Ek 1 Dosyası

arkadaslar kullandım motorun devrını ustume daha almadım adam cezaevınde ımıs ben parayı kardesıne verdım adam ıle goruste konustum tamam dedı adamın da haberı var cıkınca devrını alacam. fakat bır sey ogrendım bır dosya var mıs ek 1 dıye bu dosyada aracın ustune hacız fılan var mı bakılıyormus benım adam da cek senet sucundan ıcerde benıde korku saldı tabı.sımdı ben motoru ustume alsam gecmıse donuk hacız benı ılgılendırır mı yanı motoru ben den alırlar mı? ıkıncısı su an hacız yok ve ben ustume aldım dıyelım sene ya adamın hacızı geldı benı baglar mı? ucuncusu ek 1 dosyası nereden cıkartılır? sımdıden tskkurler ....guzgarınız bol olsun ...

Arkadaşım sen baştan zaten sakat bir iş yapmışsın.Aldığın motorun ruhsatı cezaevindeki bir adamın üzerine,Üstelik suçu çek senet,üstüne paranı paşa paşa vermişsin şimdi sorgulamak aklına gelmiş.Ne diyim Allah yardımcın olsun.Sorduğun sorulara gelince Motosikletin temiz kağıdı olmadan yada borcu harcı varsa vergi borcunu ödemeden o motosikletri üzerine alamazsın.Motosikletinin borcu harcı yok ise sen üzerine aldıktan sonra motorun eski sahibine haciz falan gelip gelmediği seni ilgilendirmez çünkü sen ondan almışsın satışını.Fakat ruhsatı üzerine alabilirsen iyi takip et yanlış bişey olmasın yani satışınıda ruhsatınıda hemen almaya bak.

Peki noter satışı yapıldı mı motosikletin? Sadece noterden satışı yapılıp (adam hapiste olduğuna göre kardeşi vs. vekaletle yaptığını düşünüyorum) trafikten üstüne tescil etmediysen hemen trafiğe git motoru üstüne al. Ancak trafikte acı bir sürprizle karşılaşma ihtimalin de var. Eğer sen üstüne almadan motora haciz geldiyse oracıkta elinden alırlar. Eğer noterden satış yapmadan el senedi ile kardeşinden aldıysan zaten motor üzerinde hali hazırda yasal bir hakkın sözkonusu değil.

valla daha hıc bı evrak ısıne gırmedım bu yuzden parayıda yarısını verdım zaten sımdı adam cıkacak bakalım tekrar konusmak lazım tabı bızım ıs bıraz sakata bınmıs ...sımdı bu yorumlara katılıyorum da su borcu yok yazısı dısında ek 1 dıye bı dosya var mıs malın uzerıne bı hacız mahkeme varsaaaa o dosyada cıkıyomus ancak temız kagıdı ıle karıstırmayalım bu ek 1 dosyası nerden alınır onu bı bulsan ıcım rahat edecek tek sorun o sımdılık

hapishanede olan kişi noter kanalı ile bir kişiye vekalet verip satışını sana o şekilde verebilir.
fakat noterlik dışında yapılan işlemlerden biraz fazla ücret alınıyor

Motosikleti
ZX12R
gecmis olsun...:pale:

arkadaslar bi nokta koyun..virgun atin bosluk birakin yaf nasi yorum yazarsiniz..:salut:

valla daha hıc bı evrak ısıne gırmedım bu yuzden parayıda yarısını verdım zaten sımdı adam cıkacak bakalım tekrar konusmak lazım tabı bızım ıs bıraz sakata bınmıs ...sımdı bu yorumlara katılıyorum da su borcu yok yazısı dısında ek 1 dıye bı dosya var mıs malın uzerıne bı hacız mahkeme varsaaaa o dosyada cıkıyomus ancak temız kagıdı ıle karıstırmayalım bu ek 1 dosyası nerden alınır onu bı bulsan ıcım rahat edecek tek sorun o sımdılık

Benim bildiğim eğerki motosiklet banka kredisi ile alındırsa ruhsatın üzerine ipotek konulur yani satış yapamazsın.kredinin ödenmemesi durumunda banka motosikletini haczeder.Ama şahıs bankaya borcunu zamanında ödemiş ve borcu bitmişse satışta motosiklet üzerindeki ipoteği kaldırmak için kredi çektiğin bankadan borcu yoktur satış yapılabilir gibi bir evrak talep edersin işte buna EK1 dosyası deniyor.yada ben böyle biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar