- Konu Yazar
Crf nin yağ sızdırmasını ben mesajı attıktan sonra izledim. Sanırım yağ değişiminden sonra filitreyi tutan civatalardan biri çatlamış veya kopmuş. Buradan anladığım kasap ustalardan oralarda da olduğu yönünde. Usta hatasına bağladım. Vitesten boşa atmak hoş karşılanabilir belki ( ben karşılamam sonuçta sollamaya çıktığınızda veya virajda soruna yol açabilir ) ama mekanik bir arızadır ve olmaması gerekir. Benim kullandığım (hem Yamaha hem de Honda ) motosikletlerde başıma hiç gelmedi. Daha önceki bölümlerin birinde Desert x in arka fren sıkıştı. Motosiklet marş almadı. Bu tek problem değil. Sıfır alınmış bir motosiklet için olmaması gereken problemler diye düşünüyorum. Sizin fikrinize de saygı duyuyorum.Bu bölümde daha yağ sızdırdı CRF?
Bu arada evet bu son bölüm değil, daha devam ediyor oradan Türki coğrafyalara geçecek vs.
Türkiye'ye döndükten sonra 40bin km üstüne Türkiye'de kaza yapıyor evet.
Vitesten boşa atmaya gelince..
Yani bu bir konu ise motosiklet sürülmemesini öneriyorum. Gerçekten sığırlık olsun diye değil, samimi düşüncemdir.
Motosikletin vitesi boşa çıkar. Nazım bugüne kadar yaşamamışsa şanslıdır, 8. 9. Ducati'sini kullanıyor şu an =) Ben daha önceki iki Yamaha motorumda da vitesin boşa geçmesini yaşadım. RS660'da yaşamadım, Tuareg'de yaşadım. Bunlardan da hiç anlam çıkartmıyorum. Sıralı şanzımanın ayak gibi düşük hassasiyetli bir "şey" ile opere edildiğinde boşa düşmesi çok olası bir şey. 70bin km sürüp yaşamayan da olabilir, bu da anlamlı bir veri değil.
Gel gelelim Desert X ile buralar gidilir mi? Bence gidilmez. Nazım da herlade Dünya'da tek zaten, ben daha örneğini görmedim.
Ama canavar gibi gitti geldi. Bu da ayrı mesele.
İtalya'da ya da Dünyanın pek çok yerindeki Ducatti fabrikalarında pek çok mühendis, uzman ya da profesyoneller çalışıyor. Fren sıkışması, tel kopması, yada bir şeylerin gevşemesini anlayabiliyorum. Sonuçta motosiklet dışarı ile temas halinde ve fiziksel etkenler buna sebep olabilir. Ancak kapalı sistem çalışan motorların içlerinde çıkacak sorunları anlamakta zorlanıyorum. Bu sebeple Ducatti çizgilerini çok beğensem de uzak kalmayı tercih edeceğim gibi görünüyor.