Denge Sürüşü

Arkadaşlar, motosikletin ince bir metal levha üzerinde çok düşük hızda adeta dura dura dengede gitmesi bazı ülkelerde ehliyet sınavlarında geçilmesi gereken bir parkur... Duyduğuma göre bu dengede gitme olayında da Malezyalı bir müslüman dünya şampiyonu imiş. (ne kadar doğru bilemiyorum) bu işin teknik olarak adı nedir? konuyla ilgili youtube,metacafe v.s.. sitelerde videoyu nasıl aratırsıız? v.s. konularda bilgisi olan var mıdır?

Eskiden bisikletle yapardım bunu 1 dk dan fazla durduğumu hatırlıyorum ama cıbırla duramam herhalde..

Bu dediğiniz çalışma Honda'nın Güvenli Sürüş 2 eğitiminde gösteriliyor, denge tahtasının üstüne çıkıp (motosikletin tekerleklerinden biraz daha geniş ve 15 metre uzunluğunda tahminen) olabilecek en yavaş şekilde ileriye doğru gidilmekte. Hem denge hem debriyaj gaz için güzel bir çalışma. Dikkat etmeniz gereken nokta ise tahtadan aşağı düşerseniz tekrar yukarı çıkmaya çalışmayın kenarlardan, yoksa devrilebilirsiniz

Kısmetsiz, dediğin gibi bende bunu orada gördüm, sonra biraz merak felan derken videolarını izleyeyim diye düşündüm. Honda'da bu parkurda debriyaj gaz ikilisi ile bunu yaptırmışlardı, sonra uluslararası forumlarda ve bazı videolarda arka fren-gaz ve debriyajın 3 ünü birden kullanarak yapıldığınıda gördüm. Yani adam durduğunda gaza abanıyor ve arka frenede basıyor. sonra freni bırakıp, debriyajla oynuyor, motorda ivmeden bişey kaybetmeden milim milim gidiyor. açıkçası zor bi alıştırma ama sürüşe çok olumlu ettiği muhakkak... biraz civarda çalışayım, gözlemlerimi paylaşırım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar