Eldiven Takmayanlara Ceza Yağdı, Motorlar Bağlanmaya Başladı

eldivensiz-motosikletller-baglanir.jpg

Resmî Gazete’de 4 Kasım’da yayımlanan düzenleme ile motosiklet sürücülerine koruyucu eldiven takma zorunluluğu getirildi. Ancak bazı sürücülerin eldiven takmadıkları gerekçesiyle motosikletlerinin bağlandığı iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik kapsamında, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüleri ile yolcularının “koruyucu eldiven” kullanması zorunlu hale geldi. Düzenleme, aynı gün yürürlüğe girdi.

Ancak sosyal medyada paylaşılan bazı gönderilerde, yeni uygulamanın aynı gün içinde sahada denetlendiği ve eldiven takmayan bazı sürücülerin araçlarının bağlandığı iddia edildi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“4 Kasım günü yeni bir karar çıkıyorsunuz Resmî Gazete’ye, motorda eldiven takma zorunluluğu getiriyorsunuz, kimsenin dünyadan haberi yok, üstelik ağır kusur değerlendirmesi yapıyorsunuz, aynı gün uygulamaya tabi edip hiçbir ikaz yapmadan motor bağlıyorsunuz! Yazık günah değil mi, canı pahasına ekmek parası için kuryelik yapan bu evlatlarımıza?”

Konu kısa sürede gündem olurken, motosiklet kullanıcıları kararın duyurulmadan uygulanmaya başlamasına tepki gösterdi.
Resmî makamlar tarafından ise “motosikletlerin eldiven eksikliği nedeniyle bağlandığına” ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Kurye el korumalığı eldiven yerine geçer mi?

Ayrıca birçok moto kurye, zaten rüzgâr ve soğuktan korunmak için motosikletlerine takılı el koruyucuları kullandıklarını belirterek, bu ekipmanın eldiven yerine geçip geçmeyeceğini merak ediyor.

Ancak trafik uzmanları, el koruyucuların fiziksel olarak eldiven yerine geçmeyeceğini belirtiyor. Yeni düzenlemede “koruyucu eldiven” ifadesi açıkça yer aldığı için, bu ekipmanın yasal olarak eldiven yerine geçmesi mümkün görünmüyor.

Haberin devamı için tıklayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
D400
"Duyurulmadan" diyemeyiz, günde 30 kere karşıma cıkıyor herkes paylaştı.

Eldiven korumalı plastik zırvalı olma şartı varmı acaba ben şahsen kullanamıyorum korumalı olanları normal esnek soft eldiven kullanıyorum?

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Keşke cezadan önce insanların ekipman kullanabilmesi için teşvik kampanyası yapılsaymış. Bugün giriş seviyesi diyebileceğimiz eldivenler çekirdek bir ailenin neredeyse 1-2 haftalık erzak alışverişine bedel. Aynı paraya yurt dışı mağazalarında çok daha kaliteli 1-2 gömlek üst eldivenlere ulaşabilmek olası... Öncelikle insanlara doğruyu yapabilme fırsatı tanısalar daha iyi olabilirmiş. Yanlışı cezalandırmak her zaman işin kolay kısmıdır.

Keşke cezadan önce insanların ekipman kullanabilmesi için teşvik kampanyası yapılsaymış. Bugün giriş seviyesi diyebileceğimiz eldivenler çekirdek bir ailenin neredeyse 1-2 haftalık erzak alışverişine bedel. Aynı paraya yurt dışı mağazalarında çok daha kaliteli 1-2 gömlek üst eldivenlere ulaşabilmek olası... Öncelikle insanlara doğruyu yapabilme fırsatı tanısalar daha iyi olabilirmiş. Yanlışı cezalandırmak her zaman işin kolay kısmıdır.
👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Millet evine ekmek almak için çalışıyor bunlarda nerden dürteriz diye kanun çıkarıyor.
Ulan sanki her şey kuralına uygun bir eldiven kaldı.
Taksın herkes bahane değil ama milletin anasını ağlatarak koruyucu kıyafet aldıramazsın.
Teşvik et kolaylaştır almayan olursa öyle ceza yaz.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
o değil de, standard 2015te yayınlandı... benim evdeki eldivenlerin hepsi 2010lardan kalma...

ben bir günde cezanın yansımasını anlamıyorum. resmen gelir kapısı oluşturuyorlar. bir dur millete bir süre ver. yani zaten ekonomik olarak herkes çok kötü durumda. sen birden ekstra masraf çıkarıyorsun. dur bakalım bu adamın parası var mı hemen almaya? sen bir süre versene atıyorum yılbaşından sonra geçerli de. yani resmen halkı düşünüyoruz ayağına halkı sömürüyorlar. yarın öbür gün de bir günde motosiklet montu zorunlu olur giriş seviyesi desen 10 bin tl. bu insanlar nasıl alacak? tamam korunmak önemli de tam korunmaya çalışsan 3 asgari ücret bırakırsın.

bilmiyorum ya ben halimize çok üzülüyorum gerçekten. motorun üstünde canımızla karşı karşıya sürüyoruz ve sırf ekonomik durumdan ötürü en güzel ekipmanları bırakın giriş seviyesini alırken nereden kıssak diye düşünüyoruz ki çoğu da bunu da alamıyor. sırf parası yok diye sırf saçma sapan vergilendirmeler var sırf ekonomi kötü diye millet bir kazada ya hayatını kaybediyor ya da ciddi hasar alıyor. çok üzülüyorum halimize.

Motosikletlere kafayı takmışlar....Full ekipman zaten giyilmek zorunda !!!!

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ya ceza yazılmasını anlarım da eldiven yok diye motor bağlamak nedir? Kanunda yazıyor mu gerçekten eldivensiz kullanılan motorun trafikten men edileceği? Bu adalet mi buna kim karar veriyor? Emniyet kemeri takılmayan ayakta yolcu alan otobüsleri, minibüsleri bağlıyorlar mı? İyice ülke yaşanmaz hale geliyor. İnsanlar isyana sürükleniyor.

Motosikleti
Dominar D250
ben bir günde cezanın yansımasını anlamıyorum. resmen gelir kapısı oluşturuyorlar. bir dur millete bir süre ver. yani zaten ekonomik olarak herkes çok kötü durumda. sen birden ekstra masraf çıkarıyorsun. dur bakalım bu adamın parası var mı hemen almaya? sen bir süre versene atıyorum yılbaşından sonra geçerli de. yani resmen halkı düşünüyoruz ayağına halkı sömürüyorlar. yarın öbür gün de bir günde motosiklet montu zorunlu olur giriş seviyesi desen 10 bin tl. bu insanlar nasıl alacak? tamam korunmak önemli de tam korunmaya çalışsan 3 asgari ücret bırakırsın.

bilmiyorum ya ben halimize çok üzülüyorum gerçekten. motorun üstünde canımızla karşı karşıya sürüyoruz ve sırf ekonomik durumdan ötürü en güzel ekipmanları bırakın giriş seviyesini alırken nereden kıssak diye düşünüyoruz ki çoğu da bunu da alamıyor. sırf parası yok diye sırf saçma sapan vergilendirmeler var sırf ekonomi kötü diye millet bir kazada ya hayatını kaybediyor ya da ciddi hasar alıyor. çok üzülüyorum halimize.
amaç insanların korunmasını sağlamak değil ceza yazmak ve para toplamak olduğu için bu şekilde.

Motosikleti
Ns200 15"
Bir kaç zaman sonra eldiven denetimleride yapılmaz, nasıl reflektörlü yeleği soran yoksa belli bir zaman sonra yine aynısı olacak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero Dash 125
Ya ceza yazılmasını anlarım da eldiven yok diye motor bağlamak nedir? Kanunda yazıyor mu gerçekten eldivensiz kullanılan motorun trafikten men edileceği? Bu adalet mi buna kim karar veriyor? Emniyet kemeri takılmayan ayakta yolcu alan otobüsleri, minibüsleri bağlıyorlar mı? İyice ülke yaşanmaz hale geliyor. İnsanlar isyana sürükleniyor.

İşyerinde arkadaşlarla konuşurken başka bir bağlanan motür videosu gösterdiler eldiven yok diye. Hadi len oradan, eldiven yok diye motür mü bağlanır? Ceza yazar geçerler dedim ancak sonra başka videolar da denk geldi sanırım gerçekten eldiven yok diye motürü bağlıyorlar.

Hala eldiven yok diye değildir o diyorum kendi kendime. İnternette her gördüğüne inanma diyorum. 😅

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir şeyler değiştiğinde ilk zamanlar göstermelik bir kaç cezai işlem yapılıyor, ardından eski tas eski hamam oluyor. Bu reflektörlü yelek olayından sonra İstanbul'da da llk zamanlar gece vakti bir çok motoru bağlamışlardı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İşyerinde arkadaşlarla konuşurken başka bir bağlanan motür videosu gösterdiler eldiven yok diye. Hadi len oradan, eldiven yok diye motür mü bağlanır? Ceza yazar geçerler dedim ancak sonra başka videolar da denk geldi sanırım gerçekten eldiven yok diye motürü bağlıyorlar.

Hala eldiven yok diye değildir o diyorum kendi kendime. İnternette her gördüğüne inanma diyorum. 😅
O konu şöyle sanırım..
Çevirmede eksik ekipman varsa ceza yazar..
Eğer yanındaysa takar eldivenini cezasını yer gider...
Eldiven yanında yoksa Çekiyorlar parka...

Sabah alsancağa indim , Bir sürü çevirme vardı...
Sevmişler eldiven yasağını anlaşılan... Daha nice yasaklara diliyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar