu durum.

300 km bakımında şanzıman yağı değiştimi bilgin varmı . Birde ilk bakımda ne kadar ücret almışlardı.

bilmiyorum bende değildi.sadece 300 km bakıma girdiğini biliyorum.
servise götürürüm o zaman fiyat iyimiş. malum arabayı servise götürdüğünde normalin bayağı fazlası bi fiyat çıkıyor hele ki birde galerinin servisiyse hep pahalı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar