denge merkezi(bu resimdeki olay mümkün mü?)

kesinlikle ve kesinlikle mumkun degil !!!!

kesinlikle ve kesinlikle mümkün. Herhangi bir su şişesinin ucuna bir kürdan koyup o kürdanın ucuna bir kürdan daha ekleyip çatal ve kaşığı askıda tutabilirsin denedim ilk başlarda şaşırtıcı geliyor ama alışıyorsun sonra:p
Fizik nelere kadir işte :p

hic moment gormemis olsak inanacagiz. Bart'in yazdiklari yanlis. cekicin agir kisminin masanin altinda kalmasi hic bir anlam ifade etmez cunku tek onemli olan cekicin agirliginin hangi noktadan kuvvet vektoru olusturacagidir. cekicin cetvele dokundugu 2 nokta "kuvvet koludur" ve tam o noktadan cetveli asagi dogru moment vermeye (dondurmeye) calisir (cunku oradan itibaren saga dogru hicbir kaldirac noktasi yok).

bu resim imkansiz mi? degil. ama nasil? cetvelin masanin uzerinde kalan 5 milimlik kisminin ozgul agirliginin normalinkinden 100 veya 1000 kati fazla olmasi gerekir ki, masanin tam bittigi noktadaki donme momentleri birbirinin sifirlasin ve dengede kalinsin.

Eğer cetvel yere paralel olsaydı haklıydın, ama hem dihedral açısı hem de esneme var.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaşlar resim sahte.inanmayan baksın aha orada............photoshop var işin içinde

Arkadaşlar resim sahtemi değilmi bilmem ama bu olay mümkündür. Bilimsel açıklamasıda vardır. Etrafınızada iyi fizik bilen birileri varsa sorarsınız, cevabınızı da alırsınız, hala kafanıza yatmazsa da deneyip görürsünüz. :)

Arkadaşlar resim sahtemi değilmi bilmem ama bu olay mümkündür. Bilimsel açıklamasıda vardır. Etrafınızada iyi fizik bilen birileri varsa sorarsınız, cevabınızı da alırsınız, hala kafanıza yatmazsa da deneyip görürsünüz. :)

Yanarım.Yanarım fizik derlerinden kaytardığım günlere yanarım..:mrgreen:

Aslında denemek lazım....:)

Motosiklet gibi mekanik bir makina kullanan arkadaşlar bu olayın yapılabileceğini bilmeliydi...!!!!!!!!Çekiçin en ağır noktası ipin olduğu noktadan çok uzakta dikkat lütfen...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bence imkansız...... Fake resim bu..... İnanmayanlar denesin....

bence MİMKİN değil :queen:

imkansız kesinlikle cetvel masaya yapışık

hic moment gormemis olsak inanacagiz. Bart'in yazdiklari yanlis. cekicin agir kisminin masanin altinda kalmasi hic bir anlam ifade etmez cunku tek onemli olan cekicin agirliginin hangi noktadan kuvvet vektoru olusturacagidir. cekicin cetvele dokundugu 2 nokta "kuvvet koludur" ve tam o noktadan cetveli asagi dogru moment vermeye (dondurmeye) calisir (cunku oradan itibaren saga dogru hicbir kaldirac noktasi yok).

bu resim imkansiz mi? degil. ama nasil? cetvelin masanin uzerinde kalan 5 milimlik kisminin ozgul agirliginin normalinkinden 100 veya 1000 kati fazla olmasi gerekir ki, masanin tam bittigi noktadaki donme momentleri birbirinin sifirlasin ve dengede kalinsin.

kesinlikle ve kesinlikle mumkun degil !!!!

feyk feyk feyk imkansız..........fizik kurallarına aykırı

Sende yedin :p
afiyet olsun :)

arkadaşlar resim sahte.inanmayan baksın aha orada............photoshop var işin içinde

Yahu saatte 200 km veya fazlası hızla giden motosikletlerin nerede ise yere yapışacak kadar yatarak viraj alırken ön tekerin ters tarafa baktığını bilen (yada bilmesi gereken) motorcu insanlardan bu resime inanmamayı görmek inanın üzdü beni :p

Çekicin demir kısmı aşşağı yük veriyor ama sapını yukarı iterkende cetveli masaya doğru itiyor bütün olay bu.

Hala inanmıyorsanız alın kapak olsun :p

resim001smalloe2.jpg

resim002smalljc4.jpg

resim003smallyw2.jpg

resim004smallyc5.jpg

resim005smallwe4.jpg

Cetvelin ucunun masada fazla olduunu gördüm ve sonra parmak ucuma alıp bi daa foto çektim.

Farketmez, dengeyi ayarladıktan sonra masada 1 mm bile dursa cetvel yeter.

resim007smallzc3.jpg

resim008smallmg9.jpg

Durun videoda geliyo :)

http://img532.imageshack.us/my.php?image=resim006bp4.flv

Son düzenleme:
Gayet mantıklı. Ancak daha esnek bir cetvet kullanarak masada cetvelin yukarıya bükülme etkisini yakalarsan sonuç daha güzel olacaktır. (Elindeki gibi)

Ama olayı aydınlatmışsın. Emeğine sağlık...

ddh

kesinlikle mümkün diyorum cetvel ve çekiç yer çekimimin etkisi ile yere düşmek istecektir ancak çekiçin sapı cetvele öyle bir noktada dokunur ki bu mümkün olmaz işin püf noktası o noktayı bulmakta o zaman olur

Yahu saatte 200 km veya fazlası hızla giden motosikletlerin nerede ise yere yapışacak kadar yatarak viraj alırken ön tekerin ters tarafa baktığını bilen (yada bilmesi gereken) motorcu insanlardan bu resime inanmamayı görmek inanın üzdü beni :p

Çekicin demir kısmı aşşağı yük veriyor ama sapını yukarı iterkende cetveli masaya doğru itiyor bütün olay bu.
işte yaa Eyong abim halletmiş olayı. teşekkürler abicim.. deneyin için eline sağlık.. üşenmemiş yapmışsın..:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben bu konu dışı formlarını diğer bölümlerden daha çok sevmeye başladım :)

Bİ DÜŞÜNCEK OURSAK MÜMKÜN deil gibi ama mümkün olabilirde:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar