Eldiven Takmayanlara Ceza Yağdı, Motorlar Bağlanmaya Başladı

Dün eldivensizlikten motor bağlıyorlardı. Bugün tıkalı trafikte plakasız, kasksız, eldivensiz bir motorcuyla yanyana kaldık tıkalı trafikte.
"Bu ne hal ne yahu" deyince, baldırı çıplak kendini bilmezden "ben polisim" cevabı geldi.

İçimden küfürü, açıktan motora gazı basıp devam ettim...

Motosikleti
Yamaha XSR700
"ben polisim" cevabı geldi.
Bu beni hiç şaşırtmadı. Benim de bir emniyet mensubu tanıdığım sırf vergi ve sigorta vermemek için motoruna plaka çıkartmıyordu. Nasılsa ceza yemiyorlar ya kanunmuş, kuralmış hiç d.tlerine batmıyor.

Kimse kusura bakmasın ben bu cezayı savunuyorum. Allah'ın tırtoları ekipmansız geziyorlar, en ufak kazada bir iki çizik ile atlatmak yerine ya sakat kalıyorlar ya da rahmetli oluyorlar( başka bir şey yazacaktım da neyse) sonra düzgün sürenin de başına bela oluyorlar. Bu işin kanunu, kaidesi bu. Ekipman kullanmak işine gelmiyorsa s.ktir git Hindistan'a, Malezya'ya. Bir şey olmaz diye diye ortada ne kanun kaldı ne nizam. Adam gibi söylemeyle olmuyor madem uğraş şimdi.

Motosikleti
Yok
Ben gelişmeyi olumlu buluyorum, ama daha kimsenin haberi olmadan da bu cezalar, bağlamalar bence doğru değil.

Olumlu buluyorum, çünkü motosiklet sürücülerinin faydasına olacak bir şey bu. Ufak-tefek düşüşlerde asfalta ilk temas eden yerlerden biri, avuç içleri olmakta, refleksten dolayı.

Örneğin ben milletvekili olsaydım, "full ekipman zorunlu olsun" şeklinde kanun teklifi verirdim herhalde. İnsanın yedek parçası yok çünkü.

Ölenin de, "Play Again" diye bir seçeneği yok.

Motosikleti
Ns200 15"
Bence tek sıkıntı ekipmanlarda vergilerin olması ve kuralların tutarsız olması. Kask ve eldiven tamam ama gerisi nerede? Mont, bot ve pantolon. Bunlar önemli ekipmanlar ama buradaki ama bu kuraldaki amaç halkı düzeltmektir. Eğer bu kural gerçekten motosiklet kullanıcılarını önemseyen bir kural olsaydı bütün ekipmanlardaki vergileri sıfırlanması gerekir ve denetimler daha doğru gerçekleşirdi.

Devlet kadrosunda çalışan çürükler ayıklansaydı bütün devlet dairelerinde ciddi çıkartmalar olurdu ama bu yer o yer değil.

Düzenleme: Cezada 993 TL'miş ve bağlanacağı yazmıyor, bugün kuryeler ile konuşurken bağlanan kuryeler olduğunu duydum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bugün gördüğüm kuryelerin çoğunda motosiklet kullanan polislerdeki gibi parmakları yarıdan kesik ucuz motosiklet eldivenlerinden vardı. Bin lirayı cezaya vereceğine 2 çift ucuz eldiven tak, polissavar moda devam😄

Motosikleti
Honda Forza
Kararı olumlu buluyorum ama arkadaşların da bahsettiği gibi en azından 1 aylık bir süre verilmeliydi.

Almanların 'Türk gibi başlamak' deyimi gibi her işe başlıyoruz ama sonra yarım kalıyor. Keşke 'Alman gibi' de bitirebilsek.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Bugün gördüğüm kuryelerin çoğunda motosiklet kullanan polislerdeki gibi parmakları yarıdan kesik ucuz motosiklet eldivenlerinden vardı. Bin lirayı cezaya vereceğine 2 çift ucuz eldiven tak, polissavar moda devam😄
standart etiketi olmayan güzelim HeinGericke eldivenleri kenara koyup - indirimde etiketli 1000tl eldiven aldım... boktan işler...

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Kimse kusura bakmasın, motor ehliyeti alma, kullanma ve satın alma gibi işlemlerde full ekipman şartı olmalı. Ekipmanın yoksa bu işlemlerin yapılamaması gerekiyor.
Diğer arkadaşların da dediği gibi, öncelikle teşvik edilmesi gerekirdi. Direkt yasayı çıkartmaları hoş olmadı, ama unutulur dediğiniz gibi :))

Kimse kusura bakmasın, motor ehliyeti alma, kullanma ve satın alma gibi işlemlerde full ekipman şartı olmalı. Ekipmanın yoksa bu işlemlerin yapılamaması gerekiyor.
Diğer arkadaşların da dediği gibi, öncelikle teşvik edilmesi gerekirdi. Direkt yasayı çıkartmaları hoş olmadı, ama unutulur dediğiniz gibi :))
Bizim hayrımıza değil vatandaşı düşünse ceza yerine çeker motoru al eldiveni faturasıyla gel kardeşim teslim al der.
Seve seve alınır mecbursun.
Bak bu vatandaş için olur.
Direkt ceza yazıp adamın olmayan parasını alırsan karşı çıkması normal.
Yoksa ekipmansız tabi kimse çıkımasın ama bunu kolaylaştırmak onların elinde.
Hepimiz aynı düşünüyoruz ters anlamda yazmadım kardeşim. (y)

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bizim hayrımıza değil vatandaşı düşünse ceza yerine çeker motoru al eldiveni faturasıyla gel kardeşim teslim al der.
Seve seve alınır mecbursun.
Bak bu vatandaş için olur.
Direkt ceza yazıp adamın olmayan parasını alırsan karşı çıkması normal.
Yoksa ekipmansız tabi kimse çıkımasın ama bunu kolaylaştırmak onların elinde.
Hepimiz aynı düşünüyoruz ters anlamda yazmadım kardeşim. (y)

Yok hocam ters anlamadım zaten, yazdıklarında haklısın.
Söylenecek çok şey var bu konuda ama Silivri soğuk olur biliyorsun 😅

İstanbulda ilk zamanlar bağlarlar, diğer şehirlerde bakmazlar bile bence. İlerde İstanbulda da bakmamaya başlarlar. Bizim Tekirdağda millet kask takmıyor kafasına daha. :D

50cc'ler bu kurala tabi değil dimi? moped türlerinde geçerli değil yazıyor, 50cc scooterler de moped olarak geçiyor olması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar