Otuz yıldır İstanbulda yaşayan bunun yirmi yılını motor kullanarak geçiren biriyim. Belki çoğunuzun babası yaşındayım. Akıllı uslu kurallara uyan sakin biriyim. Fakat bu egzos konusu benim için tam bir muamma. Duyulmamak ve görülmemek sebebiyle bir çok kez diğer araba kullanıcıları tarafından kazaya maruz bırakıldım. yaklaşık beş sene evvel (bilenler bilir) taaa tireye gidip Halil ustaya el yapımı egzos taktırdım motoruma.
Usta ya defalarca çok ses değil duyulabilecek tok ve güzel bir ses istediğimi belirterek tam istediğim bir egzos yaptırdım. Bu Egzos la hiç ceza yemedim veya konu komşudan şikayet almadım (Büyük bir sitede oturuyorum). Fakat orjinal olmadığı için iki sene muayenelerden geçemedim. Bende orjinalini takıp öyle geçtim. Neyse bana sorarsanız çok bağırmayan veya aşırı gürültü çıkarmayan egzos bu şehirde trafikte olacaksanız şarttır. Birde şöyle bir şey var. Trafikte yanyana geldiğimiz Harley motorların sesi inanın misliyle fazla ses çıkarmasına rağmen ben daha bu motorların egzos tan ceza yediğini görmedim. E bu nasıl kanun nasıl yönetmelik o zaman. Şu an orjinal egzosumu kullanıyorum altına ufak bir tıpa açtım. sesi çok hoş oldu. Bazen xj6 cı arkadaşalar yolda veya parkederken bakıyor egzos ne marka diye. Son olarak muayene ve trafik kontrollerinde polisin sesi fazla veya az diye değil orjinal mi? değilmi? diye ceza yazma hakları olduğunu belirtmek isterim.
Harley mevzusu tamamen doğru bu itneler ara gazlarıyla gök gürültüsü sesi çıkartıyor ama çevirmede polislere selam çakarak geçip gidiyorlar. Bu harleylerin sesi yanında benim akrapovicin sesi poşet hışırtısı gibi kalıyor ama en çok bizim gibilere ceza yazılıyor. Hatta direk Yamaha bayisinde orijinal aksesuar olarak satılan slip onlara bile laf ediyorlar ki orijinal egzozdan ses olarak çok az farkı oluyor. Nerede hevesli bir SS ciye ceza yazılsa bir yıldız kayar