dikkat..... EDS yakıyor

acil bidurumda dörtlüleri yakıp dursak solda onadamı ceza geliyor? yagmur yagıyodu 2 gün önce motorlar arkadasm arabamöı takip ediyodu 1 dakkalına durduk acaba ceza gelirmöi bizede :S

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
öledeğil olcay kırmızıışıkta değil emniyet çeridinden geçtim fotosu var açık açık.

İyide abi emniyet şeridi ihlalinin cezası 108 YTL???

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
ABi ceza numarası filan yazar. Bi sölesene kontrol edelim.

Geçmiş olsun abi, bir daha denk gelmez umarım. :rendeer:

birde ümmet abi ceza puanı gidiyormu

Normalde, polis çevirip evrağınıza ceza yazarsa, ceza puanı da verir, ama uzaktan denetimde, kullananın kimliğini bilmediği için ehliyete ceza uygulayamazlar.

Aslında emniyet şeridi, polis, ambulans, itfaiye için de değildir, sadece acil durum yaşayan araçların kenara çekip durabilmesi içindir. Girmemeye çalışalım.

abi geçmiş olsun ben 2. el aldığımdan motoru aldığımda plaka alta konmuş vaziyette aldım düzelticektim ama bu EDS yüzünden öle bıraktım bana psk hoş gelmesede kanunlar yüzünden böle yapmak zorunda kaldım :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yani mesela bizim haberimiz olmadan bir ay içerisinde 20 tane bile kesilebilir. Ya bu yıkım olur. 20x55=1,100 YTL. Bir kuralı yok mu bunun? Mesela ceza ödenene kadar diğerleri geçersizdir gibi. Adamın haberi yoksa ceza kesildiğinden nasıl anlayıp da hareketlerini zamanında düzeltecek? Çok sakat bir uygulama gibime geldi. Olması gerektiğine inanıyorum ama abartılı da olmaması gerek.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yani mesela bizim haberimiz olmadan bir ay içerisinde 20 tane bile kesilebilir. Ya bu yıkım olur. 20x55=1,100 YTL. Bir kuralı yok mu bunun? Mesela ceza ödenene kadar diğerleri geçersizdir gibi. Adamın haberi yoksa ceza kesildiğinden nasıl anlayıp da hareketlerini zamanında düzeltecek? Çok sakat bir uygulama gibime geldi. Olması gerektiğine inanıyorum ama abartılı da olmaması gerek.
selim aslında olay basit,neden biliyormusun 20 kere gelmesine gerek yok birkere tebliğ aldığında birdaha geçmicen,tebliğden önceki tarihlerde geçmişsek onlarıa ödicez ve birdaha EDS yazan yerlerden geçmicez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sorun tebliği ne zaman alacağımız? :cyclopsan :mrgreen:

selim abi senin senaryon sürekli edsyi kullanan birinin alacağı cezaların tebliğ tarihi tehlikesi,

bi iki yıl öncesine kadar plakayı değiştirmemek için yanlış adres (aracın eski sahibinin adresi) ile ruhsat çıkaranlar vardı, ruhsatında yanlış adres olan ve eds kullanmayı alışkanlık haline getiren kimseler var ise ocağına dikilecek ağaçlardaki incirleri satsa bile zor öder cezaları:silent:

geçmiş olsun ümmet abi banada çok eds cezası geldi
sonunda sorunu çözdüm.plakayı alta aldım
artık ne egs ne kgs yürübe yavrum kim tutar seni
okadar rağatımki şimdi

GKN

plakamdaki lastik ne işe yarıo diye soranlara bi cevap olmuş bu konu..
pek yasal sayılmaz ama küçücük motorun yaradığı tek iş te trafiğe girmemek..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
abi sende benim gibi goren korlerdensin desene :p

Yok yahu dün akşam çok dikkatli bir şekilde emniyet şeridini taradım, kamera filan yok. (Ümraniye-Levent arası) Hani tabela filan yok ona eminimde dedim acaba gizli varmıdır :p Ama yok.

Ümmet abi kırmızı ışık cezası yedi kesin , EDS cezası tamam ama EDS sadece emniyet şeridi için değil. Belirli kavşaklarda ve ışıklarda da var.

Yok yahu dün akşam çok dikkatli bir şekilde emniyet şeridini taradım, kamera filan yok. (Ümraniye-Levent arası) Hani tabela filan yok ona eminimde dedim acaba gizli varmıdır :p Ama yok.

Ümmet abi kırmızı ışık cezası yedi kesin , EDS cezası tamam ama EDS sadece emniyet şeridi için değil. Belirli kavşaklarda ve ışıklarda da var.

abi sen yinede dikkatli ol malum burası türkiye levhayı koymayı unuturlar falan :mrgreen: sonra birkaçtane biriktiripte getirmesinler evlat acısı gibi koyar valla :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

yaw olcay kesin diyorsun resimde kırmızı ışık veye lamba kavşağı yok benim motor emniyet şeridinden giderken çekmişler.aksi halde emniyet şeridi yerine lambalar çıkardı fotoda yada ceza tutanağında kırmızı ışık ihlali yazardı,oysa belgede emniyet şeridi ihlali yazıyo başkabir izahıda yok bunun.

Abi geçmiş olsun ...:salut:
Fotoyuda eklemişlermi makbuza diye soracaktım ki konunun tümünü okuyunca Erhan'ın sorduğunu gördüm ..:wiinkk:..

Abicim tekrar geçmiş olsun....Olan cezayla kalsın....:bounce:
Allah seni sevdiklerine bağışlasın abicim...:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
selim abi senin senaryon sürekli edsyi kullanan birinin alacağı cezaların tebliğ tarihi tehlikesi,

bi iki yıl öncesine kadar plakayı değiştirmemek için yanlış adres (aracın eski sahibinin adresi) ile ruhsat çıkaranlar vardı, ruhsatında yanlış adres olan ve eds kullanmayı alışkanlık haline getiren kimseler var ise ocağına dikilecek ağaçlardaki incirleri satsa bile zor öder cezaları:silent:

Ben de onu diyorum. Adamın haberi yoksa biriken cezalardan dolayı evini, arabasını veya motorunu satmak zorunda kalır. itiraz etse mahkemelerde avukatlara parasını yediririr. Kabus gibi olur. :silent:

abi sen yinede dikkatli ol malum burası türkiye levhayı koymayı unuturlar falan :mrgreen: sonra birkaçtane biriktiripte getirmesinler evlat acısı gibi koyar valla :)

Haklısın. Yıllar önce bir gün İzmir Alsancak'da, Alsancak Camii'nin karşısında çalışmayan petrol istasyonunun yanındaki sokağa arabamı park etmiştim. Sabah gelince arabamı bulamadım ve baktığım yerde betonu daha priz almamış bir "Park Edilmez" levhası dikildiğini görmüştüm. Bu başka hangi ülkede olur. Adamlar gece dikmişler levhayı sonra da "Aaa bak araba yasak yere park etmiş, çekelim" diyerek benim arabayı çekmişler. Yuh yani. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar