öledeğil olcay kırmızıışıkta değil emniyet çeridinden geçtim fotosu var açık açık.
valla yazmıyodu kağıtta kırmızı ışık diye plakadan ben üstündeyken çekilmiş resim.İyide abi emniyet şeridi ihlalinin cezası 108 YTL???
muhasebeye verdim onlar ödicek,şuan bende yok.ABi ceza numarası filan yazar. Bi sölesene kontrol edelim.
birde ümmet abi ceza puanı gidiyormu
selim aslında olay basit,neden biliyormusun 20 kere gelmesine gerek yok birkere tebliğ aldığında birdaha geçmicen,tebliğden önceki tarihlerde geçmişsek onlarıa ödicez ve birdaha EDS yazan yerlerden geçmicez.Yani mesela bizim haberimiz olmadan bir ay içerisinde 20 tane bile kesilebilir. Ya bu yıkım olur. 20x55=1,100 YTL. Bir kuralı yok mu bunun? Mesela ceza ödenene kadar diğerleri geçersizdir gibi. Adamın haberi yoksa ceza kesildiğinden nasıl anlayıp da hareketlerini zamanında düzeltecek? Çok sakat bir uygulama gibime geldi. Olması gerektiğine inanıyorum ama abartılı da olmaması gerek.
Yahu iyide bu EDS gizli saklэ biюey deрilki, tabelalarэ var koca koca. Hiз dikkatimi зekmedi bu gьzergahda.
geçmiş olsun ümmet abi banada çok eds cezası geldi
sonunda sorunu çözdüm.plakayı alta aldım
artık ne egs ne kgs yürübe yavrum kim tutar seni
okadar rağatımki şimdi
abi sende benim gibi goren korlerdensin desene![]()
Yok yahu dün akşam çok dikkatli bir şekilde emniyet şeridini taradım, kamera filan yok. (Ümraniye-Levent arası) Hani tabela filan yok ona eminimde dedim acaba gizli varmıdırAma yok.
Ümmet abi kırmızı ışık cezası yedi kesin , EDS cezası tamam ama EDS sadece emniyet şeridi için değil. Belirli kavşaklarda ve ışıklarda da var.
yaw olcay kesin diyorsun resimde kırmızı ışık veye lamba kavşağı yok benim motor emniyet şeridinden giderken çekmişler.aksi halde emniyet şeridi yerine lambalar çıkardı fotoda yada ceza tutanağında kırmızı ışık ihlali yazardı,oysa belgede emniyet şeridi ihlali yazıyo başkabir izahıda yok bunun.Yok yahu dün akşam çok dikkatli bir şekilde emniyet şeridini taradım, kamera filan yok. (Ümraniye-Levent arası) Hani tabela filan yok ona eminimde dedim acaba gizli varmıdırAma yok.
Ümmet abi kırmızı ışık cezası yedi kesin , EDS cezası tamam ama EDS sadece emniyet şeridi için değil. Belirli kavşaklarda ve ışıklarda da var.
selim abi senin senaryon sürekli edsyi kullanan birinin alacağı cezaların tebliğ tarihi tehlikesi,
bi iki yıl öncesine kadar plakayı değiştirmemek için yanlış adres (aracın eski sahibinin adresi) ile ruhsat çıkaranlar vardı, ruhsatında yanlış adres olan ve eds kullanmayı alışkanlık haline getiren kimseler var ise ocağına dikilecek ağaçlardaki incirleri satsa bile zor öder cezaları:silent:
abi sen yinede dikkatli ol malum burası türkiye levhayı koymayı unuturlar falan :mrgreen: sonra birkaçtane biriktiripte getirmesinler evlat acısı gibi koyar valla![]()