dikkat..... EDS yakıyor

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
yaw olcay kesin diyorsun resimde kırmızı ışık veye lamba kavşağı yok benim motor emniyet şeridinden giderken çekmişler.aksi halde emniyet şeridi yerine lambalar çıkardı fotoda yada ceza tutanağında kırmızı ışık ihlali yazardı,oysa belgede emniyet şeridi ihlali yazıyo başkabir izahıda yok bunun.

Ümmet abi kavacık yazmışdın mesajında, dün özellikle baka baka yavaş gittim tüm yolu TEM de köprü yolunda EDS yok. Ha kavacık demişsin belki köprü yolunda değilde kavacıkda başka yerde ceza yemiş olabilirsin. Ama o zamanda emniyet şerit ihlali 108 ytl sana neden 40 küsür kestiler oda merak konusu uyandırdı bende.

Abi yanlış anlama "yanlışlıkla az ceza kesmişler gidip geri kalan 50 küsürü de öde" demiyorum :p

Olayı aydınlatmaya çalışıyorum kendi çapımda :)

ne güzel gidiyorduk emniyet şeridinden özellikle eski motorum beat ile o eds den basşka gidecek yolum yoktu. Sağ şeritte giderken kamyonlar selektor yapıyo çekil diye mecburen güvenlik şeridine geçiyordum.

Belkide benim plakaya bi dünya cezayı yazdılarda henüz haberdar değilim

Ümmet abi kavacık yazmışdın mesajında, dün özellikle baka baka yavaş gittim tüm yolu TEM de köprü yolunda EDS yok. Ha kavacık demişsin belki köprü yolunda değilde kavacıkda başka yerde ceza yemiş olabilirsin. Ama o zamanda emniyet şerit ihlali 108 ytl sana neden 40 küsür kestiler oda merak konusu uyandırdı bende.

Abi yanlış anlama "yanlışlıkla az ceza kesmişler gidip geri kalan 50 küsürü de öde" demiyorum :p

Bana da Boğaz Köprüsünde geldi. Emniyet şeridi ihlali 55 YTL. Sanırım kampanya var :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

yanlış anlarmıyım olcayım ayıpettin severim seni sende benimgibi ünlü olursan 55 yazarlar sen ünlü değilsen benimsuçum deeeeel olcay:p:p:p:p:p:queen::queen::queen:

Ben de onu diyorum. Adamın haberi yoksa biriken cezalardan dolayı evini, arabasını veya motorunu satmak zorunda kalır. itiraz etse mahkemelerde avukatlara parasını yediririr. Kabus gibi olur. :silent:

Haklısın. Yıllar önce bir gün İzmir Alsancak'da, Alsancak Camii'nin karşısında çalışmayan petrol istasyonunun yanındaki sokağa arabamı park etmiştim. Sabah gelince arabamı bulamadım ve baktığım yerde betonu daha priz almamış bir "Park Edilmez" levhası dikildiğini görmüştüm. Bu başka hangi ülkede olur. Adamlar gece dikmişler levhayı sonra da "Aaa bak araba yasak yere park etmiş, çekelim" diyerek benim arabayı çekmişler. Yuh yani. :D

Gelen cezanın tebliğ tarihi yani senin eline geçtiği tarih önemli.. Eline geçmeyen ceza yasal yükümlülük getirmiyo..

Motor olarak az gelmis , 220 ytl verdiler bana 4 teker ile bogaz koprusu yolunda otobus sikistirdi kendimi kurtaracam diye emniyet seridine girdim adam inat etti beni geri almamak icin bende bastim iki araba onunden geri girdim polis dedi sen suclusun, dogru dedim kanuna gore ben sucluyum peki o koca cusseli belediye otobusu ne oluyor , trafik melegi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gelen cezanın tebliğ tarihi yani senin eline geçtiği tarih önemli.. Eline geçmeyen ceza yasal yükümlülük getirmiyo..

Motoru satarken mutlaka tüm cezaları tebliğ ediyorlar, o zaman topluca tebliğ edecekler. :cyclopsan :pale:

işte arkadan çeken kamera bu kameralar,hem kırmızı ışıgı çekiyor hemde seni çekiyor.

bu da önden çekdigim resim

Son düzenleme:
Kalleşlik!

Ya geçen sene önünden belki de 100 defa geçtiğimiz EDS arkamızdan hançerledi resmen!

Normalde biz motorsikletilerin emniyet şeridinden gitmesine izin verildiğini düşünüyorum çünkü ne zaman emniyet şeridinde giderken bi polisle karşılaşsam, nazikçe kenara çekiliyo ve selamlaşıyoruz. Daha hiç karşıma dikilen, uyaran, bu şeritten gitme diyen, eliyle "şeritten çık" tarzı hareket yapan ya da (bunu yapsaydı bile şükrederdim) küfrederek emniyet şeridinden kovan bi polise bile rastlamadım. Hatta bi keresinde iki tane yunus, sırf biz emniyet şeridinden rahat geçelim diye emniyet şeridine parkettikleri motorsikletlerini onca zahmete katlanıp bariyerlere yanaştırdılar. Teşekkür ettik...

E tabi bu durumda emniyet şeridi motorsikletler için ayrılmış bi şerit haline geliyo.

Emniyet şeridinde asayişi sağlamak için EDS kameraları koyuyolar fakat kameralar ilk başta çalışmıyo, doğal olarak aynen devam ediyoruz emniyet şeridinden...

Sonra bi gün, eve bi mektup geldi...

EDS2008.jpg

Düşünün:

Her sabah eve gidip geldiğiniz yol üzerinde hız radarı var ve işe giderken 200 km/h'in altına inmiyosunuz ve radarın başındaki adam da size (ne hikmetse) ceza yazmıyo, üstelik radarın başındaki adamla her sabah her akşam selamlaşıyosunuz... Bu belki bir sene böle devam ediyo... Sonra bi gün evinize bu mektup geliyo...

İki durum arasında fark var mı?

Yasayi koyduktan sonra yürütmeyi doğru düzgün yapmadan yaptırım uygulanmaz. Yaptırım, suça alıştırıp sonra ceza kesmek değildir. Suçu önlemektir.

Bu da EDS'ye kaptıracağım ilk ve son cezadır.

Çünkü İstanbuldaki bütün EDS'lerin yerlerini işaretlemeye başlıyoruz arkadaşlar, katkılarınızı bekliyoruz. Her gün rastladığınız emniyet şeridi EDS'lerinin yerlerini bu foruma yazarak Google Earth'te tek dosya haline getirip, motorsikletseverlerin hizmetine sunacağız. Bu cezayla işaretlemeye başladım ve katkılarınızı bekliyorum.

Saygılar...

(Not: Kameralara şuursuzca el sallayan liseden arkadaşım... Ünlü olacağımızı bilseydik ne ben o şeride girerdim, ne de o el sallardı tabi... :) )

Habere bakın:

EDS`den Polis Otolarına Ceza

12/24/2007

EDS `ye yakalanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü `ne ait görevli olmayan sivil polis otolarına ceza yazılıyor

EDS `ye yakalanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü `ne ait görevli olmayan sivil polis otolarına ceza yazılıyor.Cezayı oto sürücüsü polis kendi cebinden ödüyor.

Nİsan ayında İstanbul "da uygulamaya başlayan ve kentin en işlek kavşak,cadde ve ana yollarına konuşlandırılan ( EDS ) Elektronik Denetleme Sistemi"ne ait kameralara yakalanan çok sayıda sivil polis otolarına ceza yazıldı.

EDS kameraları tarafından plakası tespit edilen, emniyet şeridi ihlali yapan görevli olmayan polis otolarına 108 YTL ceza kesilerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderiliyor.İlgili birim tarafından polis oto sürücüsünün kimliği tespit ediliyor.Ceza ilgili personele tebliğ ediliyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ` ın talimatı uyarınca, cezayı oto sürücüsü polis kendi cebinden ödemek zorunda kalıyor.

Plakasına ceza yazılan sivil plakalı polis otoları Emniyet Müdürlüğü `nde oluşturulan ilgili birim tarafından incelemeye alınıyor .İnceleme sonucunda,kural ihlali yaparak EDS kameralarına yakalanan yüzünden birçok sivil polis aracına da ceza kesildiği, ancak o gün görevli olmayan polis araçların cezaları iptal edilmediği belirtildi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar