Desert x ile binlerce km

Bu bölümde daha yağ sızdırdı CRF? :)

Bu arada evet bu son bölüm değil, daha devam ediyor oradan Türki coğrafyalara geçecek vs.
Türkiye'ye döndükten sonra 40bin km üstüne Türkiye'de kaza yapıyor evet.

Vitesten boşa atmaya gelince..
Yani bu bir konu ise motosiklet sürülmemesini öneriyorum. Gerçekten sığırlık olsun diye değil, samimi düşüncemdir.
Motosikletin vitesi boşa çıkar. Nazım bugüne kadar yaşamamışsa şanslıdır, 8. 9. Ducati'sini kullanıyor şu an =) Ben daha önceki iki Yamaha motorumda da vitesin boşa geçmesini yaşadım. RS660'da yaşamadım, Tuareg'de yaşadım. Bunlardan da hiç anlam çıkartmıyorum. Sıralı şanzımanın ayak gibi düşük hassasiyetli bir "şey" ile opere edildiğinde boşa düşmesi çok olası bir şey. 70bin km sürüp yaşamayan da olabilir, bu da anlamlı bir veri değil.

Gel gelelim Desert X ile buralar gidilir mi? Bence gidilmez. Nazım da herlade Dünya'da tek zaten, ben daha örneğini görmedim.
Ama canavar gibi gitti geldi. Bu da ayrı mesele.
Crf nin yağ sızdırmasını ben mesajı attıktan sonra izledim. Sanırım yağ değişiminden sonra filitreyi tutan civatalardan biri çatlamış veya kopmuş. Buradan anladığım kasap ustalardan oralarda da olduğu yönünde. Usta hatasına bağladım. Vitesten boşa atmak hoş karşılanabilir belki ( ben karşılamam sonuçta sollamaya çıktığınızda veya virajda soruna yol açabilir ) ama mekanik bir arızadır ve olmaması gerekir. Benim kullandığım (hem Yamaha hem de Honda ) motosikletlerde başıma hiç gelmedi. Daha önceki bölümlerin birinde Desert x in arka fren sıkıştı. Motosiklet marş almadı. Bu tek problem değil. Sıfır alınmış bir motosiklet için olmaması gereken problemler diye düşünüyorum. Sizin fikrinize de saygı duyuyorum.
İtalya'da ya da Dünyanın pek çok yerindeki Ducatti fabrikalarında pek çok mühendis, uzman ya da profesyoneller çalışıyor. Fren sıkışması, tel kopması, yada bir şeylerin gevşemesini anlayabiliyorum. Sonuçta motosiklet dışarı ile temas halinde ve fiziksel etkenler buna sebep olabilir. Ancak kapalı sistem çalışan motorların içlerinde çıkacak sorunları anlamakta zorlanıyorum. Bu sebeple Ducatti çizgilerini çok beğensem de uzak kalmayı tercih edeceğim gibi görünüyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
avrupalı olunca servisleri kötü japon olunca usta hatası :ROFLMAO:

avrupalı olunca servisleri kötü japon olunca usta hatası :ROFLMAO:

Ducatti'nin orada servisi yoktu da BMW Motorroad servisinde lastik değişimi yapıldı. Bir kaç mesaj önce yazmıştım. Bu arada Honda Yamaha yada japonlar da arıza yapar. Bu gayet normaldir. Mekanik aletler sonuçta . Biz makinenin kendisi ile değil arıza istatistikleri ile ilgileniyoruz. Vidoyu da izlemediğiniz aşikat . Çünkü video içinde , ilgili kişi japonların arıza yapmadığını (yada az arıza yaptığını) belirtmiş. :D
Her zamanki gibi bilgimiz olmadan fikrimiz oluyor. :D

Crf nin yağ sızdırmasını ben mesajı attıktan sonra izledim. Sanırım yağ değişiminden sonra filitreyi tutan civatalardan biri çatlamış veya kopmuş. Buradan anladığım kasap ustalardan oralarda da olduğu yönünde. Usta hatasına bağladım. Vitesten boşa atmak hoş karşılanabilir belki ( ben karşılamam sonuçta sollamaya çıktığınızda veya virajda soruna yol açabilir ) ama mekanik bir arızadır ve olmaması gerekir. Benim kullandığım (hem Yamaha hem de Honda ) motosikletlerde başıma hiç gelmedi. Daha önceki bölümlerin birinde Desert x in arka fren sıkıştı. Motosiklet marş almadı. Bu tek problem değil. Sıfır alınmış bir motosiklet için olmaması gereken problemler diye düşünüyorum. Sizin fikrinize de saygı duyuyorum.
İtalya'da ya da Dünyanın pek çok yerindeki Ducatti fabrikalarında pek çok mühendis, uzman ya da profesyoneller çalışıyor. Fren sıkışması, tel kopması, yada bir şeylerin gevşemesini anlayabiliyorum. Sonuçta motosiklet dışarı ile temas halinde ve fiziksel etkenler buna sebep olabilir. Ancak kapalı sistem çalışan motorların içlerinde çıkacak sorunları anlamakta zorlanıyorum. Bu sebeple Ducatti çizgilerini çok beğensem de uzak kalmayı tercih edeceğim gibi görünüyor.

Bilmiyoruz elimizde veri yok usta hatası demek için, olabilir de elbette.
Vitesin boşa çıkması mekanik olarak motosiklet şanzımanlarında kaçınılmaz olan bir şey, onu söylemek istiyorum. %99 oranında da vitesin "iyi atılmamasından" kaynaklanır - vitesi iyi atmak ne demekse şimdi tabii.. Oturaklı şekilde basmayınca çıkabiliyor yani. Hatta bunu en çok yaşadığım motorum MT25'ti =)

Veri olarak aldığın şeyler de işte bu anlamsızlıktan anlam çıkartmaya çok müsait oluyor, o yüzden tekil bir olaydan anlam çıkartmamalı diyorum ya.
Misal zamanında forumda da muhabbeti dönen "kol çıkaran RSV4". O video zamanında forumda olsan sanırım RSV4'ün motoru kırılıyor diye kodlayacaktın. E km'lerce sorunsuz kullananlar var halen Türkiye'de? üstüne o motoru kıran ayıcık ZX10'unu ve 1290'ını da kırdı... =) ZX10 kırılınca kullanıcı hatası, yazılım mazılım olmuştu gerçi. =) O ayıcık kırdıktan sonra 8H EWC yarışı falan da kazandı motor yani. O yarışa bakarak da çok dayanıklı demek de doğru olmaz.,

Şimdi mesela diyelim bu yola Tenere ile çıkıldı. Çok daha uygun bir motor değil mi?
Lastiğe çivi girdi akşam vakti karanlıkta giderken dağın başında. Hadi bakalım ne olacak? buradan yola çıkarak Tenere ile uzun yola çıkılmaz diyebilir miyiz? =)

Neyse İtalyan savunuculuğundan falan değil, tamamen felsefik yaklaşım olarak söylemek istedim bunları.

-

Arka lastik konusu tamamen Nazım'ın hatası valla. Bazı motorlarda bu durumlar var, yanına bir tane alsana.. Başına iş almayı seviyor Nazım ondan :D :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
"Vitesin boşa düşmesi" dediğimiz şey ile "vitesler arası sahte boş vites" aynı şeyse benim başıma geçmişte kullandığım Sym Wolf'te geliyordu. Özellikle 4 ile 5 arasında yaşıyordum. Farklı yağ kullanarak o sorunu aşmıştım. Yanılmıyorsam Motul 5100'de başıma geliyordu, Liqui Moly kullanmaya başladıktan sonra bir daha yaşamadım. Ducati kullanan bu arkadaşın da sorunu belki yağdan kaynaklıdır.

"Vitesin boşa düşmesi" dediğimiz şey ile "vitesler arası sahte boş vites" aynı şeyse benim başıma geçmişte kullandığım Sym Wolf'te geliyordu. Özellikle 4 ile 5 arasında yaşıyordum. Farklı yağ kullanarak o sorunu aşmıştım. Yanılmıyorsam Motul 5100'de başıma geliyordu, Liqui Moly kullanmaya başladıktan sonra bir daha yaşamadım. Ducati kullanan bu arkadaşın da sorunu belki yağdan kaynaklıdır.

bikaç kere oluyor ya, dediğin gibi sürekli tekrar eden bir şey olsa ok kaçırma konusu deriz.
bu arada ben asıl motorun yüksek irtifalarda kafayı yemesini bekliyordum. bişey olmadı o kadar. rölanti bozuldu hırladı horladı da teklemedi ha.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bikaç kere oluyor ya, dediğin gibi sürekli tekrar eden bir şey olsa ok kaçırma konusu deriz.
bu arada ben asıl motorun yüksek irtifalarda kafayı yemesini bekliyordum. bişey olmadı o kadar. rölanti bozuldu hırladı horladı da teklemedi ha.
Yine de Ducati'nin imaj anlamında bir çaba göstermesi gerekiyor. Tamam şık, kuvvetli, donanımlı ama dayanıklılık anlamında da PR'a epey para gömmesi gerek.

Yine de Ducati'nin imaj anlamında bir çaba göstermesi gerekiyor. Tamam şık, kuvvetli, donanımlı ama dayanıklılık anlamında da PR'a epey para gömmesi gerek.
Aslında çok çok iyiler eskiye göre. Audi parasını güzel kullanmışlar, bayağı dayanıklı aletler yapıyorlar Panigale'de.
Kıçımdan atayım; biraz pazar analizi yapıldığı zaman bu konuda bir iknaya ihtiyaç duyan kitlenin zaten potansiyel olmadığını görüp fazla üzerine düşmüyor olabilirler. Avrupa ve ABD için konuşuyorum, Türkiye'de satışı dursa umurlarında olmaz pek.

Böyle bir seyahat yapan adam kendi kendine yapıp gelmiş kendi kendine de yayınlıyorsa, pek da isabetsiz değil sanki tahminim. Bu sefer Türkiye için =)

Aslında çok çok iyiler eskiye göre. Audi parasını güzel kullanmışlar, bayağı dayanıklı aletler yapıyorlar Panigale'de.
Kıçımdan atayım; biraz pazar analizi yapıldığı zaman bu konuda bir iknaya ihtiyaç duyan kitlenin zaten potansiyel olmadığını görüp fazla üzerine düşmüyor olabilirler. Avrupa ve ABD için konuşuyorum, Türkiye'de satışı dursa umurlarında olmaz pek.

Böyle bir seyahat yapan adam kendi kendine yapıp gelmiş kendi kendine de yayınlıyorsa, pek da isabetsiz değil sanki tahminim. Bu sefer Türkiye için =)
Bence Nazım'ın yaptığı gerçekten büyük başarı. Aynı zamanda büyük cesaret. Ducatti sponsorluk verse yeridir. Benim gibi çok önyargılı kişilerin bile önyargısını az da olsa kırdı. Sadece birazcık tabi ki.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu dayanıklı olmadığı algısı nereden geliyor ben ömrümde duymadım böyle bir şey elinden ducati geçmiş birinden

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bu dayanıklı olmadığı algısı nereden geliyor ben ömrümde duymadım böyle bir şey elinden ducati geçmiş birinden
Elektronik arızadan kaynaklı Karadeniz seyahatinde yolda kalıp eve uçakla dönen eski iş arkadaşım var. Yine forumda üye olup Monster'ın ayak peginin direkt bloğa bağlı olmasından kaynaklı bloğu çatlatan bir üye ya da o üyenin anlattığı bir olay var. Ben de scrambler'ı hem kullandım, hem de aynı motora artçı oldum, sele altını eldivenle bile tutamadım, böyle bir sıcaklık yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Elektronik arızadan kaynaklı Karadeniz seyahatinde yolda kalıp eve uçakla dönen eski iş arkadaşım var. Yine forumda üye olup Monster'ın ayak peginin direkt bloğa bağlı olmasından kaynaklı bloğu çatlatan bir üye ya da o üyenin anlattığı bir olay var. Ben de scrambler'ı hem kullandım, hem de aynı motora artçı oldum, sele altını eldivenle bile tutamadım, böyle bir sıcaklık yok.
elektronik arızalanan japon yok mu blok çatlatanı yok mu var hatta daha fazla var malum daha çok adet satıyor bu japonları dayanıksız yapmıyor ducatiyi yapıyor mu elimizde şu şundan daha sağlam veya şu dayanıksız diyebileceğimiz bi veri yok ben bunun biraz japon mastürbasyonu olduğunu düşünüyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
elektronik arızalanan japon yok mu blok çatlatanı yok mu var hatta daha fazla var malum daha çok adet satıyor bu japonları dayanıksız yapmıyor ducatiyi yapıyor mu elimizde şu şundan daha sağlam veya şu dayanıksız diyebileceğimiz bi veri yok ben bunun biraz japon mastürbasyonu olduğunu düşünüyorum
Kardeş al da ebeninkini gör diyelim o zaman.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu genç kardeşimizde tecrübe az, tecrübeyi yüksek km'den ziyade farklı motorlarla deneyim olarak adlandıralım. Bir de Japon düşmanlığını eklediğimizde her türlü Avrupalı (kağıt üzerinde) evladır.
Japon travması var... :) Halbuki ufak tefek adamlar :)
Sanırım uzanamadığı ciğer olsa gerek... Yaşı daha genç.. :Uzanır elbet bir gün o da bizim gibi japon hamiliği yapar abisi ;)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Japon travması var... :) Halbuki ufak tefek adamlar :)
Sanırım uzanamadığı ciğer olsa gerek... Yaşı daha genç.. :Uzanır elbet bir gün o da bizim gibi japon hamiliği yapar abisi ;)
Yaw gönlünden geçen motoru alsın ama muhalif olacağım diye de Japon gömmesin.

Biz koskoca İzmir'de Kawa'ya bakım yaptıramadık, kendisi umarım İzmit'te Ducati/Aprilia'ya bakım yaptırabilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Biz koskoca İzmir'de Kawa'ya bakım yaptıramadık, kendisi umarım İzmit'te Ducati/Aprilia'ya bakım yaptırabilir.
Sendeki KAWA travması da yabana atılır gibi diiil ;)
Hiç unutmayacaksın galiba.. :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sendeki KAWA travması da yabana atılır gibi diiil ;)
Hiç unutmayacaksın galiba.. :ROFLMAO:
İstanbul'da yaşasam o motor 200-250.000'i görürdü ama İzmir'de başaramadık Göçmen'den Sabri'nin evlatlarına, Daytona'dan özel bir iki ustaya alayı bu sektörden ekmek yiyemesin inşallah. Hepsini topla bir İstanbul Anadolu yakası etmez.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

liseden arkadaşım izmitteki aprilia servisinde çalışıyor servisin sahibi de kayalar toyota piaggio cherry bayileri de var sahibi babamın öğrencisi :rolleyes:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar