Desert x ile binlerce km

Arkadaşlar,
Bir youtuberin Desert X ile kaşmire kadar yolculuğunu bölüm bölüm takip ettim. Son bölümün içinde 10:56 dakikada söylediklerine dikkat çekerim.
Belki fikir verir. Açıkçası bana verdi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Uzaktan hakikaten girilecek iş değil gibi görünüyor da bu aletlerin üzerine bir oturup gaz açmak lazım - onu yapmadan anlamak mümkün değil alanları. Bir onu yapmak lazım bir de mangır lazım, o zaman sıkıntı yok zaten. :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
desertx eski africa twinlere günümüz africa twininden daha çok benziyor tasarımını çok beğeniyorum tam bir büyük enduro

Bu yolculukta bir de CRF 250 rally var. Braber yol alıyorlar. Yol boyunca hiç sıkıntı çıkarmadı. Şu an aynı yola gidecek olsam ve zaman problemim olmasa CRF 250 Rally alırdım. Makine sağlam. Çok sağlam. Aynı zaman Himalaya'larda çok da RE himalayan gördüler. O da fena değildi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu yolculukta bir de CRF 250 rally var. Braber yol alıyorlar. Yol boyunca hiç sıkıntı çıkarmadı. Şu an aynı yola gidecek olsam ve zaman problemim olmasa CRF 250 Rally alırdım. Makine sağlam. Çok sağlam. Aynı zaman Himalaya'larda çok da RE himalayan gördüler. O da fena değildi.
Himalayan daha da iyi olur; hacmine göre gayet torklu makine, stroke uzun.

Motorcycle News Dyno Test sonucu da yapılmış: (Arka tekerde 37hp/37nm.)

Bayağı uyguna veriyorlardı, son durumu bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu arada videonun ilerilerinde motor vitesten boşa attı. Ayrıca arka lastiği sökecek anahtar olmadığı için lastik değiştiremediler. En son BMW Motorroad servisine gittiler. BMW satış yedek parça dünyanın her yerinde aynı. İşte şimdi gözüme girdi BMW. İzlemek isteyenler için 33 dakika 27 saniye.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu arada videonun ilerilerinde motor vitesten boşa attı. Ayrıca arka lastiği sökecek anahtar olmadığı için lastik değiştiremediler. En son BMW Motorroad servisine gittiler. BMW satış yedek parça dünyanın her yerinde aynı. İşte şimdi gözüme girdi BMW. İzlemek isteyenler için 33 dakika 27 saniye.
Aslında o blok kaya gibi sağlamdır, galiba sürücü kuru yer bırakmış. Benzer kilometrelerde yeni Multistrada V2 kullanıcısı ile konuşmuştum ve asla problem yaşamadığını dile getirmişti.

F54

crf 250 öyle görüldüğü kadar sağlam değil haluk abi bana kızacak ama
benim arkadaşım 2 yıl 50000 km yol yaptı en son orta asya yolunda motoru tamir edemediler sattı
yani alayım günde yan çantalı yüklü 600 700 km giderim dersen dayanmıyor iyi tamam honda ama eti budu belli
yakın çevre gezileri veya günde tıngır mıngır 500 km kaldırır ama daha fazlası için yetersiz hem yük taşıyacak güçte değil
gerçi millet ybr ile dünya turu yapıyor vakit dar olmayacak

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
ilk bolumden itibaren bende izliyorum, son bolumu degil bu arada, ilk bolumde kısa bi fragman var onu izlerseniz daha istanbulda donus yolunda kaza yapacak.
crf süren kişi murat abi ise bambaşka hikayesi var.mutlaka izlemenizi tavsiye ederim

ilk bolumden itibaren bende izliyorum, son bolumu degil bu arada, ilk bolumde kısa bi fragman var onu izlerseniz daha istanbulda donus yolunda kaza yapacak.
crf süren kişi murat abi ise bambaşka hikayesi var.mutlaka izlemenizi tavsiye ederim
Emin misiniz? Kanalı şimdi kontrol ettim. Son video dün atılmış. Onu da izlemişim.
Sizin bahsettiğiniz videonun linkini atar mısınız rica etsem?

Bu bölümde daha yağ sızdırdı CRF? :)

Bu arada evet bu son bölüm değil, daha devam ediyor oradan Türki coğrafyalara geçecek vs.
Türkiye'ye döndükten sonra 40bin km üstüne Türkiye'de kaza yapıyor evet.

Vitesten boşa atmaya gelince..
Yani bu bir konu ise motosiklet sürülmemesini öneriyorum. Gerçekten sığırlık olsun diye değil, samimi düşüncemdir.
Motosikletin vitesi boşa çıkar. Nazım bugüne kadar yaşamamışsa şanslıdır, 8. 9. Ducati'sini kullanıyor şu an =) Ben daha önceki iki Yamaha motorumda da vitesin boşa geçmesini yaşadım. RS660'da yaşamadım, Tuareg'de yaşadım. Bunlardan da hiç anlam çıkartmıyorum. Sıralı şanzımanın ayak gibi düşük hassasiyetli bir "şey" ile opere edildiğinde boşa düşmesi çok olası bir şey. 70bin km sürüp yaşamayan da olabilir, bu da anlamlı bir veri değil.

Gel gelelim Desert X ile buralar gidilir mi? Bence gidilmez. Nazım da herlade Dünya'da tek zaten, ben daha örneğini görmedim.
Ama canavar gibi gitti geldi. Bu da ayrı mesele.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar