eğlenceli bir konu olcağını düşünüyorum motor ve trajıkomik olaylarımız:

Bari hortladı bende yazayım motorumu ilk aldığım zamanlar cesaretimi toplayıp e-5 ten gidicem dedim kendime Lüleburgaz tam çıkıcam son ışıkta durdum bekliyorum. Arkadan bi horultu geliyo aynadan baktım geliyo yanıma doğru en önde ben duruyodum yanaştı yanıma açtım kaskın camını suzuki gsx-r 600 yada 1000 bilmiyorum artık adamda baktı. Tam diycem abi güzel motoruş diye adam aynısını bana söyledi. :mrgreen: Bi an altımdaki makinenin 150 cc olduğunu unuttum eyvallah abi dedim. Sonra bi uzadı yanımdan Ben tısslayıp gene girdim köy yoluna :queen:

Bende geçen gün yolda ilerlerken ışıklarda babamla yan yana geldik kırmızı ışık yanıyor.Babam bana ' Oğlum sağdan sağdan yavaş yavaş git ' dedi.Bende dinledim babamı.Önümde siyah TOYOTA COROLLA yeni kasalarından ilerliyordu.Bende trafik sıkışıklığından dolayı yakın takip ediyordum.Kadın 1 kere sinyali verdi.Park yapacağı yere girdi.Bende asıldım frene arka teker kitledi bir patlattım arabaya arkadan kadın korkudan ölecekti.Bana diyor nasıl görmediniz sinyal verdim.1 kere yandı sinyaliniz hemen girdiniz park yerine deyince kadın hemen sizde bir şey varmı bir şey oldumu demeye başladı telaşlı telaşlı.Babamda geldi hanfendi siz suçlusunuz diyince tamam haklısınız diyip uzaklaştık.Kadının araba çizildi bizde hiçbir şey yok. :)

arkadaşlar merak ediyorum motor maceralarının sonu varmıdırD:

başımıza gelen trajıkomik olayları paylaşalım

-otobanda ss lere kafa tutan arabaların hazin sonu,
- sehir içinde atılan komik laflar(hem o motora biniyon hem kendini saklıyon(kask) ilginçç!!),
-abi kaç yapar bu:) :
-hocaa farın biri patlamış:pr:
-salakmısın buna verdiğin parayla git bora al,
gibisinden eğlenceli olacağını düşünüyorum

konu açıldıysa özürdiliyorum

hepsini yaşadım açıkçası....

Bu yaz Düzenlediğimiz Hayrabolu motocros gezisinden sonra Malkaraya oradanda kumbaga gittik tam 15 motor.. İstanbuldan sağolsun büyük makinelerle V-Stromlarla Falan eşlik ettiler ama tam bir karmaşayız... 100 lük cup la Edirneden Kardeşimiz Caner Gelmiş,
Kumbağda Denize Giriyoruz Hep berabercene...
Caner İstanbuldan Gelen Deniz Abiye Bağırıyor;"Abi Çok Açılmayın!!"
DEniz Abi; "Merak ETme Kardeşim 90 ı Geçmicez Takıl Sende bize :mrgreen::mrgreen:

Hocam bunda dağıldım yaaa :D :queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Arkadaşlarla pazar günü toplanıs mangalımızı yakmıstık bı arkadası motorla duraga bırakıcaktım aşa inerken sesler başladı çatır cutur yanıyruz motoru saga cektım cocu dıyo bezini kapa olm kpadımya lan dıom motor hala yanıyo elimle kabloları koparmaya calısıom vur bi tekme bırak yansınlan napıon manyakmısın fln demıstı :D

Bir anımıda ben paylaşayım ..

Lüleburgazda Yeni sanayide Mondial serviste işe ilk başladığım günlerde Başıma acayip bir olay geldi ..
ustamız eray abi sabah erkenden gelip dükkanı açtı . Bende 20 25 dk sonra bisikletle işe geldim Benim Salconoyu :D bıraktım köşeye iş elbiselerini giydim indim aşağıya.

Dükkanın içinden bir sürü motorvar hepsini tek tek Dükkanın önüne çıkarıyorum eray abide Bilgisayarda bişeyler yapıyor .her neyse bir kaç motoru çıkardım son bi tane 125 mt kaldı onu almaya gittim bi baktım ön teker inmiş. Eray abiye abi yandaki lassa bayinden bi hava bastırıp gelim dedim oda tamam dedi. Bende motoru aldım bayiye geçtim bayide çalışan 20 22 yaşlarında bir arkadaş :)

,Hoca Sen bunla kafa yaparmısın dedi.
Bende tabiki dedim ..
anahtarı çevirdim marşa bastım . motor çalıştı ama rolentide. Gaz veriyorum tık yok :silent:
Sonunda Sinirlendim gaz kolonu Bayya bi Çevirdim motor birden bi Gaz'a geldi Durduğum yerde Bi Önü kalktı ama nasıl Dim dik oldu :D

işin pis Tarafı lastikçi arkadaşta ön tekerin orada duruyordu .

birden motorun öle gaza geldiğini görünce Galyana geldii .

Kurtarın lan öldürecekkk buu delliii diye bağırmaya başladı .

eray abi geldi Lassa bayisinde çalışan diğer abiler geldi :D

Boyuna Fırça yedim 1 ay motorların anahtarları bana verilmedi :D :queen: :queen::queen::queen::queen::queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben birgün e5 de giderken kulağımın yanında sesler duydum kuryenin biri birşeyler söylüyor diyalog aynen şöyle;
Adam:maşallah ya maşallah
Ben:efendim abi ?
Adam:maşallah diyorum
Ben:sağol abi
Adam:nekadar bu
Ben:4500
Adam:haa iyi günler
Ben:kolay gelsin

marketten çıktığımda benim motorumun direksiyonundan tutmuş birini gördüm
gittim yanına hiç bozuntuya vermeden
-kardeş motor seninmi
-evet yeni aldım ama nazar değdi galiba anahtarı kaybettim
- dur bakim benim cebimde olacak bunun anahtarı =)

Today'i aldığım ilk gün yolda seyir ederken ön freni sıkmış asfaltı yalamıştım :) Daha ilk motora binişimdi.Yanıma yardıma gelen bir hayırsever benim yerime önce motorumu kaldırmıştı.Bende yerde hayretle izlemiştim:queen

En güzeli bi keresinde kartal sahilde ışıklarda todayle gidiyodum,kırmızıya denk geldim.Kasksız bir apaçi vardı yanımda yanlış hatırlamıyosam motoru 125 yada 150 lik bir çinliydi.Baktı baktı küçümser gibi güzel aletmiş kaç gidiyo bu dedi.60ı zor buluyo yaklaşamaz seninkinin yanına dedim :) Orasını biliyorum zaten dedi :) Sonra yeşil yandı devam ettik önüme geçti pat motoru bozulmaz mı :queen: O anki surat ifadesini hiç unutmam

Son düzenleme:
-kardeş motor seninmi
süpermiş bu :queen:

-kardeş motor seninmi

biri benim motorumu elleyecek döverim.benim motorumu benden başkası elleyemez ::evil::

ilk vitesli motoru almıştım yanıma bi artçı alıp toroslara çıkayım dedim ama yokuşlarda hep bayıldı çıkamadı .artçıyı baaaaşka arkadaş tasıdı bende kendim yerde elim gazda yürüyerek 14 km gittim motor çekmiyor ancak ininşlerde gidiyor.
zar zor akşama ilçede tamirciye vardım durunmu anlattım
...
eliyle jikleyi bir kademe daha işağı çekti işte açık kalmış ondan git üş kişiyle çık o yokuşları dedi. aslında inikti ama meeeğer cincon üç kameli jikleymiş yarım açık kalmış.
:)tamirci ilk sen değilsin deyince ancak moralim düzeldi:p

dar bir sokaktan geçerken, karşıdan gelen kamyona yol vermek için park halindeki iki aracın arasına girdim. geri çıkarken, biraz meyil olduğu için zorlandım. kaldırımdada sandalyesini atmış, gazetesini okuyan karadenizli bi abi

la onun ceri vitesi yokmidur

yok abi ya

o kada para vereceğum ona ceri vitesi olmicak hee :)

benimde 2 anım var ama daha motor sahibi olmadıgımdan dolayı şuan yan rollerdeyim..
ilki bi arkadaşla otobanda honda v-tech le gidiyoruz.. sagolsun arkadas makasa hıza tutkun oldugundan aksiyon dolu dakikalar yasıyoruz.. üstüne bide 600 cbr ile kapısmaya başladı.. daha dogrusu bu kapıstıgını zannediyordu.. ara gaz filan veriyordu motorla kapısıcam diye.. sonra bizimki fırladı gitti 160la filan gidiyor.. bende o sıra yan koltukta 3-2 dedim bu bana ne diyom oglum sen derken yanımızdan cbr uzadı gitti.. biri söyleme gerek yok dimi dedim.. yok aga aldım ben agızımın payımı dedi.. hala buluştugumuzda sorarım motorlarla kapısmaya kalkısıyomusun diye.. buda bi daha yapanın diye başlayan cümleler kurar..

ikincisi ise leventte kardeşimle yürürken biri pardon bana yardım edermisiniz diye sordu?? kardeş atlayıp buyrun diyince adam motoru park ettiğim yerden cıkarmam lazım arkadan cekermisiniz dedi?? motorda hayabusa.. ufaklığın motorla ilgisi yok ama hayabusayı filan az çok tanır.. tabi bizim ufaklık bunu üstüne içine araba motoru büyüklüğünde motor koymayı biliyorda geri vites koymayı bilmiyorlar mı diye sorunca adam kıpkırmızı ben iptal.. sonrasında ben yardım ettim ama adamın suratını unutamam..

babamin bir mobileti var 20 seneden beri biner durur bende o mobiletle ogrenmistim motor surmesini askerden sonra kanuni seyhan 150 almistim babaminda her zaman kalin tekerli motorlara hevesi vardir.dedi bana su motoru ver de iki tur atalim ayip ettin dedim motor senin kopegin olsun sen benden motor esirgemedin al parcala dedim isin kotu tarafi arabayla hasir nesir degil babam yani kafada vites kavrami yok.debriyaj falan hak getire yani.neyse ayak ustu bir iki brifing verdim debriyaj vites falan hizli ogreniyo bana tamam dedi cekil kenara yahu baba dedim hizli giden atin boku seyrek duser simdi dalacan birisine bodoslama.yok bisey olmaz dedi cekil kenara adam gaza geldi oldugu yerden kaldirana kadar motoru ne debriyaj kaldi motorda ne vites dislisi akilli debriyaja basmadan vites degistirecek dedim biraz pratik yap motor stop halinde iken anasini aglattin motorun ulan amma da kiymetli motorun varmis dedi birde bana (duygu somurusu yapiyo ) zor zahmet kaldirdi motoru yerinden sonra devam mahallede iki tur atti bayir asagi inerken debriyaj basili birer birer dusuruyor vitesleri 40-50 metre uzaktan duyuyom vites kutusundan gelen sesleri icim ciz ediyor motora neyse dondu geldi eve yav amma karisik birseymis kafam almadi gitti dedi bana .dedim ona su askerdeki tufeksiz hareketlerden sonuncusunu yap bakalim unuttum dedi ben sana gosteririm hatirlarsin dedim gosterdim hatirladi sonra bana dediki ben o haraketi yapamadigim icin cok dayak yemistim cavuslardan o zaman dedim sen bu motoru suremezsin niye dedi o hareketi yapamayan adamlarin beyni vucuduna hakim olamiyormus dedim sokagin ortasin patlatti tokati enseme babadir moralim bozuldu ama hicbirsey demedim...

dar bir sokaktan geçerken, karşıdan gelen kamyona yol vermek için park halindeki iki aracın arasına girdim. geri çıkarken, biraz meyil olduğu için zorlandım. kaldırımdada sandalyesini atmış, gazetesini okuyan karadenizli bi abi

la onun ceri vitesi yokmidur

yok abi ya

o kada para vereceğum ona ceri vitesi olmicak hee :)

:queen::queen::queen::queen::queen: Dağıldımmmm :D

1990 lı yıların başlarında ozamanlar yeni sayılan 1989 model ÇZ-350 lim vardı bilenler bilir çift silindir çok güzel bi alet.
silindirlerin iki tarafına dış taraflara çok güzel ve orjinal gibi duran TURBO yazıları takmıştım ve bir gün adamın teki gelip abi bunlar kaç para dedi bende söyledim işte oda heralde daha önce sormuş ve üç aşağa beş yukarı fiyatları biliyodu galiba ve söylediği şey buydu .
yok abi ben düzleri sormadım seninki gibi turbolular kaç lira:queen:

:queen::queen::queen::cherry::cherry::cherry:

babamin bir mobileti var 20 seneden beri biner durur bende o mobiletle ogrenmistim motor surmesini askerden sonra kanuni seyhan 150 almistim babaminda her zaman kalin tekerli motorlara hevesi vardir.dedi bana su motoru ver de iki tur atalim ayip ettin dedim motor senin kopegin olsun sen benden motor esirgemedin al parcala dedim isin kotu tarafi arabayla hasir nesir degil babam yani kafada vites kavrami yok.debriyaj falan hak getire yani.neyse ayak ustu bir iki brifing verdim debriyaj vites falan hizli ogreniyo bana tamam dedi cekil kenara yahu baba dedim hizli giden atin boku seyrek duser simdi dalacan birisine bodoslama.yok bisey olmaz dedi cekil kenara adam gaza geldi oldugu yerden kaldirana kadar motoru ne debriyaj kaldi motorda ne vites dislisi akilli debriyaja basmadan vites degistirecek dedim biraz pratik yap motor stop halinde iken anasini aglattin motorun ulan amma da kiymetli motorun varmis dedi birde bana (duygu somurusu yapiyo ) zor zahmet kaldirdi motoru yerinden sonra devam mahallede iki tur atti bayir asagi inerken debriyaj basili birer birer dusuruyor vitesleri 40-50 metre uzaktan duyuyom vites kutusundan gelen sesleri icim ciz ediyor motora neyse dondu geldi eve yav amma karisik birseymis kafam almadi gitti dedi bana .dedim ona su askerdeki tufeksiz hareketlerden sonuncusunu yap bakalim unuttum dedi ben sana gosteririm hatirlarsin dedim gosterdim hatirladi sonra bana dediki ben o haraketi yapamadigim icin cok dayak yemistim cavuslardan o zaman dedim sen bu motoru suremezsin niye dedi o hareketi yapamayan adamlarin beyni vucuduna hakim olamiyormus dedim sokagin ortasin patlatti tokati enseme babadir moralim bozuldu ama hicbirsey demedim...

hocam senin olay biraz komik gibi allahtan bizim ailede benden başka motorcu yok böyle dertlerimde olmuyor :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar