Kalleşlik!
Ya geçen sene önünden belki de 100 defa geçtiğimiz EDS arkamızdan hançerledi resmen!
Normalde biz motorsikletilerin emniyet şeridinden gitmesine izin verildiğini düşünüyorum çünkü ne zaman emniyet şeridinde giderken bi polisle karşılaşsam, nazikçe kenara çekiliyo ve selamlaşıyoruz. Daha hiç karşıma dikilen, uyaran, bu şeritten gitme diyen, eliyle "şeritten çık" tarzı hareket yapan ya da (bunu yapsaydı bile şükrederdim) küfrederek emniyet şeridinden kovan bi polise bile rastlamadım. Hatta bi keresinde iki tane yunus, sırf biz emniyet şeridinden rahat geçelim diye emniyet şeridine parkettikleri motorsikletlerini onca zahmete katlanıp bariyerlere yanaştırdılar. Teşekkür ettik...
E tabi bu durumda emniyet şeridi motorsikletler için ayrılmış bi şerit haline geliyo.
Emniyet şeridinde asayişi sağlamak için EDS kameraları koyuyolar fakat kameralar ilk başta çalışmıyo, doğal olarak aynen devam ediyoruz emniyet şeridinden...
Sonra bi gün, eve bi mektup geldi...
Düşünün:
Her sabah eve gidip geldiğiniz yol üzerinde hız radarı var ve işe giderken 200 km/h'in altına inmiyosunuz ve radarın başındaki adam da size (ne hikmetse) ceza yazmıyo, üstelik radarın başındaki adamla her sabah her akşam selamlaşıyosunuz... Bu belki bir sene böle devam ediyo... Sonra bi gün evinize bu mektup geliyo...
İki durum arasında fark var mı?
Yasayi koyduktan sonra yürütmeyi doğru düzgün yapmadan yaptırım uygulanmaz. Yaptırım, suça alıştırıp sonra ceza kesmek değildir. Suçu önlemektir.
Bu da EDS'ye kaptıracağım ilk ve son cezadır.
Çünkü İstanbuldaki bütün EDS'lerin yerlerini işaretlemeye başlıyoruz arkadaşlar, katkılarınızı bekliyoruz. Her gün rastladığınız emniyet şeridi EDS'lerinin yerlerini bu foruma yazarak Google Earth'te tek dosya haline getirip, motorsikletseverlerin hizmetine sunacağız. Bu cezayla işaretlemeye başladım ve katkılarınızı bekliyorum.
Saygılar...
(Not: Kameralara şuursuzca el sallayan liseden arkadaşım... Ünlü olacağımızı bilseydik ne ben o şeride girerdim, ne de o el sallardı tabi...

)
Habere bakın:
EDS`den Polis Otolarına Ceza
12/24/2007
EDS `ye yakalanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü `ne ait görevli olmayan sivil polis otolarına ceza yazılıyor
EDS `ye yakalanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü `ne ait görevli olmayan sivil polis otolarına ceza yazılıyor.Cezayı oto sürücüsü polis kendi cebinden ödüyor.
Nİsan ayında İstanbul "da uygulamaya başlayan ve kentin en işlek kavşak,cadde ve ana yollarına konuşlandırılan ( EDS ) Elektronik Denetleme Sistemi"ne ait kameralara yakalanan çok sayıda sivil polis otolarına ceza yazıldı.
EDS kameraları tarafından plakası tespit edilen, emniyet şeridi ihlali yapan görevli olmayan polis otolarına 108 YTL ceza kesilerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderiliyor.İlgili birim tarafından polis oto sürücüsünün kimliği tespit ediliyor.Ceza ilgili personele tebliğ ediliyor.
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ` ın talimatı uyarınca, cezayı oto sürücüsü polis kendi cebinden ödemek zorunda kalıyor.
Plakasına ceza yazılan sivil plakalı polis otoları Emniyet Müdürlüğü `nde oluşturulan ilgili birim tarafından incelemeye alınıyor .İnceleme sonucunda,kural ihlali yaparak EDS kameralarına yakalanan yüzünden birçok sivil polis aracına da ceza kesildiği, ancak o gün görevli olmayan polis araçların cezaları iptal edilmediği belirtildi.